欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 西藏自治区林芝市2015-2016学年高一下学期期末考试英语试卷(汉文班)

西藏自治区林芝市2015-2016学年高一下学期期末考试英语试卷(汉文班)

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 西藏

上传时间:2016/8/17

下载次数:144次

资料类型:期中/期末

文档大小:94KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
绝密★启用前
林芝市2015—2016学年第二学期中小学教育教学质量检测
高一汉文班英语试卷
考试范围:必修四;考试时间:120分钟
本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回试卷。

注意事项:
1. 答第Ⅰ卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。
第一部分   听力(共两节,满分分)
    做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题.5分,满分.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从试题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What does the woman probably mean?
A. She thinks the dining room is very good.			
B. She wants to have breakfast.			
C. She has been to the dining room.
2. What is the man probably going to do?
A. Ask others about the office.	B. Take a class.	C. See the schoolmaster.
3. How often did the woman write home?
A. Once a week.                  B. Twice a month.          C. Twice a year.
4. How much should the man pay if he takes four discs?
A. 16 dollars.						B. 6 dollars.					C. 9 dollars.
5. What can we learn from this text?
A. He likes history more.				
B. He likes art more.	
C. He likes both art and history.
第二节(共15小题:每小题.5分,满分.5分)             
听下面5段对话或对白,每段对话或对白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6~7题。
6. How many kilos of bananas does the man buy?
A. One         B. Two					C. Three
7. How much is a box of chocolate?
A. 18 yuan         	B. 22 yuan     			C. 40 yuan.
听第7段材料,回答第8~9题
8. Why does the woman want to introduce the man to Carol?
A. Because they have something in common.		
B. Because she thinks the man is great.		
C. Because they are both single.
9. Who is Bob?
A. Carol’s friend.		B. The man’s friend.     C. The woman’s teacher.
听第8段材料,回答第10~12题。
10. What happened to the woman?
A. She lost her air tickets.B. She lost her luggage.	 
C. She lost contact with her friend.
11. What was the woman’s flight number?
A. Flight 4088.			B. Flight 4489.			C. Flight 4089.
12. What is the woman’s phone number?
A.38725681.     		B. 38725781.   			C. 38725871.
听第9段材料,回答第13~16题。
13. What seems to be the man’s problem?
A. He cannot focus on his final exams.	  
B. He is too stressed to sleep. 
C. He does not want to go to school.
14. Why does the man call the woman? A. Because she once helped a student with the same problem.  
B. Because she is in contact with the student help services.  
C. Because she once had the same problem. 
15. When does the woman suggest the man call the health service?
A. Tomorrow.   		B. Right after the conversation.  	C. The day after tomorrow
16. What can we learn from the conversation?
A. The final exams will be next month.
B. The man has been to the student help services.
C. The health service centers open at 8:30 am every day.
听第10段材料,回答第17~20题。
17. What was the weather like?
A. Windy.				B. Snowy.				C. Rainy.
18. How much was a cake?
A. Five cents.			B. Ten cents.  			C. Three cents.
19. What did the man ask the boy to do?
A. Buy a cake.			B. Buy two cakes.		C. Tell the woman to come over.
20. What can we learn from the text?
A. The man did not eat any cake.    
B. The boy made fun of the man. 
C. The man missed his train.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题分,满分分)
    阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
It can’t be truer that when in Rome do as the Romans do. So it’s necessary for you to know what you can talk about with the local people in France, Australia and Switzerland, and different customs of these countries.
In France
You’ll find that conversations often turn into heated debates. Give opinions only on subjects that you are knowledgeable about. There is rarely a moment of silence, except when the topic under discussion has been exhausted, and nothing new has been introduced.
Food, art, music and current events or history are welcome topics. French believe in freedom, and you can criticize (批评) anyone, but not Napoleon, who is the symbol of French spirit and never use the standard USA conversation opener “What do you do?”
In Australia
Australians tend to be enthusiastic debaters. A wide range of topics may be open to discussion, including religion and politics. The best way, however, is to wait for Australian companions to bring up these two subjects and be prepared to hear their arguments.
Sport is a common topic of conversation in Australia and Australians tend to use sporting comparison. Australians like to criticize themselves, but they can’t stand (忍受) criticism from others. Don’t talk big. Instead, Australians prefer to judge your competence and abilities through your actions. People who show off their education in conversation may be subject to teasing.
In Switzerland
The Swiss may seem cold. Once you get close to them, however, you’ll find that they are honest, responsible people, who will be loyal to your interests.
They are good listeners and will remember practically everything you say to them. Sometimes they will even go so far as to take notes while you speak. The Swiss are very private people, so you should avoid (避免) asking personal questions. They can be rather serious, so it is advisable to avoid making jokes on them.
21.Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A.French don’t think highly of freedom.
B.French don’t like others to ask their jobs.
C.The Swiss may seem cold but humorous.
D.Australians tend to judge you by your words.
22.When having a talk with an Australian, you should         . 
A.tell him what education you have received
B.not use sporting comparison with him
C.not talk about politics with him
D.have him bring up subjects first
23.We can infer from the passage that         .
A.Australians don’t like showing off their success before others
B.Australians like to criticize themselves and others
C.you can talk with French about anything even if you know little
D.you can criticize anyone in France because you have the right
24.What would be the best title for the passage?
A.Talking in the three western countries
B.How to argue with foreigners
C.Things that can’t be talked about with foreigners
D.How to live a good life in western countries
B
Ideal for anyone who wants a good time, the Gold Coast in Australia is packed with enough fun for everyone. It’s impossible to be bored on the Gold Coast.
Dream World
A fun place for everyone, whether you are a family with young kids, older kids, or out with your mates. This theme park is actually a series of parks, made up of such places as preschooler (学龄前儿童)heaven, “Wiggles World”, as well as whole sections of thrill rides(云霄飞车) ,kiddy rides, shows, and such attractions as “Big Brother” for your inner reality TV fans. Dream World also owns the theme park White Water World and it is possible to buy tickets from Dream World that covers several different parks or events.
Sea World
Get up close and personal with dolphins, sharks and polar bears. This theme park offers lots of excitement for everyone, with just the right mixture of thrill rides, shows, exhibits, and animal encounters. This is a must-see for your Gold Coast adventure.
Warner Bros Movie World
The best combination of fast-paced entertainment with heart-stopping thrill rides; visitors can have fun living as though they’re in the movies. Kids will love seeing all their favorite cartoons; bigger kids and grownups can pretend they’re on real movie sets with their favorite action heroes, and then put themselves into some serious action.
How to get there
You can easily travel to the Gold Coast by train, plane, car or bus.
Fly straight into Gold Coast International Airport, or to Brisbane and then catch the “airtrain” service to the Gold Coast. All of the major airlines have daily flights, some with several per day.
Accommodation (住宿)
Want something truly unusual?Consider staying in the world’s largest residential (住宅的)tower and enjoy beautiful views. Or maybe a houseboat or “floating apartment”. The accommodation choices on the Gold Coast are just as various and interesting as the activities, so whether you are a single, couple, family, friends, a large or small group, you will find choices perfect for you at Take A Break. com. au.
25.The purpose of the passage is to         .
A.describe some theme parks in Australia
B.attract more visitors to the Gold Coast
C.introduce some exciting shows and adventures
D.introduce the attractions of the Gold Coast
26.Which of the following is TRUE about Dream World?
A.Visitors must buy tickets in different theme parks.
B.Thrill rides are only intended for kids.
C.Visitors can enjoy many wonderful TV plays.
D.It is made up of several parks.
27.Which word can best describe the visitors’ feelings when visiting the above parks?
A.Excitement. 		B.Horror.			C.Pride. 	  D.Surprise.
28.If you travel to the Gold Coast, you can         .
A.go there by boat
B.live in a boat
C.book air tickets on the Internet
D.only enjoy limited attractions
C
Sometimes people add to what they say even when they don’t talk. Gestures are the “silent language” of every culture. We point a finger or move another part of the body to show what we want to say. It is important to know the body language of every country or we may be misunderstood.
In the USA, people greet each other with a handshake in a formal introduction. The handshake must be firm. If the handshake is weak, it is a sign of weakness or unfriendliness. Friends may place a hand on the other’s arm or shoulder. Some people, usually women, greet a friend with a hug.
Space is important to Americans. When two people talk to each other, they usually stand about two and a half feet away and at an angle (角度), so they are not facing each other directly. Americans get uncomfortable when a person stands too close. They will move back to have their space. If Americans touch another person by accident, they say, “Pardon me” or “Excuse me”. Americans like to look at the other person in the eyes when they are talking. If you don’t do so, it means you are bored, hiding something, or are not interested. But when you stare at someone, it is not polite.
For Americans, thumbs up means yes, very good, or well done. Thumbs down means the opposite. To call a waiter, raise one hand to head level or above. To show you want the check, make a movement with your hands as if you are signing a piece of paper. It is all right to point at things but not at people with the hand and index finger (食指).Americans shake their index finger at children when they scold them and pat them on the head when they admire them.
Learning a culture’s body language is sometimes confusing. If you don’t know what to do, the safest thing to do is to smile.
29.From the first paragraph we can learn that         .
A.gestures don’t mean anything while talking
B.gestures can help us express ourselves
C.we can learn a language well without body language
D.Americans like to use gestures
30.Which behavior is acceptable when people talk to each other in the USA?
A.Facing each other directly.
B.Touching each other.
C.Not looking at the other person in the eyes.
D.Not standing too close.
31.When your American friend gives you a thumbs up, he may         .
A.express his satisfaction with you
B.show his anger at you
C.show his rudeness to you
D.express his worries about you
32.In the last paragraph the author tells us that         .
A.it is not difficult to learn body language
B.a smile can help us solve some problems
C.body language is very helpful to us
D.we should always talk with others with a smile
D
In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decade has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources.
Today, sustainable development is a popular trend in many countries. According to a recent study, the global market for lowcarbon energy will become three times bigger over the next decade. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%.
Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. 
The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of a growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries. 
33.What can we infer from Paragraph 2?
A.China lacks wind and solar energy.
B.China is the leader of the lowcarbon market.
C.High speed trains are a lowcarbon development.
D.Palm oil is made at the cost of valuable forests.
34.To fully develop the lowcarbon markets, government can         .
A.cut public expenses
B.forbid carbon emissions
C.develop public resources
D.encourage energy conservation
35.What is the main purpose of the passage?
A.To introduce a new business model.
B.To compare two business models.
C.To predict a change of the global market.
D.To advocate sustainable development.
第二节 (共5小题;每小题,满分分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。What causes a flood?
Floods are one of the most common disasters in the United States. Flood effects can be local, impacting a neighborhood or community, or very large, affecting several states.
  36   Some floods develop slowly,sometimes over a period of days. But flash floods can develop quickly, sometimes in just a few minutes and without any visible (看得见的) signs of rain. Rash floods often have a dangerous wall of roaring water and can take away most things in its path.
Floods happen when a watercourse (水道) overflows.  37  
Heavy rain
When the ground already contains a lot of water, the falling rain could not seep through it. The water then starts flowing toward a watercourse. When it rains a lot in a region, all water flows toward the river, but this river can not contain it.  38  
Thaw
When spring arrives, snow and ice start to melt and the water flows toward the river.  39   the river overflows and a flood happens.
Ice jam
In spring, rivers thaw out and pieces of ice drift on the river.  40   As a result, these pieces of ice form a kind of dam (水坝). When water cannot flow through this dam, it tries to find another course to reach the river and sometimes, this new course is a field, a road or a house basement.
A.We can think of some ways to prevent the flood from happening.
B.However, all floods are not alike.
C.Therefore, the river overflows.
D.Sometimes these ice pieces get jammed against a bridge or rocks.
E.They could be caused by heavy rain, thaws (解冻) or ice jams (冰塞).
F.One of the biggest problems people faced was lack of fresh water. G.If the temperature rises too rapidly, a lot of water is produced in a short time.
第部分(共两节,满分5分)
完形填空(共20小题;每小题1分,满分0分)When we want to tell other people what we think about, we can do it with the help of words or with the help of signs. We sometimes move our    41   up and down when we want to say  “   42  ”, and from side to side when we want to say “no”.
People, who cannot hear or speak, talk to each other with the help of their fingers. People who do not    3   each other’s language have to do the same. This story shows    44   they sometimes do it.
A man who could not speak    45   was once in Canada. One day he went to a    46   and sat down at a table. When the waiter came, the man opened his mouth, put his    47   in it. He wanted to say, “Bring me something to   48  .”
The waiter soon bought him a cup of     49  . The man moved his head from side to side. The waiter understood him and     50   the tea. In a moment he brought a cup of coffee and put it on the table. The man moved his head from side to side. He was very    51   but he did not want to drink. He    52   his head when the waiter brought him a lot of    53   drinks, but drinks are not    54  , of course.
The man was about to    5   when another man came in. When this man saw the waiter, he put his hand on his    56  . That was enough. In a few     57  , a large plate of meat and vegetable was brought in front of him.
Now you may   8  , people can not understand the   9   of signs so well as the language of   60  .
41.A. arms B.necksC.heads 	  D.bodies
2.A. yes 	  B.noC.this 	  D.that
3.A. speak 	  B.hearC.learn 	  D.understand
4.A. how 	  B.whyC.when 	  D.where
5.A. Japanese B.EnglishC.Russian D.Chinese
6.A. hotel 	  B.restaurantC.shop 	  D.school
7.A. pen 	  B.hairC.hands 	  D.fingers
8.A. read 	  B.writeC.eat 	  D.drink
9.A. milk 	  B.wineC.coffee 	  D.tea
0.A. took away B.broke downC.turned off 	  D.held up
1.A. healthy 	  B.angryC.hungry 	  D.thirsty
2.A. shot 	  B.noddedC.moved 	  D.shook
3.A. similar 	  B.differentC.pleasant 	  D.rare
4.A .product 	  B.vegetablesC.experiences 	  D.food
5.A. leave 	  B.cryC.leap 	  D.shout
6.A. mouth 	  B.noseC.stomach 	  D.back
7.A. seconds 	  B.minutesC.hours 	  D.days
8.	 A. argue 	  	B.seeC.observe 	  D.find
9. A. information 	B.drawingC.meaning 	  D.language
0.A. features 	  B.gesturesC.words 	  D.acts
第节 (共10小题每小题1分,满分1分)

There are various kinds of theme parks. Some are famous    61   having the biggest or longest roller coasters, others for   62    (show) the famous sights and sounds of culture. Whichever and whatever you    63     (like), there is a theme park for you!
The theme park which you are probably most familiar with is Disneyland. With all   64    (attract), no wonder tourism is increasing   65     there is a Disneyland.
Dollywood is one of the   66     (unique) theme parks in the world.    67   has the world’s largest bald eagle preserve.
In England’s Camelot Park, every area of it     68    (model) after life in the days of King Arthur    69   the Knights of the Round Table. There you can experience the ancient days and great     70   ( deed )of English knights and ladies, princes and queens.
第四部分 写作(共两节, 满分5分)
第一节   短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。      增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;               2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Chaplin made people laugh at a time when they felt depressed, they could feel more content with to their lives. He was popular with people all over the world for his particular form of humor acting. The little tramp became knowing throughout the world. He played the main character which was poor and homeless, and wear large trousers, worn out shoes and a small round black hat, and carried a walking stick. The character was a social fail, but he won the love of his audience for his determination in overcoming difficulties, and was kind to others. In his film The Gold Rush, Chaplin success made a sad situation entertaining by eating a boiled shoe. As everlasting humor master, Charlie Chaplin will always be remembered by us.
第二节书面表达(满分5分)
提示:1.反映交通状况;
2.提出改善建议;
3.希望和祝福。
注意:1.可适当增加细节,以使行文连贯;
2.词数100左右;
3.信的开头和结尾已经为你写好,不计入总词数。
Dear Sir/Madam,
I’m writing to reflect the traffic situation of our city.
                                                                   
                                                                   
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
芝市2015—2016学年第二学期中小学教育教学质量检测
高一英语参考答案
第一部分: 听力(共20小题:每小题1.5分,满分30分)
1-5  BCBAC     6-10  BBACB     11-15 CBBCA     16-20 ACABA               
第二部分:阅读理解(共2节,满分40分)
第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
21   B
解析:根据第三段第二句可推知B项正确。根据第三段第二句可知A项错误;根据文章最后一句可知C项错误;根据第五段倒数第二句可知D项错误。
22   D 
解析:第四段最后一句指出,与澳大利亚人交谈时,最好的选择是由对方提出话题,因此D项正确。
23   A 
解析:根据第五段最后三句可以推断,澳大利亚人不喜欢吹捧自己,即不喜欢在他人面前炫耀自己的成功。
24   A 
解析:概括每个黑标题下的段落大意可知,文章的主题是“和西方人(法国人、澳大利亚人和瑞士人)交谈时应该注意些什么”,故选A项。C项仅涉及不能谈的话题,太片面。
25   B 
解析:本文是一篇旅游广告。对旅游景点的介绍是为了吸引游客,同时由文章中对行程、交通工具及住宿情况的介绍也可以推断出答案。
26   D 
解析:根据第二段可知,梦幻世界由许多公园组成。游客在梦幻世界可以买其他公园的门票。文中没有指出云霄飞车只面向孩子开放,也没有提到该公园提供精彩的电视剧集。
27   A 
解析:从文章介绍上看,各景点内活动内容丰富多彩且非常刺激,因此,游客应该感到非常激动和兴奋。
28   B 
解析:根据最后一段第三句中“Or maybe a houseboat ...”可知,B项正确。文章中没有提到可以乘船到黄金海岸,也没有提到可以网上订购到该地的飞机票。
29   B
解析:第一段介绍了身势语有助于人们沟通,是一种无声的语言。
30   D  
解析:根据第三段第二、三句可知,美国人谈话时不会站得太近。由第三段内容可知其他三项都不是恰当的行为。
31   A 
解析:根据第四段第一句可知,对美国人来说,竖起拇指意味着“干得很好”,拇指朝下表达意思相反。
32   B 
解析:最后一段说明,学习一种文化背景下的身势语有时会使人很困惑,在不知道该如何做时,微笑是最安全的。B项意思与之相符。
33   C 
解析:由第二段内容可知,该段主要讲述了中国在低碳生活方面做出的一些努力,如大力开发风能和太阳能等洁净能源,推行电动汽车、高速火车等。由此可推知,高速火车应该属于低碳型的交通工具。
34   D 
解析:根据第三段介绍的第一条措施中的“... targets for saving and reusing energy”可知,节约能源是充分发展低碳能源市场的重要措施之一。
35   D 
解析:首段首先介绍了传统发展模式对自然资源和自然环境的破坏,然后重点阐述了可持续发展的必要性和政府可以采取的措施等内容,由此可知D项正确,即文章重在倡导可持续发展。
第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
36-40  BECGD
第三部分: (共2节,满分45分)
第一节(共20小题:每小题1.5分,满分30分)
41   C 解析:根据下文内容可知,此处是指上下移动“脑袋”。 A 解析:此处与下文from side to side when we want to say “no”中的no形成对比, 故选yes。
D  解析:互相不懂(understand)对方语言的人进行交流,同样须得借助身势语。
A 解析:根据下文可知,这个故事说明人是如何用身势语进行交流的。how表示方式。
B 解析:根据常识和选项内容可知,加拿大的主要语言为“英语”。
B 解析:根据下文可知,那个人到“餐馆”就餐。
D 解析:选根据上文opened his mouth可知,那个人把“手指”放进嘴里,表达想吃东西的意思。
C 解析:根据下文的内容可知,那个人是想“吃”东西。D 解析:根据下文的the tea可知,此处服务员给那个人端来的是一杯“茶”。
A 解析:服务员明白了那个人的意思,端走了那杯茶,后来又端来了一杯咖啡。take away“带走”。
 C 解析:此处与空后的but he did not want to drink形成对比,表示他“饿”了。
D 解析:选那个人很饿,服务员端上来的全是饮料,他对此失望地摇了摇头,故此处选shook。
B 解析:由下文可知,服务员为那个人端上来多种“不同的”饮料。
D 解析:那个人饿了,所以他想要的是“食物”。A 解析:那个人始终不能得到他想要的东西,所以准备“离开”。
C 解析:另一个人也来餐馆吃饭,而且他点的菜很快上来了,故他的身势语用得正确。他把手放在“腹部”,表示自己饿了。
B 解析:此处验证了使用正确的身势语的重要性。几分钟(minute)之后饭就上桌了。
B 解析:通过上文的这个故事读者可以明白身势语的重要性。see在此处意为“明白”。
D 解析:后面的the language给出了提示。此处为身势语,故用language。
C 解析:此处指的是“文字语言”,与前面的the language of signs形成对比,故选words。
.5分,满分15分)
61. for         62. showing      63. like        64. attractions     65. wherever  
66. most unique     67. It        68. is modelled       69. and 70. deeds
第四部分: (共2节,满分35分)
第一节: (共10小题;每小题I分,满分10分)
71. 第1句:but改为so               72. 第1句删掉to
73. 第2句humor改为humorous        74. 第3句第knowing改为known    
75. 第4句which改为who             76. 第4句wear改为wore    77. 第5句fail改为failure              78. 第5句was改为being     
79. 第6句success改为successfully      80. 第7句As后添加an
第二节:(满分25分)
参考范文
Dear Sir/Madam,
I’m writing to reflect the traffic situation of our city.
What is known to us is that the traffic problem in our city is becoming more and more serious, especially during the rush hours. Many cars are running on the roads every day, some of which are in bad condition and it is difficult for the drivers to go across. It’s high time that the city government took some effective measures to solve the problem. Firstly, many roads need to be widened and repaired. Secondly, we need to build overpasses so as to cut down traffic jams. Thirdly, the number of private cars must be strictly controlled.
As long as we take the above measures, I’m sure the traffic problem will be solved and the traffic accidents will be controlled. And I do hope our government will accept my suggestions.      
                            Yours,
Li Hua要点一:众所周知,我市的交通问题正变得越来越严重,尤其是高峰时段。
As is known to us, the traffic problem in our city is becoming more and more serious, especially during the rush hours.(as引导非限制性定语从句)
要点二:每天很多车在路上行驶。
Many cars are running on the roads every day.
要点三:其中的一些车况不好的车辆在路上运行,司机很难通过。
Some of them are in bad condition and it is difficult for the drivers to go across.
要点四:我认为到了我们市政府必须采取有效措施来解决这一问题的时候了。
Its high time that the city government took some effective measures to solve the  problem.
要点五:首先,很多路需要加宽修缮。
Firstly, many roads need to be widened and repaired.
要点六:其次,我们需要修建立交桥(overpass)来缓解交通堵塞。
Secondly, we need to build overpasses so as to cut down traffic jams.
要点七:需要严格控制私家车的数量。
The number of private cars must be strictly controlled.
要点八:只要采取上述措施,我相信交通问题会得到解决,交通事故会得到控制。
As long as we take the above measures, Im sure the traffic problem will be  solved and the traffic accidents will be controlled.要点九:我希望政府会接受我的建议。
I hope our government will accept my suggestions.
句式升级一:用what引导主语从句改写要点一
What is known to us is that the traffic problem in our city is becoming more and more serious, especially during the rush hours.
句式升级二:用“some of which”引导的定语从句连接要点二、三
Many cars are running on the roads every day, some of which are in bad condition and it is difficult for the drivers to go across.
句式升级三:用do强调要点九
I do hope our government will accept my suggestions.


 














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营