欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 湖北省黄冈市2016-2017学年高二下学期期末考试英语试卷(含解析)

湖北省黄冈市2016-2017学年高二下学期期末考试英语试卷(含解析)

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 湖北

上传时间:2017/8/16

下载次数:96次

资料类型:期中/期末

文档大小:336KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
湖北省黄冈市2016-2017学年高二下学期期末考试
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What does Tom like best now?
A.Maths.                          B.English.                      C.History.
2.How much is the camera in the shop now?
A.£150.                          B.£180.                          C.&200.
3.What does the man mean?
A.He deserves a free lunch.            B.He gets a good salary.            C.He works hard.
4.What are the speakers mainly talking about?
A.A complaint.                      B.A useful website.              C.A holiday plan.
5.Where does the conversation most probably take place?
A.In a flower shop.                  B.In a rose garden.              C.In the woman's house.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。
6.Why did the man give up driving to work?
A.To reduce costs.                      B.To get much exercise.          C.To avoid the heavy traffic.
7.What does the woman say about the subway?
A.It is time-consuming and uncomfortable.    B.It is crowded and unreliable.    C.It is cheap and convenient.
听下面一段对话,回答第8至第10三个小题。
8.How long will the road be blocked?
A.Three days.                      B.Six days.                  C.Eight days.
9.What will take place on that road?
A.Film shooting.                  B.Motor racing.            C.A movie festival.
10.What do we know about the businesses in that area?
A.They will get free advertising.
B.They will be protected for the visitors.
C.They will provide everything for the activity.
听下面一段对话,回答第11至第13三个小题。
11.How did the woman find her weekend?
A.Exciting.                          B.Exhausting.                      C.Boring.
12.What did the man do on Saturday?
A.He played sports.                  B.He watched movies.               C.He visited his grandparents.
13.What is the relationship between the speakers?
A.Classmates.                      B.Fellow workers.                  C.Teacher and student.
听下面一段对话,回答第14至第16三个小题。
14.When is the group discussion held?
A.On Tuesdays.                      B.On Thursdays.                      C.On Fridays.
15.Why did the man miss the meeting yesterday?
A.He didn't receive any notice.         B.He had to attend some lectures.      C.He was busy with a part-time job.
16.To earn the scholarship,what is the required attendance rate?
A.70%.                            B.80%.                            C.90%.
听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。
17.What is Jack Brown?
A.The information officer.              B.The production manager.           C.The marketing manager.
18.What will the listeners do first?
A.Have lunch.                     B.Attend a meeting.                  C.Visit the production area.
19.What time will the listeners watch a video?
A.At 8:00 am.                      B.At 12:30 pm.                      C.At 2:00 pm.
20.Where will the listeners meet at 7:15 pm?
A.In a hotel.                          B.In a restaurant.                      C.In a meeting room.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。    
A
Traveling abroad is a great way for young adults to explore,learn about global citizenship,service learning and gain a better insight into the world and different cultures.Ready for the adventure of a lifetime?Visit our website for further details.
Global Vision International
Experience everything a Latin American adventure should be,and more,when you join us in Costa Rica with a team of international under 18 volunteers.Assist with construction projects that will benefit poor children's development and education.Discover the area's amazing beaches,explore beautiful tropical jungles and immerse(沉浸)yourself in the friendly local culture.
Cost: 2 weeks from $2,990
Tel: 1-888-653-6028
Email: info@gviworld.com
Website: www.volunteerandadventureexperienceincostarica.com
Broadreach Summer Adventures
Since 1993,Broadreach has taken over 12,000 students on their worldwide summer adventure volunteer programs for middle school and high school students.Their 75+ program offerings include sailing,medicine,culture, arts,community service and leadership adventures.Programs are located in 40+ countries including the Caribbean, Central and south America,Canada,Australia,China,India,South Africa,France,Thailand,the Solomon Islands and Fiji.
Cost: Starting at $3,880
Tel: 919-256-8200
Email: info@gobroadreach.com
Website: www.gobroadreach.com
Cross-Cultural Solutions
CCS teen summer service trips are for high school students ages 15-17.The High School Volunteer Abroad program offers you an awesome opportunity to volunteer side by side with local people and new friends on a teens—only group volunteering project in our Costa Rica,India,Peru,Ghana, and Guatemala High School Volunteer Abroad Home—Bases.You'll participate in tons of cultural activities and guided tours during the week and on weekends.
Cost: Contact us for pricing and availability
Tel: US toll flee: 1-800-380-4777
Email: info@crossculturalsolutions.org
Website: www.crossculturalsolutions.org
United Planet
United Planet offers tailored volunteer abroad programs in five destinations for those under 18.Volunteers may work in orphanages,after-school centers,building homes or at environmental conservation projects.Destinations for 1-12 week Teen Quests include Romania,Peru,Ecuador and Chile.Candidates 16 years and older can apply,or travel with their family.
Cost: Varies with duration of your stay
Tel: 617-267-7763
Email: quest@unitedptanet.org
Website: www.unitedplanet.org
1. Which offers programs in over 40 countries?
A. United Planet.    B. Cross-Cultural Solutions.
C. Global Vision International.    D. Broadreach Summer Adventures.
2. Those who want to work with local people should go to       .
A. France    B. Ecuador
C. Guatemala    D. Romania
3. Teenagers who would like to travel with their family can send an e-mail to       .
A. info@gviworld.com    B. quest@unitedplanet.org
C. info@gobroadreach.org    D. info@crossculturalsolutions.org
4. What's the text mainly about?
A. Job-training programs.    B. Some travel destinations.
C. Exciting outdoor adventures.    D. Some volunteer programs abroad.
【答案】1. D    2. C    3. B    4. D
【解析】出国旅行是年轻人探索、了解全球公民、服务学习和更好地了解世界和不同文化的好方法。本文主要介绍了一些国外的一些户外项目,可以增长见识,还可以探索冒险的乐趣。文章详细的介绍了项目内容和申请条件以及申请的联系方式,便于读者选择。
1. D.细节理解题。根据文章“Broadreach Summer Adventures”段落中“.Programs are located in 40+ countries including the Caribbean, Central and south America,Canada,Australia,China,India,South Africa,France,Thailand,the Solomon Islands and Fiji.”可知,“Broadreach Summer Adventures”这个项目遍布于40多个国家,结合题干问题,故选D。
2. C.细节理解题。根据文章“Cross-Cultural Solutions”段落中“The High School Volunteer Abroad program offers you an awesome opportunity to volunteer side by side with local people and new friends on a teens—only group volunteering project in our Costa Rica,India,Peru,Ghana, and Guatemala High School Volunteer Abroad Home—Bases”可知,这个项目会给你提供和当地人一起冒险的机会。故选C。
3. B.细节理解题。根据文章“United Planet”段落中“Candidates 16 years and older can apply,or travel with their family.”可知,16岁以上的青年可以申请,也可以和家人一起旅行。若想申请这个项目,需要发邮件到“quest@unitedptanet.org
”,故选B。
4. D.主旨大意题。通读全文,并结合第一段段意可知,本文介绍了一些国外的户外志愿者运动。结合选项,排除AB。C项中,文章第一段“Ready for the adventure of a lifetime”虽然有提到一些冒险,但文章主要介绍的是一些户外运动,冒险一词太过绝对和片面。综合来看,D项更能表达全文大意。故选D。
B
Mary Krupa became friends with the grey squirrels during her first week at Penn State,after spotting them running around and idly(漫不经地)wondering what they would look like with tiny hats on their heads.Today, everyone at the university knows her as the "Squirrel Girl".
Mary started bringing them food,and gradually they began to trust her.She managed to put a hat on a squirrel and take a picture.Thinking that her colleagues could do with something to lift up their spirits,she started posting similar Photos on Facebook.The response Was greatly positive,and before long Mary and her squirrels became an Internet sensation.
Growing up in a neighborhood outside State College,Mary was always fond of birds and animals around her home,but she didn't interact with people very much.She was later diagnosed with Asperger's syndrome,but the squirrels changed that.The squirrels are actually a good way to break the ice,because I'll be sitting here patting a squirrel and other people will come over and well just start like feeding the squirrels together and chatting about them,"she said."I am a lot more outgoing.
And in case you're wondering how Mary is able to get the squirrels to do what she wants for her photos,it has a lot to do with food.For example,whenever she wants them to hold or play with something,she puts peanut butter on the prop(道具),and they'll grab it.But getting to that part took a while.In the beginning,she would throw peanuts up the trees on campus and invite the squirrels to come down and get them,but they hesitated to approach her.She had the patience to earn their trust,though.
This year,Mary is graduating with a degree in English and wildlife sciences.She wants to be a science writer and educate people on how to preserve the environment.As for her furry friends,Mary plans to stay in the area and visit them as often as she can.
5. What kind of change do squirrels bring to Mary?
A. She is sicker than before.
B. She is more interested in animals.
C. She is more sociable than before.
D. She is less willing to go to college.
6. How did Mary manage to take photos of squirrels wearing hats?
A. By putting them in cages.
B. By playing music to them.
C. By attracting them with colorful food.
D. By building a close relationship with them.
7. Which words can best describe Mary?
A. Patient and caring.
B. Confident and strong.
C. Sociable and healthy.
D. Traditional and hard-working.
8. What can be the best title for the text?
A. Mary's experience in university
B. Making friends with wild animals
C. The "Squirrel Girl" of Penn State
D. The bridge between Mary and squirrels
【答案】5. C    6. D    7. A    8. C
【解析】本文主要讲述了宾州州立大学的“松鼠女孩”Mary曾经被诊断出患有阿斯伯格综合症,但是松鼠改变了她,使她变得外向,善于交际,而她也通过和松鼠之间建立了信任以后,拍出一些松鼠的照片,在互联网上引起了轰动。
5. C.细节理解题。根据文章第三段“Mary was always fond of birds and animals around her home,but she didn't interact with people very much.She was later diagnosed with Asperger's syndrome,but the squirrels changed that”可知,Mary之前不善于交际,并被诊断为患有阿斯伯格综合症,但是松鼠改变了她,可见松鼠使她比之前善于交际了。故选C。
6. D.细节理解题。根据文章第四段“And in case you're wondering how Mary is able to get the squirrels to do what she wants for her photos,it has a lot to do with food But getting to that part took a while.In the beginning…….She had the patience to earn their trust,though.”可知,想给松鼠拍照是需要食物的引诱,但是从“But”后面的句子可知,并不是她只要给松鼠食物,松鼠就会很安静的让她拍出想要的照片,前提是她必须和松鼠之间建立信任亲密的关系。故选D。
7. A.推理预测题。根据文章第三段“because I'll be sitting here patting a squirrel and other people will come over and well just start like feeding the squirrels together and chatting about them”以及第四段“She had the patience to earn their trust,though”可知,Mary是一个善良,愿意喂养小动物并且耐心的人。结合选项,故选A。
8. C.主旨大意题。文章第一段“Today, everyone at the university knows her as the "Squirrel Girl"”引出话题“Squirrel Girl”,通读全文可知,文章后文介绍了主人公为什么会被称为“Squirrel Girl”以及她的一些事迹。故选C。
.................................
C
Parents in Spain are being urged to go on a weekend homework strike this month in protest against the unacceptable amount of after-school tasks their children are given.The homework load of Spanish children has long been a sore point with some parents,who argue that the burden is too great,places too much pressure on pupils and eats into family time.
According to a study by the Organization for Economic Co-operation and Development (OECD),Spanish 15-year-olds have 6.5 hours of homework a Week compared with an average of 4.9 across the 38 OECD countries. The Spanish Confederation of Associations of Mothers and Fathers of Students (Ceapa) is calling on parents whose children attend Spanish state schools to boycott weekend homework in November.
"We've lost a bit of common sense in this country when it comes to talking about education and we've got a system in which boys' and girls' free time has disappeared",said Jos Luis Pazos,president of Ceapa."Schools are passing on tasks to families that they shouldn't be.It starts with children from the ages of three to six doing half an hour's homework every day.For us,that's an unacceptable situation".
Pazos said Ceapa disagreed with the belief that children should endure huge amounts of homework in the hope that it would ensure them a better future.They should be.happy when they're little and that life isn't just about someone telling you that you have to suffer inexplicably(难以理解地).The model needs to change because society has changed.
Schoolchildren have to fit their homework around the school day,which varies from region to region and school to school,but starts early from around 8 am or 9 am and finishes anywhere between 2 pm and 5 pm.However,schools are increasingly using an 8 am-2 pm timetable to save money and in the face of evidence that suggests the longer hours do not yield better results.
A spokesman for the education department of Madrid said homework was a matter for individual schools rather than regional governments.They're the ones who know best what the need is in each case.
9. Why are parents in Spain being called on to go on a strike?
A. To stop school violence.
B. To ask for longer school time.
C. To say no to heavy homework load.
D. To request equal education for their kids.
10. Which of the following would Ceapa agree to?
A. Longer school hours will ensure better grades.
B. Happiness is the most important thing for a child.
C. Huge amounts of homework means a better future.
D. The 8 am-2 pm timetable is suitable for most children.
11. Which of the following should be responsible for students' homework according to the spokesman?
A. Ceapa.    B. The OECD.
C. Regional governments.    D. Each individual school.
【答案】9. C    10. B    11. D
【解析】本文从西班牙父母抗议孩子们的课后作业负担太重这个事件,来引出并讲述西班牙教育的现状及问题。西班牙的一个联合会认为孩子应该度过一个幸福的童年,教育部负责人认为,家庭作业是私立学校的事而不是地方政府所负责。
9. C.细节理解题。根据文章第一段“Parents in Spain are being urged to go on a weekend homework strike this month in protest against the unacceptable amount of after-school tasks their children are given”可知,西班牙的父母认为孩子的课后负担太重,因此提出抗议。故选C。
10. B.细节理解题。根据文章第四段“Pazos said Ceapa disagreed with the belief that children should endure huge amounts of homework in the hope that it would ensure them a better future.They should be.happy when they're little”可知,Ceapa认为,孩子们在小时候应该幸福开心的生活。故选B。
11. D.细节理解题。根据文章最后一段“A spokesman for the education department of Madrid said homework was a matter for individual schools rather than regional governments”可知,这位发言人认为,家庭作业是私立学校的事而不是地方政府的事。故选D。
D
Growing up in Wyoming,everyday life was an adventure—I spent my time camping,and exploring mountains. When I was little,my mom became the state's first female U.S. Marshall.I'll never forget how the local newspaper praised her for her success in a field that's traditionally run by men.Under her influence,I made up my mind to achieve something great.Now,I've become famous for sailing,a sport often considered "a man's world".
Sailing is considered a hard-to-break-into sport.And,generally,there are only two ways to get into it—either through a strict sailing education that leads to experience or by growing up on the water and racing in the Olympics. Most of my teammates became professional sailors in one of these two ways but I skipped both.
In the summer of 2008,I went to St.Croix through a college internship(实习)program focusing on educating locals about HIV and AIDs.There,I discovered my love for sailing.Then,SCA,a global hygiene(卫生保健)company, made the decision to support an all-female team,and when they began accepting applications,I knew it was the chance of a lifetime.I made it my task to become a part of the team.Even when it seemed like there were no positions left,I never gave up.
After a stressful,two-year application process,I finally got the call.I moved to Lanzarote in the Canary Islands and began training with the team immediately.The process was physically,mentally and emotionally exhausting,but I finally achieved my goal.I sailed in the "Everest of sailing" with only six years' experience.Later,there was an all-female team competing,and I was lucky enough to be a part of it.
As women,we need to approach our dreams as if we deserve to achieve them as much as men,because we do. There are plenty of professions,including sailing,in which women are absent or have a minor presence—but that's not because they shouldn't be there.We need to push the boundaries and focus on obtaining our goals and passions,no matter how unobtainable and challenging they may seem.
12. Why does the author mention her mother in Paragraph 1?
A. To compare with her mother.
B. To describe women's struggles.
C. To analyze her mother's success.
D. To show her mother's influence on her.
13. what does the underlined word "both" in Paragraph 2 probably refer to?
A. Two traditional ways to become professional sailors.
B. Two important persons in the author's life.
C. Two basic stages of being a sailor.
D. Two famous professional sailors.
14. What is the correct order of the following events?
a.I began training with the sailing team.                    
b.I attended a college internship program.
c.I took part in competing in an all-female team.            
d.I discovered my love for sailing as a woman.
A. b-d-a-c    B. d-a-c-b
C. a-c-d-b    D. a-d-c-b
15. Which can best describe the author?
A. Humorous.    B. Generous.
C. Pessimistic.    D. Determined.
【答案】12. D    13. A    14. A    15. D
【解析】本文讲述了主人公在母亲的影响下,想有所成就,她也通过自己顽强的意志,坚持自己梦想的决心,最终成为了一名女航海运动员。告诉我们只要坚持自己的梦想,去勇敢挑战自己,就能取得成功,成为自己想成为的那种人。
12. D.细节理解题。根据文章第一段“Under her influence,I made up my mind to achieve something great.”可知,作者在她母亲的影响下,她下决心做一位有成就的人,这也是她为什么提到她母亲的一个原因。故选D。
13. A.推理预测题。根据文章第二段“there are only two ways to get into it—either through a strict sailing education that leads to experience or by growing up on the water and racing in the Olympic”可知,在过去成为职业帆船运动员只有两种途径-在水中成长和在奥运会中比赛。而后文“both”所在的原句“but I skipped both.”可表明作者都尝试过,可见是作者都尝试过这两种方式。结合选项,故选A。
14. A.细节理解题。根据文章第三段“In the summer of 2008,I went to St.Croix through a college internship(实习)program focusing on educating locals about HIV and AIDs.”可知,作者在一个大学实习,这是在介绍两种传统的成为职业海员的方式后,另外一个整个事件的开始。结合选项,排除BCD。故选A。
15. D.推理预测题。通读全文,文章第三段“,I never gave up.”最后一段“We need to push the boundaries and focus on obtaining our goals and passions,no matter how unobtainable and challenging they may seem.”可知,作者是一个不放弃,坚持自己的梦想,无论多大的困难都要勇敢挑战的人。结合选项,故选D。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How to cultivate a creative hobby in college
Your undergraduate days are arguably some of the most stressful of your life.The best way to get it all out is to express yourself creatively.Here is how to get started:
___16___The first step is finding room in your schedule to actually sit down and let your creative juices flow.___17___ However,one of the best things you can do for yourself is take time to relax and let your mind wander as it pleases.If you want to actually make your art a part of your career though,you will have to devote a serious chunk of your day to it.
Take a course.___18___Schedule an appointment with your advisor and see if the college you attend offers a course in the creative field that you're interested in.
Join a club or make one.Chances are that there are other students at your school that share the same interests as you.___19___If there isn't one,check out the procedures for going about making one!
Constantly search for inspiration.___20___This could mean something as simple as looking for blogs that showcase work that you admire or going to a museum in your college town and wandering around for a bit.
Even if you don't feel that you have enough talent to make your art a part of your professional career,it never hurts to try.The skills that you learn while working at your art might even possibly help you in the workplace down the road.
A.Learn how to make a club.
B.Everyone is busy in college.
C.Make time in your schedule.
D.You should try to make you a well-rounded and interesting person.
E.Visit your university's websites and see what clubs exist that relate to the art you practice.
F.The easiest way to make time to express yourself is to fit it into your academic schedule.
G.You should always be looking for the next thing that will inspire your work even further.
【答案】16. C    17. B    
18. F    19. E    
20. G
【解析】本文为七选五阅读题材,主要讲述了大学生如何培养自己的创新爱好的问题。文章介绍了一些帮助大学生创造性的表达自己的方法,包括制定时间表、加入一个俱乐部等,便于读者理解并运用到生活中。
16. C.根据空白处的后一句“The first step is finding room in your schedule to actually sit down and let your creative juices flow”可知,第一步是在你的日程表中找到一个可以让你真正坐下来并且使你的创造力流动的空间。可见首先你要在日程表中安排时间。故选C。
17. B.根据后一句“However,one of the best things you can do for yourself is take time to relax and let your mind wander as it pleases”可知,你需要花时间放松自己。可推测前一句会写到忙碌的生活。结合选项,故选B。
18. F.根据后一句“Schedule an appointment with your advisor and see if the college you attend offers a course in the creative field that you're interested in.”可知,你可以把时间花费在你感兴趣的大学课程上。可见,把时间与自己的学习日程联系起来会让时间变得更有意义。结合选项,故选F。
19. E.前文提到“Join a club or make one.”加入一个俱乐部或者自己创建一个,后文又提到“If there isn't one,check out the procedures for going about making one!”如果这里没有,你就可以制作一个。可推测,空白处一定是要去寻找有没有感兴趣的俱乐部,如果没有就可以自己创建。关键词“club”,结合选项,故选E。
20. G.根据前一句“Constantly search for inspiration”可知,本段讲述你要寻找灵感,或者一些激励人心的事情。关键词“search for inspiration”,结合选项,G项中“looking for…… inspire”与其对应,你应该一直在寻找下一件能激励你工作的事情。故选G。
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
On some special occasions in your life,you may find yourself faced with various choices.You've probably been asked what you would do if you found a leather___21___full of cash.Would you keep it,turn it in to the police or ask for a ___22___?Woralop,a tramp from Thailand,only had 9 baht(铢)to his name when he found it with 20,000 baht and several credit___23___in it.
It was more than___24___to buy him food and even a place to stay for weeks.___25___,he didn't think about keeping it. He ran after the owner to___26___it,after seeing him___27___it by mistake.He wasn't able to run fast enough to___28___the man, so he went straight to the nearest police station to___29___it over.
The owner,Nity,hadn't even___30___he had lost things of his own when the police called to tell him they had it. When he learned that a___31___man had turned it in and saw that all the money and the cards were still inside,he was more than___32___.The owner admitted that if he had no money he probably would have kept it.What a(n)___33___person Woralop was!
Although he___34___gave Woralop a 2,000 baht,Nity later decided to also___35___the man a job at his factory in Bangkok.As a matter of fact,Woralop was more than happy to___36___it.It comes with a 11,000 baht___37___and good accommodation.
The social media has already started posting___38___of Woralop at his new job.Woralop is such a good example that being friendly really does___39___.When you're___40___to others,others have the same way that you treat them.
21. A. vest    B. whistle    C. garment    D. wallet
22. A. gift    B. reward    C. award    D. leave
23. A. anecdotes    B. allowances    C. cards    D. certificates
24. A. enough    B. possible    C. suitable    D. valid
25. A. Therefore    B. However    C. Moreover    D. Besides
26. A. accelerate    B. arrest    C. return    D. reform
27. A. dropping    B. interrupting    C. hiring    D. bothering
28. A. come up with    B. team up with    C. fed up with    D. catch up with
29. A. watch    B. hand    C. take    D. turn
30. A. admitted    B. assumed    C. noticed    D. introduced
31. A. homeless    B. hopeless    C. stainless    D. worthless
32. A. satisfied    B. alarmed    C. surprised    D. embarrassed
33. A. dynamic    B. honest    C. disgusting    D. shabby
34. A. eventually    B. frequently    C. gradually    D. initially
35. A. offer    B. desire    C. elect    D. declare
36. A. overcome    B. conduct    C. accept    D. receive
37. A. cost    B. salary    C. guarantee    D. privilege
38. A. catalogues    B. videophones    C. microscopes    D. photos
39. A. take m    B. take off    C. pay off    D. pay back
40. A. kind    B. mean    C. outgoing    D. competent
【答案】21. D    22. B    23. C    24. A    25. B    26. C    27. A    28. D    29. B    30. C    31. A    32. C    33. B    34. D    35. A    36. C    37. B    38. D    39. C    40. A
【解析】这是一一篇记叙文阅读,本文主要讲述了流浪者Woralop的拾金不昧精神,用自己的诚实友好换来了一份好工作,这个故事告诉我们对待他人友好,别人才会以同样的方式对待我们。
21. You've probably been asked what you would do if you found a leather___1___full of cash.A. vest 背心;   B. whistle  口哨;  C. garment 衣服;   D. wallet钱包,根据句意:你或许被问到,当你发现一个充满现金的皮质钱包你会怎么做,故选D。
22. Would you keep it,turn it in to the police or ask for a ___2___?A. gift 礼物;   B. reward 报酬;   C. award 奖品; D. leave离开;根据句意:你是保留它,还是交给警察,还是寻求一个报酬,故选B。
23. anecdotes 奇闻异事;   B. allowances 津贴;   C. cards 卡片;   D. certificates证书, 固定搭配credit card意为:信用卡,故选C。
24. It was more than___4___to buy him food and even a place to stay for weeks.A. enough 足够的;   B. possible可能的;    C. suitable 合适的;   D. valid重要的;根据句意:这些钱是非常足够的对于他去买食物,找一个地方待上几天,故选A。
25. he didn't think about keeping it.A. Therefore 因此;   B. However 然而;   C. Moreover此外;    D. Besides 此外,句意:他没有想过保留它,与上文形成转折,故选B。
26.  He ran after the owner to___6___it.A. accelerate 加速;   B. arrest  逮捕,阻止;  C. return 返回,归还;  D. reform改良,句意:他跟在主人的后面跑,去归还钱包,故选C。
27.  after seeing him___7___it by mistake.A. dropping 掉;   B. interrupting 打断;   C. hiring 雇佣;   D. bothering烦扰,根据句意:在看到他一不小心把钱包掉了后,这里drop是指钱包掉落,故选A。
28. He wasn't able to run fast enough to___8___the man.A. come up with 提出;   B. team up with 与……合作;   C. fed up with 受够了,对……厌倦;   D. catch up with追赶上,根据句意:他不能跑足够快追上他,故选D。
29. so he went straight to the nearest police station to___9___it over.A. watch 观看;   B. hand  传递,交给;  C. take  拿,取,获得;  D. turn转向,转换,结合上下文可知,他把钱包交给了最近的警察局,故选B。
30. The owner,Nity,hadn't even___10___he had lost things of his own when the police called to tell him they had it.句意:当警察打电话给主人Nity 时,他甚至还没注意到自己的东西丢了A. admitted 承认;   B. assumed假设;    C. noticed注意到;    D. introduced介绍,故选C。
31. A. homeless 无家可归的;   B. hopeless  没有希望的;  C. stainless 纯洁的;   D. worthless无价值的,根据上文,Woralop,a tramp from Thailand,only had 9 baht(铢)to his name 可知Woralop是一个流浪者,故选A。
32. he was more than___12___.A. satisfied 满意的;   B. alarmed  惊恐的;  C. surprised惊讶的;    D. embarrassed尴尬的,结合上下文可知,流浪者Woralop没有保留钱包让主人Nity感到很惊讶,Nity在下文也说到,如果是自己,身上没有多少钱或许会保留他所捡到的钱包,故选C。
33. What a(n)___13___person Woralop was!A. dynamic 动态的;   B. honest 诚实的;   C. disgusting 令人厌恶的;   D. shabby破旧的,卑鄙的,结合上文Woralop 的拾金不昧精神可知它是一个诚实的人,故选B。
34. Although he___14___gave Woralop a 2,000 baht,A. eventually 最终;   B. frequently 频繁地;   C. gradually逐渐地;    D. initially最初地,句意:尽管Nity最初给了Woralop2000株,根据下文可知Nity还提供给他一个工作,故选C。
35. Nity later decided to also___15___the man a job at his factory in Bangkok.A. offer提供;    B. desire渴望;    C. elect 选出;   D. declare声明,句意:Nity之后决定提供Woralop一份工作,故选A。
36. Woralop was more than happy to___16___it句意:Woralop非常开心的接受了这份工作A. overcome 克服;  B. conduct 管理,领导;   C. accept 接受;   D. receive收到故选C。
37. it comes with a 11,000 baht___17___and good accommodation.A. cost 花费;   B. salary 薪水;   C. guarantee 保证;   D. privilege特权,句意;11000的薪水和一个好的住宿,故选B。
38.  The social media has already started posting___18___of Woralop at his new job.句意:社会媒体早已开始发送 Woralop 在他新工作的照片A. catalogues  目录;  B. videophones 电视电话;   C. microscopes 显微镜;  D. photos图片,故选D。
39. Woralop is such a good example that being friendly really does___19___.句意:Woralop是一个好例子,友好真的可以帮助取得成功,A. take m    B. take off  起飞;脱下;离开  C. pay off 取得成功;D. pay back偿还,故选C。
40. you're___20___to others,others have the same way that you treat them.句意:你对待他人友好,他人也会以同样的方式对待你,A. kind 有好的;  B. mean 吝啬的;   C. outgoing 外向的;   D. competent有能力的,故选A。

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
UK food delivery service company—Just Eat is changing the delivery game.The company is responsible___41___ the first food delivery in London using robots.
Just Eat sent the six-wheeled robot by Starship Technologies to Turkish restaurant Taksim Meze___42___(pick) up the order.The robot then made___43___(it)way to the customer with the food___44___(safe) protected from thieves in a locked case.The customers then used a code___45___(supply) by Just Eat to unlock the machine's storage case.
First shown off at Mobile world congress back in February,the robot uses___46___variety of cameras,sensors and GPS trackers to find the way along the pavements to its destination.
Just Eat says the company wants to use the robots more often across London in 2017___47___it also plans to keep delivery robots unique to the UK although Starship Technologies is running many test___48___(delivery) in other parts of the world.
While fans of delivery might be skeptical of___49___(receive) their orders from machines,we can all enjoy the thought___50___we no longer have to tip the delivery person.
【答案】41. for    
42. to pick    
43. its    44. safely      
45. supplied    
46. a    47. and    
48. deliveries    
49. receiving    
50. that
【解析】本文讲述了英国食品配送服务公司采用了·机器人送外卖的方法,通过把食物锁在储存箱而防止小偷,安全的送到客户手中。Just Eat公司还想要2017年在伦敦更经常性的使用机器人并计划保留英国独有的运送机器人。
41. for  考查固定搭配。 句意:公司在伦敦用机器人对第一批产品的运送负责。 “be responsible for……”对……有责任。故填“for”。
42. to pick   考查状语的使用。句意:Just Eat公司给一家土耳其餐厅Taksim Meze送了一个用飞船技术制造出的六轮式机器人来分拣订单。 “to pick”在此句作目的状语表目的,表明公司给土耳其餐厅送去机器人的目的。故填“to pick”。
43. its   考查名词性物主代词。句意:机器人用自己的方式给顾客安全的带去食物,将小偷阻止在了锁着的箱子外。“Its”形容词性物主代词,意为“它的”,用在名词前。句中表示“它的方式”。故选“Its”
44. safely  考查副词。 句意:机器人用自己的方式给顾客安全的带去食物,将小偷阻止在了锁着的箱子外。“Safely”是副词形式,意为“安全的”,根据句意,此空填Safely修饰整个句子,表名机器人分拣订单的安全性。故填“Safely”。
45. supplied   考查动词。然后顾客使用Just Eat提供的密码来解锁机器人的存储盒。根据题意·可知,密码是被公司提供的,故此空用被动式,故填 “Supplied”。
46. a   考查固定搭配。句意:机器人使用了各种各样的照相机、传感器和GPS跟踪器沿着人行道走向目的地。“a variety of”属固定搭配,意为“多种多样的”。故填“a”。
47. and   考查连词。句意:Just Eat说公司想要2017年在伦敦更经常性的使用机器人,它还计划保留英国独有的运送机器人,尽管飞船技术在世界的其他地方进行很多的测试交付。由句意可知,空白处两段的句意是并列关系,故填“and”。
48. deliveries   考查名词。句意:Just Eat说公司想要2017年在伦敦更经常性的使用机器人,它还计划保留英国独有的运送机器人,尽管飞船技术在世界的其他地方进行很多的测试交付。由语法知识可知,“many”后跟名词复数,故填“deliveries”
49. receiving   考察动词。句意:而送货员可能对从机器收到到订单表示怀疑。“of”后接动名词形式。故填“receiving”。
50. that   考察定语从句。句意:我们都可以享受到不再给送货人小费的想法了。分析句子可知,空白处后是一定语从句修饰“thought”,由句意可知,前半句句子中不缺成分,故用“that”连接。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Building a good relationship with our teachers benefit us all.Teachers showed love,concern and understand for us students m study and life.We students can always seek support and advice from us.In this case,an ideal relationship is of Vital important.In my opinion,this relationship should be one filling with love and respect,so we can exchange ideas free with teachers.If we students trust eachers and express our feelings clearly,or they will become our friend.Only through constant efforts we enjoy a warm relationship between teachers and students.
【答案】
【解析】1.“Building a good relationship with our teachers”作主语,即动名词作主语,谓语动词用第三人称单数形式。故“benefit”改为“benefits”。
2.通读全文可知,文章全部用一般现在时来表达。故“showed”改成“show”。
3.“Teachers showed love,concern and understand for us students m study and life”此句中第一个“and”连接的是名词。故“understand”改成名词形式“understanding”。
4.“We students can always seek support and advice from us”根据前后文可知,此句应当翻译为:“我们学生向老师寻求帮助和支持以及建议。”而不是“from us”。故“us”改为“them”。
5.“of vital importance”固定搭配,意为重要的。故把“important”改为“ importance”。
6.“be filled with”属固定搭配,意为充满着。故把“ filling ”改为“ filled”。
7.“we can exchange ideas free with teachers”结合上下文可知,此句应翻译为“我们可以与教师自由的交换意见”。其中“free”属形容词,在此句中不能修饰整句话,副词可以。故将“free”改为“freely”。
8.“If we students trust eachers and express our feelings clearly,or they will become our friend”此句中。If引导条件状语从句,前半句是条件,后半句是结果,or是多余的。故将“or”去掉。
9.“our friend”结合上下文可知,这里的“friend”是指老师,结合语境可知,不止是一个老师。故将“friend”改为“ friends”。
10.“Only through constant efforts we enjoy a warm relationship between teachers and students.”此句中,“only”用在句首时,主句需要用倒装结构。此句的后半句是主句,没有倒装,谓语动词是“enjoy”,故可在“we”主语前加“can/will/do”等将主句改为倒装结构。
第二节 书面表达(满分25分)
52. 假定你是李华,当假期来临的时候,越来越多的人们选择去名校参观,但有的人反对将校园变为旅游区。请你就此现象给英语笔友Peter写封信阐述你的看法。
注意:1.词数100左右;
2.信的开头和结尾己给出,不计入总词数;
3.可适当增加细节,以使行文连贯。
Dear Peter,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________
Best,
Li Hua
【答案】Dear Peter,
How are you going these days?I'm writing this letter to share the topic of "Should universities be open to tourists?" with you.      
Nowadays,more and more people enjoy their holidays by visiting famous universities.This phenomenon has led to heated debates concerning "Should universities be open to tourists".Some people believe that it is good to open universities to tourists while others argue against it.
Personally speaking,I'm in favor of university tourism,which benefits both tourists and universities.The beautiful scenery and the strong academic atmosphere of famous universities encourage tourists,especially students, to set goals and work hard to reach them.As for famous universities,being open to tourists serves as an effective approach to attracting talents from all over the country.
What's your opinion about the topic? I'm looking forwarding to your reply.
Best,
Li Hua
【解析】这是一篇书信类作文,针对当假期来临的时候,越来越多的人们选择去名校参观,但有的人反对将校园变为旅游区的现象来写信表达自己的看法。
考生在写这篇文章时,要注意以下几点:
1.书信格式要正确,信件开头结尾格式基本固定,根据题干要求对写信对象进行调整。例如本篇作文中,收件人是Peter,写信人为Li Hua。
2.书信一般要开门见山,交代下写信件原因,便于读信人了解书信重点,点明了这篇书信话题是关于“大学应不应该对游客开放”。
3.要点要齐全。但是不要对要点进行简单的罗列。可以使用适当的连接词,使上下文行文流畅,衔接自然流畅。
4.注意文章要以一定的逻辑顺序进行叙述,一定要把各方观点叙述清楚,特别是注意阐述自己的观点,细节把控要到位。否则会显得说服力不够,内容不够丰满。
【范文亮点】
1. “Some people believe that it is good to open universities to tourists while others argue against it.”这里采用了“believe that……”的宾语从句,“that”后解释了“believe”的内容,使观点更鲜明流畅。
2.第三段运用了Personally speaking连接词,后面阐述了自己的观点, 使文章行文流畅,逻辑清晰,观点更明确。
3. .“As for famous universities,being open to tourists serves as an effective approach to attracting talents from all over the country.”此句“being open to tourists serves”动名词用作主语,运用了高级句式,提高了文章整体的语言色彩。













高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营