欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 湖北省黄冈市2016-2017学年高一下学期期末考试英语试卷(含解析)

湖北省黄冈市2016-2017学年高一下学期期末考试英语试卷(含解析)

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 湖北

上传时间:2017/8/16

下载次数:162次

资料类型:期中/期末

文档大小:191KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
湖北省黄冈市2016-2017学年高一下学期期末考试
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What season is it now?
A.Summer.                      B.Winter.                          C.Autumn.
2.What does the woman mean?
A.She doesn't have a bike.        B.Her mother made up the story.        C.She didn't tell the man the truth.
3.What is the woman most probably?
A.A clerk.                      B.A librarian.                      C.A waitress.
4.Where is the woman going for holiday this year?
A.Canada.                      B.Turkey.                          C.Italy.
5.What does the man mean?
A.He doesn't want the woman to open the window.
B.He has caught a cold.
C.It's too cold outside.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.What's the weather like?
A.Warm and sunny.              B.Cold and cloudy.                  C.Snowy.
7.Who will drive the man to work?
A.The man himself.              B.The woman.                      C.Fred.
8.When is it now?
A.In the morning.              B.In the afternoon.                  C.In the evening.
听第7段材料,回答第9至11题。
9.When are they going to meet?
A.On Wednesday morning.         B.On Friday evening.                  C.On Wednesday evening.
10.What is the probable job of the woman?
A.A film star.                  B.A musician.                      C.A football Player.
11.What are they going to do?
A.To see a film.                   B.To have dinner together.            C.To enjoy a concert.
听第8段材料,回答第12至14题。
12.Where does this conversation most probably take place?
A.At the woman's home.          B.At a museum of art.                  C.At the man's home.
13.Where did the woman buy the prints?
A.In Boston.                  B.In New York.                      C.In a European city.
14.What is the woman going to do?
A.Make another museum tour.    B.Organize an exhibition of art.        C.Visit some European painters.
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What is the woman doing?
A.She is having a job interview.
B.She is interviewing a famous sports star.
C.She is making a self-introduction in public.
16.Why was the woman out of school for half a year during high school?
A.Because she was badly ill.         B.Because she had to act in a film.     C.Because her father took her to America.
17.What part-time job did the woman do at college?
A.A teacher.                      B.A teacher.                        C.A travel guide.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What percent of the four-year schools began as public agricultural colleges in America?
A.About 1/4.                    B.About 1/24.                      C.About 1/6.
19.When was the idea of the land grant college developed?
A.In 1826.                      B.More than 100 years ago.          C.About 200 years ago.
20.What do we know about the international students this year at the College of Agricultural Sciences?
A.There are 5 graduate students altogether.
B.There are 205 international students.
C.Most of them are from Africa,Asia and Europe.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
A
King's College Summer School
King's College Summer School is an annual(每年的)training program for high school students at all levels who want to improve their English.Courses are given by the teachers of King's College and other colleges in New York.Trips to museums and culture centers are also organized.This year's summer school will be from July 25 to August 15.
More information is as follows:
Application(申请)date
●Students in New York should send their applications before July 18,2017.
●Students of other cities should send their applications before July 16,2017.
●Foreign students should send their applications before July 10,2017.	Courses
●English Language
Spoken English: 22 hours
Reading and Writing: 10 hours
●American History: 16 hours
●American Culture: 16 hours		Steps
●A letter of self-introduction
●A letter of recommendation(推荐)
*The letters should be written in English with all the necessary information.	Cost
●Daily lessons: $200
●Sports and activities: $100
●Travels: $200
●Hotel service: $400
*You may choose to live with your friends or relatives in the same city.		Please write to:
Thompson,Sanders
1026 King's Street
New York,NY 10016,USA
E-mail: KC-Summer-Schoolyahoo.com		

1. You can most probably read the text in      .
A. a newspaper    B. a travel guide
C. a textbook    D. a telephone book
2. If you are to live with your relatives in New York,you will have to pay the school      .
A. $200    B. $400
C. $500    D. $900
3. What information can you get from the passage?
A. This year's program will last two months.
B. You can write to Thompson only in English.
C. As a Chinese student,you can send your application on July 14,2017.
D. You can get in touch with the school by e-mail and by telephone.
【答案】1. A    2. C    3. B
【解析】本文主要是宣传国王学院暑期学校的一个针对高中各年级英语培训项目,具体信息通过表格的方式列出。属于广告类阅读。
1. 推理判断题,这是一篇广告类阅读,宣传一个英语培训项目,所以很有可能在报纸上看到,故选A。
2. 细节理解题,根据表格最后一栏cost项可知: Daily lessons: $200 Sports and activities: $100 Travels: $200 Hotel service: $400,由于居住在纽约亲戚家,所以旅馆费用可以不支付,共计500美元,故选C。
 
B
One of the greatest stories of rags to riches success is that of Andrew Carnegie,who started life in Poverty but became the richest man in the world.
Carnegie was born in Scotland in 1837,the son of a weaver.In 1848,the.family moved to the United States and at 13 Carnegie began work in a cotton mill,earning $1.5 per week.About three years later,he found a better job as a telegraph messenger boy.At work,his superiors were impressed by his abilities and willingness to work hard.In 1853, he gained an office job at the Pennsylvania Railroad Company.This was his first big break.He continued to impress and rose rapidly through the company,gaining more and more responsibility.At the same time,Carnegie loved reading very much and made use of every opportunity to visit the library.He rend widely on all subjects,particularly literature.
Carnegie now began to save a little money and,with the help of his employer,began to make some successful investments(投资).He invested in the iron industry and eventually set up in business himself,owning several iron and steel plants.This was where he made his fortune.By the 1890s,the Carnegie Steel Company was the biggest and most successful business in the world.
Carnegie had always believed that the pursuit(追求)of wealth was never an end in itself.In his view,successful, wealthy people should give away their wealth for the benefit of everyone in society.True to his word,in 1901,at the age of 66,he retired from business and devoted the rest of his life to charity work.
Carnegie's lack of formal education and his poor family background clearly didn't influence his success.His rapid rise from poverty to wealth was due to his willingness to work hard,his intelligence and good business sense, and his talent for making things happen.He died in 1919 at the age of 83.
4. What can be learnt from the text?
A. Carnegie was highly thought of by his employers.
B. Carnegie made his investments independently.
C. Carnegie believed that money was everything.
D. Carnegie could have been more successful if he had been formally educated.
5. What does "gaining more and more responsibility" in the second paragraph most probably mean?
A. Becoming more and more intelligent.    B. Being put to higher positions.
C. Having a better sense of confidence.    D. Reading more and more books.
6. How did Carnegie finally make a big fortune?.
A. His employer helped him.    B. He was much paid when working.
C. He set up his own business.    D. He saved money year by year.
7. Which of the followings will be the suitable title for the text?
A. Andrew Carnegie: A Wealthy Man
B. Steel & Iron: The Most Profitable Business
C. From Rags to Riches: The Story of Andrew Carnegie
D. Intelligence and Good Business Sense: Two Factors in Becoming Rich
【答案】4. A    5. B    6. C    7. C
【解析】这是一篇传记类文章,主要讲述了卡耐基从贫穷,通过自己的努力成为一个成功人士的故事。
4. 细节理解题,根据:“his superiors were impressed by his abilities and willingness to work hard.”可知卡耐基被他的雇主高度评价,故A正确;根据“Carnegie now began to save a little money and,with the help of his employer,began to make some successful investments(投资)”可知:卡耐基是在雇主的帮助下投资成功,故B错;根据:“In his view,successful, wealthy people should give away their wealth for the benefit of everyone in society.”可见卡耐基认为钱不是全部,富有成功的人应该为社会做贡献,故C错误;D选项无中生有,没有依据,故错误,故选A。
5. 细节理解题:“He continued to impress and rose rapidly through the company,gaining more and more responsibility.”句意:他继续给公司留下深刻印象并迅速成长,获得越来越多的责任,由此可见:卡耐基应该是被放到更高的位置。故选B。
6. 细节理解题,根据“He invested in the iron industry and eventually set up in business himself,owning several iron and steel plants.This was where he made his fortune.”句意:他投资了钢铁行业,最终自己建立了自己的企业,拥有数家钢铁和钢铁工厂。这就是他发财的地方,故选C。
7. 主旨大意题,综合全文主要讲述了卡耐基从贫穷一步一步努力取得成功的故事,所以C选项:From Rags to Riches: The Story of Andrew Carnegie,从贫穷到富有,安德鲁卡耐基的故事,这个标题比较合适,故选C。
C
In Chinese we say,"Your handwriting says a lot about you."But in the eyes of South African photographer John Thackwray,someone's bedroom can do just the same thing.
Thackwray,30,first had the idea of taking pictures of people's bedrooms six years ago,because he was curious how young people born in the 1980s and 1990s lived their lives.And he started with his friends' in Paris.
Soon he decided to take this project a little further.Over the past six years,Thackwray has traveled to 55 countries and taken pictures of 1,200 bedrooms—from New York,one of the world's busiest and most developed cities,to Russia,Thailand,Iran and the poor neighborhoods in Nairobi,and cast African countries.
From the layout of the rooms and the little items in them,you can not only see how different people's lifestyles and personalities are,but also get an insight into how unequal the world is and how traditions are replaced by new technology.
Now Thackwray has put all his photos into a book named My Room Project.Each photo in the book comes with the name,age and job of its owner,and they are arranged in the order of his travels.But Thackwray got a lot more from the project than the chance to publish a book.He also saw a lot of things,met a lot of people and had many great experiences.
"I was impressed by the spirituality in India,the friendliness of the Russian people and the craziness of the Japanese lifestyle,"Thackwray told The Huffington Post.
8. What does the underlined part in the first paragraph mean?
A. one's bedroom says much about his handwriting.
B. one's bedroom and handwriting are the same thing.
C. one's bedroom says much about his personality.
D. people do the same the thing in their bedrooms.
9. Which of the following information about John Thackwray is true?
A. The pictures Thackwray has taken are more from developed countries than developing countries.
B. The idea of taking bedroom pictures occurred to Thackwray when he was 24.
C. Thackwray began the project with taking the pictures of his own bedroom.
D. The photos in the book My Room Project are put in the order of time.
10. What does the word "insight" in the fourth paragraph mean?
A. achievement    B. understanding
C. chance    D. curiosity
11. Which of the followings will be the suitable title for the text?
A. Photos in bedrooms    B. Handwriting and photos
C. Impressive six years    D. Photos telling stories
【答案】8. C    9. B    10. B    11. D
【解析】本文讲述了Thackwray在24岁时有了一个给人们的卧室照相的主意,去过55个国家拍摄了1200间卧室的照片,让我们深入了解这个世界是多么的不平等,以及传统是如何被新技术所取代的。
8. 细节理解题:根据:"Your handwriting says a lot about you."But in the eyes of South African photographer John Thackwray,someone's bedroom can do just the same thing.句意:你的字体可以说明很多关于你,一些人的卧室也可以做同样的事情,由此可知,一个人的卧室也可以反应一个人的品质,故选C。
9. 细节理解题,根据:“Thackwray,30,first had the idea of taking pictures of people's bedrooms six years ago,”由此可知Thackwray是在24岁的时候有了给人们的卧室照相的主意,故选B。
10. 词义猜测题,you can not only see how different people's lifestyles and personalities are,but also get an insight into how unequal the world is and how traditions are replaced by new technology.A. achievement 成果;   B. understanding 理解;C. chance机会;    D. curiosity好奇;句意:你不仅可以看到不同的人的生活方式和个性,还可以……到世界是多么的不平等,以及传统是如何被新技术所取代的。结合句意进行选择,故选B。
11. 主旨大意题,根据文章大意,主要讲述了Thackwray在24岁时有了一个给人们的卧室照相的主意,去过55个国家拍摄了1200间卧室的照片,看了很多东西,认识了很多人,有了很多很棒的经历。又根据:“you can not only see how different people's lifestyles and personalities are,but also get an insight into how unequal the world is and how traditions are replaced by new technology”由此可见,Thackwray拍的照片蕴含很多故事,所以这篇文章的标题应该是有故事的照片比较合适,故选D。
【名师点睛】词句理解题主要讲究的是理解题意,通过短文的词、短语或句子的理解来充分理解题意,碰到不熟悉的词语要避过,先略读再通读,仔细推敲,尤其是对语境的理解要准确。
例如第3题,What does the word "insight" in the fourth paragraph mean?
A. achievement 成果,实现;   B. understanding理解;C. chance机会;    D. curiosity好奇心,先略读,了解大意,再结合具体语境,根据上一句:you can not only see how different people's lifestyles and personalities are,句意:你不仅能看到人们的生活方式和品质是多么的不同,而且……,根据get an insight into后的how unequal the world is and how traditions are replaced by new technology,句意:世界是多么的独一无二,传统是怎样被新科技取代的,采用排除法,将选项一一代入,结合句意,可作出选择,故选B。
D
Our environment isn't as green and beautiful as it should be.There are steel monsters blocking out the sun. blowing out dangerous smoke,and letting out poisonous chemicals into rivers,cars producing harmful waste gas, people throwing out waste in a wrong way and all other kinds of sources that ruin the planet.Facing current environmental problems,people need to do their best to save the earth.
You cart see many big garbage dustbins in the streets.They're not there for a show,but for you to drop your waste.We should realize that what we do does count.So next time you get that urge to throw gum or a chocolate package out of the car window,or "accidentally" drop as you walk down the street,ask yourself how much waste you've been contributing to the environment with that bad habit going on for years.
At home,the first thing we can do to protect the environment is avoid letting water run continuously and make sure that taps are not leaky(漏的),which would help greatly in scrimping.Another is to use energy-saving lights,and turn them off before you leave the rooms.It is not only energy-saving,but also cuts down electricity costs.
Recycling is a method to make items reusable.Many things you want to throw out can be made into new products through the reproducing process.Use your imagination to come up with ways on things that you can use again.
Pass the message of simple ways to save the environment on to kids.Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives,in the hope that they can carry it forward as they grow older.
With environmental protection awareness in mind,we can do what we can,for the results are to have a big effect on the planet.As long as we do our part,the world is one small step closer to being saved.
12. In the first paragraph the author uses "steel monsters" to refer to      .
A. big factories    B. high mountains
C. huge buildings    D. characters in fairy stories
13. From the fifth paragraph,we can know that      .
A. wonderful life comes from environmental protection
B. protecting the environment should start from childhood
C. protecting the environment begins with small little things
D. protecting the environment benefits the country and the people
14. Which of the following is NOT true?
A. To protect the environment may help you save some money.
B. Your bad habits for the environment are a harmful contribution.
C. The more people do their part,the greener the environment will be.
D. Selling what you don't want any more is not a kind of recycling.
15. The passage is mainly about      .
A. the use of garbage dustbins    B. how to save the environment
C. our present environmental problems    D. how to save water and electricity
【答案】12. A    13. B    14. D    15. B
【解析】文章大意,本文主要讲述了现在环境污染很严重,我们需要尽自己所能来保护环境,而且作者详细的介绍了集中保护环境,节约能源的方法。
12. 词义猜测题,根据:“There are steel monsters blocking out the sun. blowing out dangerous smoke,and letting out poisonous chemicals into rivers”句意:有钢铁怪兽挡住了太阳。吹出危险的烟雾,将有毒的化学物质释放到河里A. big factories 大工厂;   B. high mountains高山;C. huge buildings巨大的建筑;    D. characters in fairy stories通话故事中的人,故选A。
13. 段落大意题,根据:“Pass the message of simple ways to save the environment on to kids.Starting with kids is a good way of teaching the message early in their lives,in the hope that they can carry it forward as they grow older.”大意:传递一个简单的方法来将环境保存到孩子身上。从孩子们开始,在他们的生活中早早地教授信息是一种很好的方式,希望他们能随着年龄的增长而向前推进。由此可见:保护环境应该从童年开始,故选B。
14. 细节理解题,根据:“Many things you want to throw out can be made into new products through the reproducing process”句意:许多你想要扔掉的东西可以通过重新生产过程被制成新产品,而D选项:Selling what you don't want any more is not a kind of recycling.销售你不想要的东西不是一种回收,所以D选项错误,故选D。
15. 主旨大意题,第一段引出话题,环境问题亟待解决,我们需要尽自己的努力去保护它,二至五段作者写一些保护环境的方法,由此可见本文主要是关于如何保护环境,故选B。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Weight loss is a hard topic.Lots of people aren't satisfied with their present weight,but most people aren't sure how to change it.You may want to look like the models or actors in magazines or on TV,but those goals might not be healthy or realistic for you.___16___
So what should you do about your weight control?
___17___The best way to find out if you are at a healthy weight or if you need to lose or gain weight is to talk to a doctor or dietitian.___18___If it turns out that you can benefit from weight loss then you can follow a few of the simple suggestions listed below to get started.
___19___People who lose weight quickly by crash(速成的)dieting or other extreme measures usually gain back all of the pounds they lost,because they haven't permanently(永久地)changed their habits.Therefore,the best weight management ways are those that you can maintain for a lifetime.
Small changes are a lot easier to keep than large ones.Try reducing the amount of what you eat.Try cutting down the fat in your daily meals.___20___.Once you have kept that down,start gradually introducing healthier foods and exercise into your life.
It's a good idea to maintain a healthy weight because health is most valuable to us all.
A.Weight management is about long-term success.
B.Besides,no magical method will make you look like someone else.
C.Try giving up junk food for a week.
D.Choose different kinds of food to eat so as to keep healthy.
E.Changing from whole to nonfat or low-fat milk is also a good idea.
F.Being healthy is really about being at a weight that is right for you.
G.They will compare your weight with healthy standards and help you set goals.
【答案】16. B    17. F    
18. G    19. A    
20. C
【解析】文章大意:保持健康的体重是个好主意,因为健康对我们所有人都是最有价值的为此作者给了几点建议,一:找到适合自己的体重,二:慢慢改变饮食,吃健康的食物。
16. 根据横线后一句:“So what should you do about your weight control?”
所以,我们应该对体重控制做些什么,根据横线前一句:“but those goals might not be healthy or realistic for you.”但是,这些目标对于你来说或许不是健康现实的,结合选项故选B。
17. 根据横线后一句:The best way to find out if you are at a healthy weight or if you need to lose or gain weight is to talk to a doctor or dietitian.句意:要想知道你的体重是否健康,或者你是否需要减肥或增重,最好的办法就是和医生或营养师谈谈,依据前后句的关联性,且开头一句话,一般带有总结性,再结合选项,故选F。
18. 根据横线后一句:If it turns out that you can benefit from weight loss then you can follow a few of the simple suggestions listed below to get started.如果你发现你可以从减肥中获益,那么你可以按照下面列出的一些简单建议来开始。而且整段都在讲述健康合理的体重,结合选项故选G。
19. 根据横线后一句:People who lose weight quickly by crash(速成的)dieting or other extreme measures usually gain back all of the pounds they lost,那些通过速成饮食和其他的极端措施来减肥的人,通常都会重新获得他们失去的所有体重,可见体重管理是关于长期成功的。开头一句一般都是总结性的句子,结合选项,故选A。
20. 根据横线后一句:Once you have kept that down,start gradually introducing healthier foods and exercise into your life.一旦你坚持下来,就开始逐步引入更健康的食物和锻炼到你的生活中,可见横线是在说不健康的食物,结合选项,故选C。
笫三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
At the airport,I looked closely at the face of my son,Daniel,his backpack by his side.We were saying good-bye. In a few hours he would be flying to France to___21___a different life.It was a transitional(过渡期的)time in Daniel's life.I wanted to leave him some___22___words.However,nothing came from my___23___and this was not the first time I had let such a moment___24___.Past memories came___25___on me.
When Daniel was five,I took him to the school-bus stop on his first day of kindergarten.He___26___me-as he did now."What is it going to be like,Dad?Will I be okay?"And then he walked up the___27___of the bus and disappeared inside.And the bus drove away.And I had said nothing.
A decade or so later,a similar___28___appeared.I drove him to college.I tried to think of something to say to give him___29___and confidence as he started this new life.Again,words___30___me.
Now,as I stood before him,I thought of Daniel's grandfather and those___31___opportunities in my life.How many times have we all let such moments pass?
My father and I loved each other.Yet,I always___32___never hearing him put his___33___into words and never having the memory of that moment.Now,I could feel my hands sweat and my throat tighten.Why is it so___34___to tell a son something from the heart?
My mouth turned dry,and I knew I would be able to speak out only a few words___35___."Daniel,"I said,"if I could have picked,I would have picked you."That's all I could say.I wasn't sure he understood what I___36___.Then he came toward me and threw his arms around me.For a moment,the world and all its people stopped,and there was just Daniel and me.He was saying something,___37___my tears rolled down,and I couldn't understand what he was saying. All I could___38___was the stubble(胡茬)on his chin as his face___39___against mine.And then,the moment ended.What I had said to Daniel was clumsy.It was nothing.And yet,it was___40___.
21. A. spend    B. represent    C. entertain    D. start
22. A. amusing    B. astonishing    C. meaningful    D. convincing
23. A. head    B. lips    C. thoughts    D. mind
24. A. fly    B. remain    C. pass    D. deliver
25. A. cutting down    B. playing jokes    C. looking down    D. crowding in
26. A. looked at    B. stared at    C. glanced at    D. glared at
27. A. steps    B. chairs    C. handles    D. windows
28. A. sign    B. sight    C. scenery    D. scene
29. A. consideration    B. admission    C. inspiration    D. influence
30. A. failed    B. occurred    C. struck    D. hit
31. A. valuable    B. impressive    C. lost    D. embarrassing
32. A. wondered    B. regretted    C. tried    D. minded
33. A. judgements    B. feelings    C. actions    D. comments
34. A. considerate    B. frightening    C. hard    D. unbelievable
35. A. slightly    B. obviously    C. clearly    D. carefully
36. A. counted    B. cared    C. valued    D. meant
37. A. but    B. and    C. because    D. so
38. A. observed    B. sensed    C. struggled    D. focused
39. A. gestured    B. whispered    C. pressed    D. held
40. A. everything    B. all    C. none    D. anything
【答案】21. D    22. C    23. B    24. C    25. D    26. B    27. A    28. D    29. C    30. A    31. A    32. B    33. B    34. C    35. C    36. D    37. A    38. B    39. C    40. A
【解析】文章大意:本文讲述了作者再给儿子丹尼尔在机场送别的时候,想对儿子说几句有意义的话,却不得说出,作者对自己很失望,回想起曾经很多类似的时刻,作者没有好好珍惜,最后作者对儿子说:“如果让我选,我会选你”虽然我对丹尼尔说的话很笨。没什么。然而它是一切。主要表达了作者对儿子深沉的爱。
21. In a few hours he would be flying to France to___1___a different life.A. spend 花费;   B. represent代表;    C. entertain娱乐;    D. start开始,根据句意:几个小时之后,他将飞往法国,开始一个不同的生活,故选D。
22.  I wanted to leave him some___2___words.A. amusing 有趣的;   B. astonishing 惊讶的;   C. meaningful 有意义的;   D. convincing,令人信服的,结合下文:“I tried to think of something to say to give him ……and confidence as he started this new life.”孩子要开始新的生活了我想给他说点能让他有信心的话,可知此处要表达:我想留给他一些有意义的话,故选C。
23.  However, nothing came from my___3___and ……,A. head头;    B. lips 嘴唇;   C. thoughts 想法;   D. mind心里,根据常识,应该是没有话从我的嘴里出来,故选B。
24. this was not the first time I had let such a moment___4___. A. fly飞;    B. remain保留;   C. pass经过,穿过;    D. deliver传送,句意:这不是第一次我有让这样的时刻流逝,pass一般可用来指时间的流逝,且后文:“How many times have we all let such moments pass?”也给了提示,故选C。
25. Past memories came___5___on me.A. cutting down 砍伐,抹掉修整;   B. playing jokes开玩笑;    C. looking down  往下看;  D. crowding in挤进;句意:过去的时光挤入脑海,故选D。
26.  He___6___me-as he did now.A. looked at看……;    B. stared at凝视, 盯着……;   C. glanced at 瞥一眼……;   D. glared at怒视;根据句意:他凝视着我正如他现在做的,C和D可以直接排除,而look at就是单纯指“看”而star at 意为:盯着……,凝视,更符合情景,故选B。
27. And then he walked up the___7___of the bus and disappeared insideA. steps 台阶,步伐;   B. chairs 椅子;   C. handles 把柄;   D. windows窗户,根据句意:然后他走到公共汽车的台阶上,消失在里面,故选A。
28. A decade or so later,a similar___8___appearedA. sign 签署,签名;   B. sight 视力;   C. scenery 风景;   D. scene场面,情景,根据句意:大约十年后,类似的场景出现了,故选D。
29. I tried to think of something to say to give him___9___and confidence as he started this new life.A. consideration考虑;    B. admission承认;    C. inspiration 灵感,鼓舞;   D. influence影响,句意:当他开始新的生活时,我试着去想些什么来给他鼓舞和信心。And一般连接两个意思相近的短语,故选C。
30. Again,words___10___me,A. failed 失败,使失望;   B. occurred 出现;   C. struck 打击,撞击;   D. hit(偶然)碰到,根据上文提到:“However,nothing came from my……”表明这次说出的话使我失望,故选A。
31.  Now,as I stood before him,I thought of Daniel's grandfather and those___11___opportunities in my life.How many times have we all let such moments pass?A. valuable有价值的;    B. impressive 感人的;   C. lost 失去的;   D. embarrassing尴尬的;句意:现在,当我站在他面前时,我想起了丹尼尔的祖父和我生命中那些宝贵的机会。多少次我们都让这样的时刻过去了,故选A。
32.  My father and I loved each other.Yet,I always___12___never hearing him……A. wondered想要知道……;    B. regretted 后悔;   C. tried 尝试;   D. minded介意,句意:我和我的爸爸都很爱对方,然而我总是后悔从不听他……,短语词组:regret doing sth意为后悔做某事,故选B。
33. ……hearing him put his___13___into words and never having the memory of that moment.A. judgements 判断;   B. feelings感情;    C. actions 行动;   D. comments评论,意见。句意:……听他把感情融入到话里,从不有那个时刻的记忆,故选B。
34. Why is it so___14___to tell a son something from the heart?
A. considerate 值得考虑的;   B. frightening 令人恐惧的;   C. hard 困难的;   D. unbelievable不能相信的,句意:为什么告诉儿子一些心里话这么难,故选C。
35. My mouth turned dry,and I knew I would be able to speak out only a few words___15___.A. slightly 轻微地;   B. obviously显然地;   C. clearly 清楚地;   D. carefully小心地,句意:我的嘴巴变干了,我知道我只能清晰地说几句话了。故选C。
36. That's all I could say.I wasn't sure he understood what I___16___A. counted 计数;   B. cared 关怀;   C. valued 珍视;   D. meant意味,句意:那是全部我能说出的,我不确定他能不能理解我的意思,故选D。
37. He was saying something,___17___my tears rolled down,and I couldn't understand ……A. but但是;    B. and并且;    C. because 因为;   D. so所以,句意:他说了些什么,但我的眼泪流了下来,我听不懂……,but表转折,故选A。
38.  All I could___18___was the stubble(胡茬)on his chin A. observed 观察,遵守;   B. sensed 感觉,了解;   C. struggled  奋斗;  D. focused注意,句意:我能感觉到的就是他下巴的胡茬,故选B。
39.  the stubble(胡茬)on his chin as his face___19___against mine.A. gestured 做手势;   B. whispered低语;    C. pressed 压;   D. held举着,举办,根据常识应该是,他的脸压着我的脸。故选C。
40. What I had said to Daniel was clumsy.It was nothing.And yet,it was___20___.
everything每件事,一切;    B. all 全部;   C. none 没有;   D. anything任何……句意:我对丹尼尔说的话很笨。没什么。然而它是一切,yet表转折,故选A。
【名师点睛】完形填空题旨在考察学生综合运用语言知识的能力。做此题时必须通篇考虑,先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断。通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索答。例如第2题, I wanted to leave him some___2___words.A. amusing 有趣的;   B. astonishing 惊讶的;   C. meaningful 有意义的;   D. convincing句意:我想去说一些……的话,这种一般都要通篇考虑,结合上下文信息,下文往往有提示,根据.I tried to think of something to say to give him……and confidence as he started this new life.可知作者是想对儿子说一些可以鼓励他,给他自信的话,结合选项,故选C。
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。
Walking down the city streets,you look up and see___41___red telephone box.Behind it,on the road,a big red double-floor bus passes by,___42___(carry) citizens and tourists.This is London.And the red is what the city is famous ___43___.
Modern transportation has changed the way we lead our lives.One important means of transport has been the bus.In London,buses take on a bigger role.They are used to visit the city.Red tourist buses have open___44___(roof), which let people take photos,have an amazing view of the city and enjoy___45___(them) as they drive past Big Ben,the Thames and so on.
But how did the bus become unique to London culture?Horse-drawn buses enjoy a history of more than 180 years.They___46___(use) in London since 1829.By the early 20th century,motor-buses were driving around London.Bus companies used different colors at the time.One of the___47___(big) companies chose red because the bright colour made___48___easy for the citizens to pick out the bus.In 1933,when London transport was grouped into a single company,they chose the most___49___(wide)used color at the time-red.
And so the color red stayed in London.But it was in the mid-1950s___50___the red double-floor was born.Its name is the Routemaster.Built between 1954 and 1968,they still look traditional.Like they have been frozen in time.
【答案】41. a    42. carrying    
43. for    44. roofs    
45. themselves    
46. have been used    
47. biggest    
48. it    49. widely    
50. that
【解析】本文主要讲述了英国伦敦的红色文化,红色的电话箱,红色双门巴士,主要讲了红巴士的历史由来。
41. you look up and see___1___red telephone box,句意:你抬起头,看到一个红色电话亭,不定冠词a用来修饰以辅音开头的字母前,故填a。
42. on the road,a big red double-floor bus passes by,___2___(carry) citizens and tourists.句意:在路上,一辆红色双层巴士经过,载着市民和游客,现在分词做伴随状语,故填carrying。
43. This is London.And the red is what the city is famous ___3___.根据句意:这是伦敦。红色是这个城市最出名的地方,be famous for 意为:以……著名,故填for。
44. Red tourist buses have open___4___(roof), which let people take photos,句意:红色的旅游巴士有开放的屋顶让人们拍照,roof为可数名词,故填roofs。
45. have an amazing view of the city and enjoy___5___(them)……,enjoy themselves意为:玩的开心,故填themselves。
46. They___6___(use) in London since 1829.现在完成时表示 过去发生的动作对 现在造成的 影响或 结果或表示过去的动作或状态 持续到现在。Since是现在完成时的标志,故填have been used 。
47. One of the___7___(big) companies chose red because……,句意:最大的公司之一选择……,the+形容词最高级,意为:最……的,故填biggest。 
48. the bright colour made___8___easy for the citizens to pick out the bus.固定句式……make it easy for sth/sb to do sth意为……是容易对于某人/某物去做某事,故填it。
49. they chose the most___9___(wide)used color at the time-red.句意:他们选择了当时最广泛使用的颜色固定搭配the most+adj原形意为:最……的,故填widely。
50. it was in the mid-1950s___10___the red double-floor was born.句意:那是在20世纪50年代中期,红色的双层地板诞生了。陈述句的强调句型:It is/ was + 被强调部分(通常是主语、宾语或状语)+ that/ who(当强调主语且主语指人)+ 其他部分。故填that。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)
51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Almost all of us heard the story "Here Comes the Wolf" when we are little kids.What we can learn from the story is we must be honest.Therefore, there're lots of case of dishonesty nowadays.
Being honest does great harm to other people or to yourself.Take the case of fake milk powder for an example. After drink this kind of milk,the babies had big heads while their legs and arms were still thin,what badly affected their health.To my great relief,the producers got punishing so that more serious consequences could be avoided.
【答案】1.are 改为were                     
2.is后加that
3.Therefore改为However             
4.case改为cases
5.honest改为dishonest             
6.or改为and
7.去掉an                         
8.drink改为drinking
9.what改为which                  
10.punishing改为punished
【解析】【1】……when we are little kids.当我们是小孩子的时候,根据句意可判断应该是一般过去时,故应把are 改为were 。
【2】What we can learn from the story is we must be honest.that做连词引导表语从句的时候,that不可以省略,故应在is后加that。
【3】Therefore, there're lots of case of dishonesty nowadays.上一句话:“What we can learn from the story is we must be honest”从这个故事我们认识到我们必须诚实,与此句话:现如今存在很多不诚实的现象,形成转折,故应把Therefore改为However 。
【4】there're lots of case of dishonesty nowadays.case意为:情况,为可数名词,故应把case改为cases。
【5】Being honest does great harm to other people or to yourself,根据常识:应该是不诚实对别人和自己都有害,故应把honest改成dishonest。
【6】……does great harm to other people or to yourself,or意为:或者,含有选择的意思,常用在否定句中,而此句话other people和 yourself是并列的,故应把or改为and。
【7】Take the case of fake milk powder for an example.,固定搭配take……for example意为:拿……举例,故应去掉an 。
【8】 After drink this kind of milk,……介词after后应加动词ing形式,故应把drink改为drinking。
【9】the babies had big heads while their legs and arms were still thin,what badly affected their health,which可用来引导限制性定语从句,what不能用于状语从句和定语从句,故应把what改为which。
【10】the producers got punishing so that more serious consequences could be avoided.固定搭配get+过去分词是一种被动形式,故应把punishing改为punished。
【名师点睛】短文改错是一项主要测试考生的判断能力,观察能力、纠错能力语言基础知识及语言的综合运用能力。例如第第2题,what we can learn from the story is we must be honest.考察学生对that引导表语从句时的用法,表语从句就是用一个句子作为表语。说明 主语是什么或者怎么样,由名词、形容词或相当于名词或形容词的词或短语充当表语 ,连接词that一般不能省略,但当主句中含动词do的某种形式时,that可以省略.分析句子成分可知is后面的that不可以省略,故应把is后加that。
第二节 书面表达(满分25分)
52. 假设你曾是一名失学儿童,名叫李华,你有幸得到在中国工作的Peter先生的资助得以重返校园。你给Peter先生写一封感谢信,内容如下:
(1)收到钱和书后重返校园,非常感激。
(2)在老师的帮助和鼓励下学习有了很大的进步,决定更加努力,未来要向Peter先生学习。
(3)再次表达感谢并盼望见到Peter先生。
注意:
1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.倌的开头和落款已给出,但不计入总词数。
Dear Mr.Peter,
I often think of you.How have you been recently?I'm Li Hua.
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
【答案】Dear Mr.Peter,
I often think of you.How have you been recently? I'm Li Hua.I am writing to express my deepest gratitude for the money and books you sent me.I could not have returned to school without your help.Thank you so much. 
I have been working hard since I went back to school and great progress has been made in my studies with the help of my teachers who often encourage me. But for your help,I might have left school and couldn't have got such a good education.I have made up my mind to study harder and make greater progress so as to be a great person as you.
I would like to meet you in person,but I haven't got an opportunity.Grateful for your generous help,I am looking forward to seeing you.Hope you getting on with your life and work. 
Yours Sincerely,
Li Hua

同时注意时态的正确使用:主要用一般现在时。要点全面、层次清楚、语言简练。
注意恰当使用连接词,使各个要点间逻辑连贯、行文通顺。适当使用一些高级句型和词汇以提高作文档次。
【范文亮点】1,.I could not have returned to school without your help.高分
句式“I couldn't have done sth without ……”我不可能做……没有……的运用。
2,with the help of my teachers who often encourage me,who引导的定语从句。
3, But for your help,I might have left school and couldn't have got such a good education.虚拟语气。
4,so as to be,looking forward to ,make up my mind等短语词组的运用给文章增彩。

 













高考学习网-中国最大高考学习网站Gkxx.com | 我们负责传递知识!



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营