欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 内蒙古阿拉善左旗高级中学2017-2018学年高二上学期期中考试英语试卷

内蒙古阿拉善左旗高级中学2017-2018学年高二上学期期中考试英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 内蒙古

上传时间:2017/11/17

下载次数:39次

资料类型:期中/期末

文档大小:62KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
阿左旗高级中学2017—2018学年第一学期期中试卷
高 二 英语      制卷人:

班级________________  考号________________ 姓名________________

第一卷                选择题(共三大题,总分62分)

一:阅读理解(共16小题,每小题2分,满分32分)

第一节:阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(共11小
题;每小题2分,满分22分)

A
    We don’t know how different our future will be in the future. We can only try to imagine it.
    At first we think about human relationship. In the year 2050, we will use computers almost every day. We will be making new friends through the Internet----even our husbands or wives will be met in this way. It will be much faster and easier for us. On the other hand, our relationships with people won’t be as important as they are today----we will feel a little lonely.
    Computers will also help us in many other activities in 2050. For example, they will be used by the children at school to make their learning easier. In addition, there will be much more other machines which will play a similar role as computers, like robots which will do the housework for us.
    Spending holidays will also be completely different. Traveling to other planets or to the moon will be available for everyone. Means of transport will, of course, change, too. We will be using solar-powered cars, which will be much more environmentally friendly.
    We could expect that the faster technological progress would lead to a more polluted environment. But it isn’t true. We will pay more attention to protecting the environment. And, scientists will probably find cures for many dangerous diseases, like cancer or AIDS. Therefore, our surroundings as well as our health will be in a better condition.
    Although we can’t predict the exact changes which will be made in the world, we often think about them. We worry about our and our children’s future; we have expectations, hopes as well as fears. But I think we should be rather sanguine about our future. We should be happy and believe good things will happen.
1. Why will people probably feel a little lonely in 2050? 
  A. Because the number of people will become much smaller.
  B. Because people won’t communicate with each other much often.
  C. Because people won’t like making friends with each other.
  D. Because there will be less face-to-face communication.
2. According to the passage, which of the following will happen in 2050? 
  A. It won’t be difficult for people to travel to other planets.
  B. The way of spending holidays will be the same as that of today.
  C. The relationship between people will be more important than today.
  D. Our environment will be much more polluted with a growing number of cars.
3. The underlined word “sanguine” in the last paragraph most probably means ______.
  A. disappointed           B. optimistic              C. curious             D. surprised
4. What does the passage mainly talk about? 
  A. How people will communicate in the year 2050.
  B. What high technology will appear in the year 2050.
  C. How people will travel and spend their holiday in the year 2050.
  D. What our life will be like in the year 2050.
B

    There are many beautiful places in Europe worth visiting. Among them Greece is right at the top. A vacation to Greece will give you everything you ever want in a holiday. The attractive hot springs, beautiful villages, rich history, delicious seafood and beautiful beaches are all here. The streets are always alive with music, fireworks and celebrations. Winter is the time to enjoy some great skiing, with so many mountains around here that offer this sport.
    Spain is the second largest tourist destination in the world. It’s one of the first countries in the world to develop summer beach vacations. Spain, along with Italy, officially has the most world heritage sites, 42 to be exact. With so many mountainous regions, Spain is big when it comes to the winter vacation. Lastly, for great nightlife, you’d love to be in Barcelona or Madrid.
    Switzerland is the most popular winter destination in the world. It has 15000 miles running through mountainous regions. The Swiss Alps attract people from all over the world. If you think Switzerland is only a winter holiday destination, you’re mistaken. The same places are popular in summer too. Hiking is popular in summer. Switzerland is also proud of Jungfraujoch — the highest train station in Europe. Switzerland has developed an amazing transport network, and each and every mountain village can be got to by some kind of public transport.
   Venice of Italy is another great destination. It has an amazing history and is famous for its beautiful architecture. There are many old churches worth visiting. Venice is also filled with many art galleries. The Grand Canal is a long canal that runs right through the city. This is referred to as the most beautiful street in the whole of Venice. The city, made up of 117 small islands, is amazingly linked by 400 bridges over 150 canals.
5.According to the passage, a visitor to Greece can enjoy_____________.
 A. the sight of the mountain range of the Alps       B. music, fireworks and celebrations in streets
   C. the great and colorful nightlife                 D. artworks in many art galleries
6.We can know from the passage that ___________.
  A. the highest train station of the world is in Switzerland
  B. the old churches are the most beautiful places in Venice
  C. Spain is perfect for the winter vacation thanks to its mountains
  D. Spain is the first country to develop summer beach vacations
7.In which countries do mountains make great contributions to their tourism?
  A. In Greece and Spain.                        B. In Switzerland and Venice.
  C. In Spain and Venice.                         D. In Spain and Switzerland.
8. Where would you most probably find the passage?
 A. A book review.                          B. A government document.
 C. A travel guide.                          D. A fashion magazine.

C
 Summer Courses 2009
San Diego Seaside College is offering one and two-week English summer courses for high school students from all over the world who want to improve their English. Classes are offered at five levels, from basic to advanced. Students will be tested when they arrive and placed in the level appropriate to their language ability. Each class has a maximum of 14 students.
Tuition Fees(学费)
    One-week Course (July 26—August 1) : $310
    Two-week Course (July 26—August 8 ) : $ 620
    The full payment must be received before the beginning of the courses.
 Accommodations(食宿)
    We provide housing, including breakfast & dinner, 7 days a week.
    Single room : $ 250 per week
    Twin room: $160 per person, per week .You should reserve your accommodations before May 15 and all the accommodation fees must be paid in full before June 15.
How to Apply
    Fill out an application form and send it to us at esc @sdc. edu.
    Come to our college this summer and make yourself shine at English.
9. The aim of the courses is to help the high school students ____________.             
   A. learn English                              B. attend college
   C. visit some high schools                      D.travel to other countries
10. What are the tuition fees for the One-week Course?
   A. $160.                  B. $250.                C. $310.                   D. $620.
11. If you want to apply for the course, you should ________.                 
   A. choose a college                            B. reserve a hotel room
   C. check with the teachers                      D. fill out a form and email it

第二节  七选五(共5小题:每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项中有两项为多余选项。

 Many of us deal with the rush every morning in preparation for work or school, but it doesn’t have to be this way. With a little time management, these steps can help you cut down on your morning stress.
 Create an evening preparation routine.
    12________. These simple tasks will take you less than 30 minutes to complete each evening and will save you a huge headache every morning. 
 Get a good night’s sleep.
    Make sure you start winding down for bed at a reasonable hour to allow enough time for a healthy night’s sleep.13___________.If needed, set a bedtime reminder alarm on your alarm clock. Always keep the temperature in your bedroom comfortably cool.
 14____________
    An extra 30 minutes in the morning will make a difference. As long as you go to bed on time, waking up 30 minutes earlier should seem natural after just a few days. Use this time to think, shower and eat breakfast.
 Plan a realistic day.
    Writing things down means you don’t have to worry about forgetting to do them. 15_______Write down anything that cannot be put off to the following day.
 16_____________
    Getting up to face a new day is far more satisfying when you have something to look forward to. Make sure you manage your time better so that you have time to do something you love on a daily basis.
A. Morning stress is very common.
B. Schedule something you love daily.
C. Never fill your mind with unnecessary worries.
D. Make a summary of what you did in the daytime.
E. Wake up 30 minutes earlier.
F. Iron your clothes, locate your keys, plan a nutritious breakfast, etc.
G. Most people require between seven and eight hours’ sleep each night.

二.完型填空:阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填人空白处的最佳选项,并填写在答题卡上。(每小题1.5分,共30分)
   When Glen Kruger picked a small cat from an animal shelter, he did not expect much. Yet right from the start, eight years ago, there was an uncommon connection between him and the small black cat. He     17  her Inky.
     “I grew up on a hundred-acre farm and had only cats 18  playmates,’’ Kruger, the seventy-year-old man, says. “My hearing was damaged by the  19 of farm equipment, so I learned to connect with 20 . They react to what they see and what you do. ’’
     Inky was a gentle cat, 21 the house with five other cats. But on a January night in 2009, Inky did     22 that would set her apart from 23 cats forever.
     Kruger had gone down to the basement to  24  the wood stove for the night. When he finished, he  25  to the top of the stairs and reached to turn off the lights. In doing so, he slipped and 26     his back against an old shelf. The heavy shelf came crashing down and sent Kruger down the stairs.
     27 in a pool of blood on the basement floor, Kruger felt 28  going into shock(休克). He shouted for help, 29  his wife, Brenda, was asleep in their bedroom at the opposite end of the house.30     Kruger noticed Inky watching from the top of the stairs.
     “Go get Brenda,” Kruger said to Inky.
     Inky 31  to the bedroom door and scratched 32 until Brenda opened it. Then Inky led her to the     33 . Brenda found her husband 34  the stairs and called 911. Kruger was rushed to the hospital. “I spent six months 35  there,” says Kruger. “Although I became lame, I was blessed. ’’ Since the accident, Inky has 36  left Kruger’s side.
  17.  A.gave            B. chose              C. named                D. remembered
  18.  A.like             B. as                C. except                 D. among
  19.  A. sound          B. alarm              C. noise                 D. voice
  20.  A. animals            B. friends                C. farmers              D. neighbors
  21.  A. sharing           B. visiting              C. dividing               D. discovering
  22. A .anything           B .nothing               C. something             D. everything
  23. A. familiar           B. lovely                C. ordinary               D. outstanding
  24. A. shut out           B. shut off               C. shut down             D. shut up
  25.A.marched            B. flew                 C. struggled               D. climbed
  26. A. bent              B. hit                   C shook                  D. pulled
  27.A.Falling             B. Lying                C. Appearing              D. Thinking
  28.A.it                 B. itself                 C. him                   D. himself
  29.A.and                B. but                 C. or                     D. so
  30.A.Thus               B. Otherwise            C. Then                  D. Rather
  31.A.walked             B.ran                   C. returned              D. withdrew
  32.A.rapidly             B. suddenly              C. madly                D urgently
  33.A.bedroom           B. basement              C. yard                  D. house
  34.A.at the bottom of     B. in the middle of        C. at the top of           D. in the front of
  35.A. regretting          B. resting                C. relaxing              D. recovering
  36. A. never              B. ever                  C .still                  D. already

第二卷             非选择题(共五大题,满分58分)
一.单词拼写。根据所缺单词的首字母或给汉语意思写出单词或变换所给词汇的正确形式使句意通畅。(每题1分,共4分)
37.Our duty is to d___________ the country against its enemies.
38.He decided to a__________ the party with his friends.
39.The beautiful scenery _____________(吸引) many tourists every year.
40. Her performance made a deep ____________(印象) on me.
二.短语填空。选用恰当的短语填空,注意变换成其恰当形式(有三个多余选项)。(每小题1分,共4分)
No wonder, be famous for, be strict with, consist of, in general, take up, speed up
		
41.____________, Mr Wang is an honest man.
42.Mr Brown ________________ his son in his study.
43.When did your father ___________ drawing?
44.Shandong Province ___________________ Mount Tai.

三.语法填空:阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡的相应位置上。(每空1.5分,共15分)
 In your daily life, there are many examples where your parents control hundreds 45_______things for you when you are a kid, such as the clothes you wear, the food you eat, where you go and how you get there. It is a good thing. Kids need this kind of 46____________ (protect) and help because they are not old enough to take care of 47_______and make decisions 48 ___________(correct). But with kids growing 49________ (old), the part of being a teen is developing your own identity梠ne that 50 _____________(separate) from your parents? Different attitudes towards events like partying may lead to arguments, because your parents will always want to protect you and keep you ( safe, no matter how old you are. As 51________result, your parents feel it hard to get used to the new situation with 52 ___________(increase) anxiety. What kids should keep in mind is 53___________in most cases, your parents can relate to what you’re going through because they 54___________ (be) teens once.
45.______   46.______   47.______   48.______   49.______
50.______   51.______   52.______   53.______   54.______

第三部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(每小题1分,满分10分)
英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
3.必须按答题要求做题,否则不给分。
As student,I can tell you that there is nothing better than be praised by my teacher before my classmates.
Li Ming and I went home together after school in yesterday afternoon. Suddenly we saw an old lady knock down by a car. The driver ran away in his car. Li Ming and I ran over and found whether the old lady’s head was bleeding. She had already lost consciousness. Li Ming went to stop a taxi quickly. Immediate, I took out my handkerchief and covered the wound with them. Soon, Li Ming came back with the taxi. Together we put the old lady into the taxi and drive her to the nearest hospital. 
The old lady was saved and we also felt pleasing. We also reminded her to exercise extreme caution when crossing the road. What’s more, I remembered the car’s number but the traffic police caught the driver quickly.  

第二节  书面表达(满分25分)

假如你是李明,上高中后,老师制止你们带智能手机(smartphone),理由是有碍学习,担心你迷恋上网。请你给老师写一封信,劝说他们同意你们上学带智能手机。  
注意:1. 信中内容包括下表中的所有内容;
      2. 词数:100左右,画线部分不计入总词数;
      3. 信的开头和结尾已经给出,但不计入总词数。
事由	老师制止你们带智能手机,劝说他们同意你们日常生活中使用智能手机		原因	1.	有利于查找资料,下载微课(WeCourse)
2.	浏览新闻,了解信息;
3.	作为高中生,我们正在形成自己的判断能力		
Dear teachers,
I’m writing to persuade you to let us use the smartphone in our daily life . ____________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  Looking forward to your reply.
                                                                 Yours,
                                                                 Li Ming
高二英语答案
第一部分    选择题
一.阅读理解
A篇        1. D  2.A   3. B   4. D        
B篇        5. B   6. C   7. D   8. C    
C篇        9. A  10. C   11. D
七选五      1.F    2. G   3. E    4. C   5. B
 二.完型填空
1C    2.B   3.C  4. A   5. A    6. C  7 . C  8. A   9. D   10. B
11. B    12. D   13.B   14.C   15. B   16.C   17. B   18.A   19.D  20.A
第二部分  非选择题
一.单词拼写。
1.Defend    2.  Attend     3. Attracts      4. Impression
二.选短语填空
1.In general     2. Is strict with    3. Take up         4. Is famous for
三.语法填空
   1. of       2. protection       3.themselves     4.correctly       5.older     
6.is separated      7. a        8.increasing      9.that      10. were
第三部分  写作
一.短文改错
1.As 后加a  2.be-being  3. In yeaterday 前的in去掉4.knock-knocked  5.whether-that  6.Immediate-Immediately  7.them -it 8.drive-drove  8.pleased---pleasing    10. but-so
第二节作文      
Dear teachers,
I’m writing to persuade you to let us use the smartphone in our daily life. We know you’re afraid that we may be addicted to phone games, which will affect our study. Actually, every coin has its two sides. We still think that using the smartphone can bring us much more advantages.    First of all, I think it would be better if we can use the smartphone because not only can we go through a wide range of learning resources on the Internet but also we can download the WeCourses provided by our school. Furthermore, we can broaden our horizons by reading various news online. Last but not least, as high school students, we are building up our sense of judgment. Given chances, we are sure that we will learn how to use the smatphone effectively.    I do hope you can take my suggestion into consideration and make a final decision. Looking forward to your reply.                                                          Yours,                                                          Li Ming














版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com







本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营