欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 黑龙江省大庆市杜蒙县2016-2017学年高二12月月考英语试卷

黑龙江省大庆市杜蒙县2016-2017学年高二12月月考英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 黑龙江

上传时间:2016/12/13

下载次数:103次

资料类型:月考/阶段

文档大小:101KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
2016年—2017学年度第一学期
高二第二次阶段性考试英语试题

时间:120分钟                         总分:150分
第一部分.听力
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听对话,选正确答案。
How’s  Mike now?
He’s  getting better.   B.He’s  getting worse.   C.He can’t  move.
2What can we learn from the conversation?
Helen will go on a picnic tomorrow.   B.Helen doesn’t  enjoy going on a panic.
C.The weather is not very good for a panic.
3.Where are the speakers?
A.In a shop.    B.In a chemist’s shop.     C.In the doctor’s.
What did the woman like doing when she was young?
Riding a bicycle with friends.  B.Traveling to the country.   C.Reading alone.
5.How much will the mail spend?
$10.       B.$20.     C.$22.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听第6段材料,回答第6题。
What country are the speakers in probably?
China.      B.Canada.     C.The US.
7.What do you think of the air-conditioner that was suggested by the woman?
Cheap and beautiful .    B.Cheap and good.   C.Expensive and good.
8.How will the air-conditioner be installed?
A.The man will be trained and fix it himself.
B.A trained technician will be sent to install it.
C.The man will hire a trained technician to install it.
听第7段材料,回答第小题。
What’s the relationship between the speakers?
Friends.     B.Co-workers.    C.Boss and secretary.
10.What does Miss Davis do usually in office?
Call personal phones.   B.Meet her boyfriend.  C.Drink coffee.
11.What do you think of Miss Smith?
She is good at her job.   B.  She is a clever manager.
C.She is ready to help her colleagues.
听第段材料,回答第题。
Where does the conversation take place?
In a shop.     B.In a restaurant.    C.In a factory.
13.What color paint does the woman want?
Dark blue.   B.Sky blue.    C.Light blue.
14.When would the shop be closed?
At 16:00.   B.At 17:00.     C.At 20:00.
听第段材料,回答第题。
How does the woman feel now?
A little bit tired.     B.Very excited.      C.So pleased.
16.What does the woman come here for?
Going sightseeing.      B.Giving a lecture.    C.Visiting the company.
17.Where does the woman stay?
In the man’s house.   B.In the man’s company.      C.In a hotel.
听第段材料,回答第题。
What function does the pill have?
Making people feel more worried.  B.Making people forget their worries.
C.Letting people have new technology.
19.On what animal were the tests done?
A.Mice.      B.Monkeys.     C.Bears.
20.When will the technology be used on humans?
A.It has already been used.        B.It is being used at the moment.
C.It will be used in several years.
阅读理解(共小题;每小题分,满分0分)
每小题2分,满分分
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
                                 A 
     Chimps(黑猩猩) will cooperate in certain ways,like gathering in war parties to protect their territory.But beyond the minimum requirements as social beings,they have little instinct (本能) to help one another.Chimps in the wild seek food for themselves.Even chimp mothers regularly decline to share food with their children.Who are able from a young age to gather their own food. 
In the laboratory,chimps don’t naturally share food either.If a chimp is put in a cage where he can pull in one plate of food for himself or,with no great effort,a plate that also provides food for a neighbor to the next cage,he will pull at random﹣he just doesn’t care whether his neighbor gets fed or not.Chimps are truly selfish.
Human children,on the other hand are extremely corporative.From the earliest ages,they decide to help others,to share information and to participate a achieving common goals.The psychologist Michael Tomasello has studied this cooperativeness in a series of expensive with very young children.He finds that if babies aged 18months see an worried adult with hands full trying to open a door,almost all will immediately try to help.
There are several reasons to believe that the urges to help,inform and share are not taught.but naturally possessed in young children.One is that these instincts appear at a very young age before most parents have started to train children to behave socially.Another is that the helping behaviors are not improved if the children are remanded.A third reason is that social intelligence.Develops in children before their general cognitive(认知的)skills,at least when compared with chimps. In tests conducted by Tomasello,the children did no better than the chimps on the physical world tests,but were considerably better at understanding the social world
The cure of what children’s minds have and chimps’ don’t in what Tomasello calls what.Part of this ability is that they can infer what others know or are thinking.But that,even very young children want to be part of a shared purpose.They actively seek to be part of a “we”,a group that intends to work toward a shared goal.
21. what can we learn from the experiment with chimps?
A. Chimps seldom care about others’ interests.
B. Chimps tend to provide food for their children.
C. Chimps like to take in their neighbors’ food.
D. Chimps naturally share food with each other.
22. Micheal Tomasello’s tests on young children indicate that they _______. 
A. have the instinct to help others.        B. know how to offer help to adults.
C. know the world better than chimps.    D. trust adults with their hands full​.
23. The passage is mainly about ________. 
A. the helping behaviors of young children. 
B. ways to train children’s shared intentionality.
C. cooperation as a distinctive human nature.   
D. the development of intelligence in children.
                                   B
     Larry was on another of his underwater expeditions(探险) but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father on what he had always been famous for.
Larry first began diving when he was his daughter's age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had hated them. They were too big or too small. Then, there was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive.
     After the first expedition, Larry's later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, he was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures.
    Larry's first expedition without his father was in the Cayman Islands. There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them. Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free. Larry did not even know what the time was, how many spots he dived into or how many photographs he had taken. The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures.
Larry looked at his daughter. She looked as excited as he had been when he was her age. He hoped she would be able to continue the family tradition. Already, she looked like she was much braver than had been then. This was the key to a successful underwater expedition.
24. In what way was this expedition different for Larry?
A. His daughter had grown up.         B. He had become a famous diver.
C. His father would dive with him.        D. His daughter would dive with him.
25. What can be inferred from Paragraph 2?
A. Larry had some privileges.             B. Larry liked the rented diving suits.
C. Divers had to buy diving equipment. 
D. Ten-year-old children were permitted to dive.
26. Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes?
A. To protect himself from danger.       B. To dive into the deep water.
C. To admire the underwater view.       D. To take photos more conveniently.
27. What can be learned from the underlined sentence?
A. Larry didn't wear a watch.            B. Larry was not good at math.
C. Larry had a poor memory.            D. Larry enjoyed the adventure
                                    C
Dear Mayor (市长) Lewis,
       As we know, the city budget for next year does not include enough money to maintain the playing fields and skating rink (溜冰场) in Center Park. We are aware that the storms that hit Lyndon last summer caused a great amount of damage, and the city’s budget should first be used to repair the high school, city hall, and airport. Don’t you realize, however, what a loss the park will be?
       Center Park is the best place in the city for sports, picnics, concerts, walking, and enjoying nature. It plays a vital role in the education of our children. Each year science teachers bring their classes to the park on field trips to study plants and animals. Small children use the playground equipment every day. There are no other parks nearby for these kids to enjoy themselves. Every day I see the park on my way to school. It is absolutely necessary to support Center Park.
       The Lyndon High School Ice Skating Club would like to offer the city some help. We are suggesting a Skatathon. Our members would ask family, friends, and businesses for help, and then skate all day. For every mile skated, we would raise money to be used to maintain the fields and rink. Also, some of our members are willing to help the park staff do simple repairs at the rink.
       While it appears that the city can no longer afford Center Park, other facts tell us we have to maintain this park as a place for the entire Lyndon community. It is a green, refreshing place to go in the middle of the city. We hope our idea is the first of many good ideas to keep Center Park green and clean.
                                                                                                                          Sincerely yours,
                                                                                                                                                       Cara Johnson
28. What happened to Center Park last summer?
A. Lack of money made it almost closed.       B. A lot of equipment there was missing.
C. It was abandoned by local people.            D. It was badly damaged in the storms.
29. In the author’s opinion, Center Park _____.
A. means a lot to those living in Lyndon         B. should be open to the public for free
C. is too small for people to have fun           D. is more important than the airport
30. A Skatathon might be run to _____.
A. make skating more popular             B. collect money to maintain Center Park
C. improve people’s health                   D. encourage people to join the skating club
31. Cara Johnson wrote the letter mainly to _____.
A. express thanks         B. make an apology  
C. make a suggestion     D. send her congratulations
                                 D
     China is a land of bicycles. At least it was back in 1992 when I traveled the country. Back then everyone seemed to be riding a bicycle. Millions of them, all black. Cars were rare. Yet since my arrival in Beijing last year, Iˈve found the opposite is true. There are millions of cars. However, people still use their bicycles to get around. For many, itˈs the easiest and cheapest way to travel today. Bicycles also come in different colors---silver, green, red, blue, yellow, whatever you want.
      Itˈs fun watching people biking. They rush quickly through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks. Bicycles allow people the freedom to move about that cars just canˈt provide.
      Eager to be part of this aspect of Chinese culture, I decided to buy a bicycle. Great weather accompanied(陪伴)my great buy. I immediately jumped up on my bicycle seat and started home.
  My first ride home was orderly (守秩序的). To be safe, I stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. I didnˈt want to get hit. So I took the ride carefully.
  Crossing the streets was the biggest problem. It was a lot like crossing a major highway back in the United States. The streets here were wide, so crossing took time, skill and a little bit of luck.
      I finally made it home. The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.
32.According to the author, why are bicycles still popular in China today? 
A. Because they are convenient and inexpensive.
B. Because they are traditional and safe.
C. Because they are colorful and available.
D. Because they are fast and environment friendly.
33.The author decided to buy a bicycle because he intended__________. 
A. to ride it for fun                      
B. to use it for transport 
C. to experience local culture           
D. to improve his riding skills
34.How did the author feel about his street crossing? 
A. It was boring.                                      
B. It was wonderful.            
C. It was lively.                                     
D. It was difficult.
35.Which of the following best describes the authorˈs biking experience? 
A. The author enjoyed showing off his biking skills. 
B. The author took great pleasure in biking.
C. The author was praised by the other bikers.
D. The author was annoyed by the air while riding.
    
(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。
As we know, everyone can make mistakes, but don’t worry about it. The following is what we should do when we make mistakes.     • Just admit (承认)it. Don’t think that our mistakes are caused by others.  Don’t blame other people, and don’t cheat ourselves, either.
    • 37       In order to stop the problem from getting worse, we should act quickly to solve it. If we don’t act and deal with the problem quickly, it’ll only make us feel more stressed. Also it is necessary to make a plan of action and correct the mistake according to it. 38            
     • 39      Those who have made the most mistakes can get an A, for they are the ones who have learned the most. The more we learn from our mistakes, the cleverer we are.
     • 40       What caused us to make the mistake? How can we avoid making the same mistake in the future? When we act with a method to get a good result, do it that way next time. If we don’t, we should stop, think about it, change it and try again.A. Don’t be afraid of failure.B. Be brave and face the fact that we have made the mistakes.C. Solve it at once.D. So be away from stress.E. So decide quickly and act.F. Think about what we can learn from our mistakes.
G.Realize that making mistakes is the best way to learn.
第三部分 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
     At about 10 pm on September 7, 2013, Tommy Barber and his friend Susan Laney were stepping out of the elevator of her apartment building when they smelled smoke. “My dogs!” Susan yelled as she  41  down the hall to her apartment. Tommy, 54, who is  42 , walked toward the smoke.
    “I was standing across from Susan’s apartment door, I took four or five 43  to the right, and smoke hit me right in the face,” Tommy says, “I banged on the  44  , yelling, ‘Anybody home?’ But nobody  45  .”
      46  , the door opened, and more smoke billowed(滚动) out. Tommy heard  7   and reached behind the door, waving his arm until he  48   someone. It was Diane Marshall, who lived there. He took her arm and  49   her into the hall, then ran back to the smoke-filled apartment.
    Susan and an apartment manager  50   with a fire extinguisher(灭火器).    Susan pointed the nozzle(喷嘴) at the flames, Tommy squeezed the    until the fire died down.
    Diane had fallen asleep with a  53   on the stove, and it had caught fire, making the stove top in  54  . She later called Tommy to  55   him. “I could have died,” she said.
     It turned out that battling flames was second nature to Tommy — he had been a  56   with the St. Lucie Country Fire District for about a year in the 1980s. He developed glaucoma(青光眼) in 2000 and lost his   .
    Last November, the St. Lucie County Fire District  58   him and Susan the Citizen Hero Award for their  59  .
    “I was not  60   at that moment,” says Tommy, “It was just something that I had to do.”
41. A. climbed   B. ran    C. rode    D. drove 
42. A. quiet     B. fearful    C. blind   D. sick 
43. A. steps     B. seats      C. trips       D. directions 
44. A. window   B. door    C. wall      D. floor 
45. A. answered  B. agreed   C. moved   D. understood 
46. A. Slightly   B. Unfortunately    C. Immediately   D. Suddenly 
47. A. shaking   B. laughing   C. coughing    D. quarreling 
48. A. accepted      B. saved     C. finished     D. felt 
49. A. led      B. threw    C. pulled      D. delivered 
50. A. arrived   B. started  C. stayed   D. dealt 
51. A. After   B. As    C. Until    D. Although 
52. A. handle   B. finger    C. coat    D. box 
53. A. spoon    B. pot    C. paper    D. bottle 
54. A. details   B. ruins   C. pieces   D. flames 
55. A. inspire   B. remind   C. thank   D. comfort 
56. A. guard    B. professor  C. doctor   D. firefighter 
57. A. sight   B. balance   C. job   D. life 
58. A. showed    B. awarded   C. left    D. blessed 
59. A. management   B. devotion   C. challenges   D. actions 
60. A. wounded   B. relieved   C. scared      D. Surprised
第部分 (总分分)
a diary in English is one of the effective ways to improve our English writing ability.
    62(Compare) with other forms of writing, it is shorter and takes  less time. It can help us to develop the habit of thinking in English. If we persist in this practice, gradually we’ll learn how  63  (express)ourselves in English. In keeping a diary in English, we certainly run up against many    (difficult). In the first place, it often happens that we have trouble in  65 (find) appropriate words and phrases to give expression to our mind. Secondly, there 66 (be) many idiomatic ways of saying things in Chinese. And it is extremely hard for us to put them into English 67  (proper).
   As far as I am  68 (concern), my suggestion is  69 we should always have a notebook and a Chinese-English dictionary within easy reach. Whenever something beats us, we can first put it down in our notebook and then consult our dictionary. We can also ask our English teacher 70help, if necessary. In short, I believe that it is of great use to keep a diary in English for  the   development of our writing skills.
第部分 写作(总分35分)
短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
I am pleased to hear from you and know that you had a greatly time working part-time in a fast-food restaurant. Now I would like to share your working experiences with you during the past summer.
     In the beginning of the summer vacation, I was hired as shopping guide in a big supermarket. I stood for ten hour a day and smiled to everyone I met. Sometimes I was laughed at, and most of the time, I was praised for my wonderful works by many people. Half a month passed quickly after I knew it, and I learned how to deal with differently people.
     Above all, I have learned that smile is the key to solve any problem.
第二节书面表达(满分25分)
假如你是某外国语学校的学生李华,最近你校在为一批来自澳大利亚的交换生征寻寄宿家庭(host family)。你有意申请,请用英语给外籍校长写一封信,推荐自己的家庭。内容包括: 
1.介绍你的家庭情况;   2.陈述你申请的理由;   3.希望得到这个机会。
注意:  1. 词数100左右, 开头和结尾已经写好, 不计入总词数;
    2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯。
Dear sir,
I am Li Hua. I’m writing to apply to be one of the host families for the exchange students.
____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Looking forward to your early reply.
                                                                                         


                                                                 Yours,
                                                                                           Li Hua


完型 【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】B【小题5】A【小题6】D【小题7】C【小题8】D【小题9】C【小题10】A【小题11】B【小题12】A【小题13】B【小题14】D【小题15】C【小题16】D【小题17】A【小题18】B【小题19】D【小题20】C
	【小题2】A	【小题3】C		【解析】
【小题1】本文主要通过实验得出,黑猩猩生来就缺乏合作意识,他们天生就不会与他人分享食物,并且非常自私;与之相反的是人类从婴幼儿时期开始就有合作意识,有帮助他人并与他人分享的欲望.文章还从多方面的原因证明了合作意识是人类生来就有的本能.
 主旨大意题  文中第二段主要讲述了在实验室里,黑猩猩也是生来就不会和他人分享食物,并且还非常的自私;A 黑猩猩很少关心他人的利益.B.黑猩猩往往会为他们的孩子提供食物.C.黑猩猩喜欢拿它邻居的食物.D.黑猩猩生来就互相分享食物;故选A
【小题2】主旨大意题  根据第三段的中心句“Human children,on the other hand are extremely corporative.另一方面.人类的孩子就非常具有合作意识”以及“He finds that if babies aged 18months see an worried adult with hands full trying to open a door,almost all will immediately try to help.他发现如果18个月大的婴儿看到一个因双手满是东西为无法打开门而焦虑的成人时,几乎所有的婴儿都会立刻尝试着去帮忙.”可知,幼小的孩子们就有帮助别人的意识或本能;因此Micheal Tomasello对孩子们的测试表明:A.有帮助别人的本能.是正确的;本题容易错选B.根据本段的主旨大意可知,不是“B.知道如何向成人提供帮助”,而是知道有意识地去帮助成人,所以B不正确;故选A
【小题3】主旨大意题  通读全文可知,本文通过将黑猩猩与婴幼儿的实验结果对比得出,合作是人类所特有的本性.故选C
	【小题2】A	【小题3】A	【小题4】D		【解析】
【文章大意】本文讲述Larry小时候,特别受优待——接受了水下探险的理论和实践的教育。在父亲的带领下开始了惊奇的水下探险之旅,并不断地成长。最后成为一个有名的探险家。今天,他也要带着女儿水下探险,希望女儿能继承家中传统,也成为一个好的水下探险者。根据第一段第1,2 句(but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him.)告诉我们,Larry再一次进行水下探险,但这一次不同,他决定带他女儿一起去。所以D选项正确。B选项干扰性较大。该段最后一句是说:这是Larry成名后女儿第一次跟父亲去的水下探险。Larry的成名并不是此次探险的不同。故选D。

从该段可知,本来像他这样年龄的小孩是不被允许水下探险的(Children his age were not even allowed to dive.,然而他是个例外(He had made an exception),并且下水之前,他必须接受至少5小时的理论教育以及5小时以上的和老师一起下水的实践辅导。(Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide.),由此推测,A选项正确。故选A。

第三段告诉我们,Larry潜入深水中,一些危险区域也阻扰不了他的深水搜寻(Dangerous areas did not prevent him from continuing his search.)。而根据常识,在深水中人呆在铁笼中以防危险的突发(如海底动物的袭击)。故选A。

第四段告诉我们,有个人免费带他在水中在不同的区域探险,这样他得以亲眼目睹到30多种以上类型的海洋生物(The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures.),可以想象多么地其乐融融!以致忘记了时间,忘记了去了多少个地方,忘记了拍了多少张相片。所以D选项正确。故选D。


【文章大意】本文是一位市民给市长写的一封要求维修市中心公园的运动场和溜冰场的信。
由第一段We are aware that the storms that hit Lyndon last summer caused a great amount of damage.可知,去年夏天中心公园遭受了暴风雨的破坏。故选D。

由信的第二段Center Park is the best place in the city for sports, picnics, concerts, walking, and enjoying nature. It plays a vital role in the education of our children.可知,作者认为中心公园对住在林顿的市民起着很重要的作用。故选A。 



【解析】ACDB
【文章大意】作者叙述了在中国自行车很流行的社会现象,并详细描述了自己第一次在中国骑自行车的经历。
根据句意: For many, it's the easiest and cheapest way to travel today.可知,根据作者来看,自行车在当今在中国依然很流行的是因为它方便而且便宜。故选A。 

根据第三段第一句“Eager to be part of this aspect of Chinese culture,I decided to buy a bicycle.”可知,“我”想要成为这种中国文化的一员,决定买一辆自行车,即想要体验这种文化。故选C项。 ​

根据文章第五段第一句Crossing the streets was the biggest problem.可知骑自行车过马路对作者来说是一个难题。故选D。 

根据文章最后一段:The feeling on the bicycle was amazing. The air hitting my face and going through my hair was wonderful. I was sitting on top of the world as I passed by places and people. Biking made me feel alive.可知这次骑自行车的感觉很棒,让人充满活力。故选B。

第二节 七选五 BCEGF 
Keeping     62Compared     63.to express     64. difficulties    65. finding    
66. Are   67 properly  68 concerned   69. that         70 for     

I am pleased to hear from you and know that you had a greatly time working part-time in a fast-food restaurant. Now I
                                                                               great
would like to share your working experiences with you during the past summer.
                                my   
     In the beginning of the summer vacation, I was hired as∧shopping guide in a big supermarket. I stood for ten hour a day
     At             hours                                                                          a
and smiled to everyone I met. Sometimes I was laughed at, and most of the time, I was praised for my wonderful works by 
                                                                                                         but                                                                                  work
many people. Half a month passed quickly after I knew it, and I learned how to deal with  different ly people.
           different                                                         before   
      Above all, I have learned that smile is the key to solve any problem.
                                                                                    solving









Dear sir,
I am Li Hua. I'm writing to apply to be one of the host families for the exchange students.
We live in a three-room apartment located in a beautiful and quiet neighborhood. My family meets all the needs of Australian students who are coming to study. My parents are kind and hospitable. We also have a private car, which makes it convenient for us to get around. I can speak fluent English and I am outgoing, so I'm sure I will have no difficulty communicating with the students. More importantly, we hosted a British student last year, through which we've gained lots of experience.
You know, I love Western culture and want to learn more about Australia. I would greatly appreciate it if we could have the chance. I expect to make friends with them.
Looking forward to your early reply.
                                                           Yours,
                                                           Li Hua
【解析】
        这是一篇文字提示类的申请信。首先,注意信件的格式。其次,我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来。动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗漏要点,跑题偏题。本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。这种文章可用三段式来写,第一段要写清申请理由。第二段可写详细的家庭情况介绍。第三段总结,并表达希望得到这个机会。最后,写作时特别注意在选择句式时要赋予变化。














高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!


































本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营