欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 内蒙古阿拉善左旗高级中学2017-2018学年高一上学期期中考试英语试卷

内蒙古阿拉善左旗高级中学2017-2018学年高一上学期期中考试英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 内蒙古

上传时间:2017/11/17

下载次数:45次

资料类型:期中/期末

文档大小:68KB

所属点数: 0

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 0 点,如何获得点?
阿左旗高级中学2017-2018学年第一学期期中考试试卷
高一英语
出卷教师:
第I卷:第一部分听力(略)
第二部分阅读理解(共两节,满分32分)
第一节、阅读下列篇短文,从每题所给的四个选项中选出最佳答案。(共11小题,每小题2分,共22分)
A
Uncle Li and Uncle Wang are good friends. They live next to each other and their farms are both at the foot of the mountain. So they can help each other. But neither of them likes to use his head. They're both poor though they work hard. Most villagers have built new houses, but they still live in the low and broken houses. They never find out why.
One day Uncle Li went to town to buy some medicine for his wife. In the town he heard the apples in a city were expensive. He told Uncle Wang about it as soon as he went back. They decided to carry some apples to the city. They borrowed some money from their friends and bought nearly 1,000 kilograms of apples in the villages and carried them to the city on a tractor. Bad luck! A lot of apples have already been carried there when they arrived. A few days later they had to sell them at a low price. They felt unhappy and returned to their village.
"I can't understand why we sustained (蒙受) losses in business while others always profit (盈利)" Uncle Li asked one day. "The tractor was too small." Uncle Wang said without thinking. "We'll carry more apples on a truck next time!""I agree!" said Uncle Li. "How foolish we were!"
1. Uncle Li and Uncle Wang live in the low and broken houses because __________.
A. they hope to save money                   
B. they're both poor
C. their farms are at the foot of the mountain     
D. they're not far from their farms 
2. The two farmers carried the apples to the city to _________.
A. make a journey                      B. visit some places of interest
C. meet their friends                  D. sell them and make profit
3. Uncle Li and Uncle Wang were unhappy because _________.
A. they had sustained losses in business             
B. they had lost some money in the city
C. something was wrong with the tractor            
D. other people sold many apples
4. Which of the following is true?
A. The two farmers found out why they were poor.    
B. The two farmers will soon get rich.
C. Neither of the farmers is clever.              
D. The two farmers decided to buy a truck.
B
 Good afternoon,and welcome to England. We hope that your visit here will be a pleasant one. Today, I would like to draw your attention to a few of our laws.    The first one is about drinking. Now, you may not buy alcohol (酒) in this country if you are under 18 years of age, nor may your friends buy it for you. Secondly, noise. Enjoy yourselves by all means, but please don’t make unnecessary noise,particularly at night. We ask you to respect other people who may wish to be quiet. Thirdly,crossing the road. Be careful!The traffic moves on the left side of the road in this country. Use pedestrian crossings (人行横道) and do not take any chances when crossing the road. My next point is about throwing away rubbish. It is an offence (违法行为) to drop rubbish in the street. When you have something to throw away, please put it in your pocket and take it home, or put it in a dustbin. Finally, it is against the law to buy cigarettes or tobacco if you are under 16 years of age.    I’d like to finish by saying that if you need any help, you should get in touch with your local police station, who will be pleased to help you.    Now, are there any questions?
5.How many laws are there discussed in the speech? 
A. three    B. four    C. five    D. six
6.From the speech we learn that______. 
A.in this country,if you are under 18 years of age,you may not buy alcohol,but your friend can buy it for you.
B.you can’t make noise at any time
C.because the traffic moves on the left side of the road, you must use pedestrian crossings when crossing the road
D.you may buy cigarettes or tobacco if you are above 16 years of age
7.Who do you think is most likely to make the speech? 
A. a visitor    B a lawyer     C a policeman     D a worker at a hotel
C
Happiness is for everyone. You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads in their free time.
In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. When you are in trouble at school, your friends will help you; when you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health; when you get a success, your friends will say congratulations to you; when you do something wrong, people around you will help you to correct it. And when you do something good to others, you will feel happy, too. All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.
Happiness doesn't mean money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something that can't be bought with money. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances to challenge yourself. As the saying goes, life is like a revolving (旋转的) door. When it closes, it also opens. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person.
8.When you do something wrong, people around you will ________.
A.quarrel with you                    B.help you correct it
C.do something wrong like you          D.laugh at you
9.What will your friends say when you make great progress?
A.Oh, so do I.  	B.Congratulations!
C.Good luck!  	D.Just so so!
10.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.People who have cars would never like to walk in the open air.
B.You can get help from others when you are in trouble.
C.You can still be a happy person even if you have little money.
D.Happiness is always around you though difficulties come towards you.
11.The passage mainly tells us ________.
A.parents always care for our life and health
B.we're not happy if we meet with difficulties
C.happiness is always around us
D.life is colorful

第二节、七选五:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(共5小题,每小题2分,共10分)
Are you worried about our earth? Do you want to do what you can do to save it? __12__ It may seem like the actions of one person won’t make a difference, but there are actually many ways you can help. Here are some of them.
Turn it off
Turn off anything that used electricity when not in use. __13__ If you leave your TV on or don’t turn off lights, it is wasting electricity. Remember to turn them off when you don’t need them.
Start recycling(回收利用)
    It is not just paper, plastic and glass that can be recycled – clothes can be, too. __14__ It’s good for the environment and you will get a new look for free.
__15__
You don’t have to travel far to get what you need and products don’t have to travel for to get to you, either. Shop at farmers’ markets and buy food that was produced as close to your home as possible. And when you are online shopping, try to find things that won’t have to travel long distances.
Save water
If you don’t let the water run when you are brushing your teeth and take showers instead of baths, you will be using less water and less energy, but you will still be just as clean. __16__ Use a method that requires less water to get the dishes clean.
A. Buy things nearby.
B. Think before you eat.
C. It’s hard to know where to start.
D. Turn short jeans you have grown out of into shorts.
E. Also, don’t wash dishes with the water running continuously.
F. This goes for lights, televisions, computers and so on.
G. Bring a reusable water bottle with you when travelling or at work.
第II卷第三部分英语知识运用(共三节,满分53分)
第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
Earthquakes are __17__, thousands of them happen each day. But most are too weak to feel. During a __18__ earthquake, there is often a great noise first. Then the earth __19__ terribly and many houses __20__ down. Railway tracks break and trains go __21__ lines; a great many factories are __22__; thousands of deaths are caused, and many more lose homes. __23__ the great damage and deaths caused by the earthquake __24__, other disasters(灾难)such as fires often __25__. More buildings are destroyed and more __26__ are caused.
It is well known of the __27__ of a possible earthquake, and for centuries man has been making researches on earthquakes. More than 2,000 years ago, __28__, a Chinese scientist named Zhang Heng __29__ a machine and it could find out from which__30__ the seismic waves (地震波) had come, and this machine is still __31__ by scientists today.  Now we know much more about earthquakes and __32__ they happen, but we still cannot __33__ exactly when and where an earthquake will happen, and cannot __34__ it from happening. So earthquakes are among the __35__disasters in the world.
No one can stop natural earthquakes. __36__, scientists can help stop earthquakes from destroying whole cities and causing too many deaths.
17.A. common       B.unusual        C.strange  	   D.familiar
18.A. real           B.weak          C.big   	      D.small
19.A. moves         B.shakes         C.jumps  	   D.breaks
20.  A.get          B.put            C.set   	       D.fall
21.A. off            B.on            C.into  	       D.behind
22.A. burst          B.hurt           C.destroyed      D.buried
23.A. Except        B.Besides         C.Instead of      D.Because of
24.A. lonely         B.later           C.themselves     D.itself
25.A. follow         B.copy           C.come  	    D.enter
26.A. quakes        B.deaths          C.difficulties     D.results
27.A. information    B.questions        C.dangers   	    D.shock
28.A.as a result      B.in fact           C.for example    D.as well
29.A .invented       B.discovered       C.found    	    D.operated
30.A. country        B.directions        C.ways    	    D.city 
31.A. improved      B.repaired          C.protected    	D.used
32.A. where         B.when            C.what   	    D.why
33.A. speak         B.tell              C.talk  	       D.point
34.A. make         B.prepare          C.stop       	D.let
35.A. worst         B.best             C.most    	    D.fast
36.A. However      B.But             C.And    	    D.So
第二节基础过关(共8小题,每小题1分,共8分)
I:根据汉语或首字母或所给词,在横线上写出正确的单词。
He was terribly ________(不安的) about her illness.
38  I had tried to p___________ him not to stay up late, but he still didn’t go to bed until midnight.
39.  ________ (actual), only several people have passed the exam.
40.  If you go on smoking, you will __________(损害)your health.
II:用所给短语的正确形式完成句子,每个短语只用一次。


41. She is kindhearted and easy to __________________.
42. It is very important for you to ____________________ your time.
43. To our surprise, the boy ___________________ the next day.
44. It’s no wonder that the building __________________now. There was a big fire last night.
第三节语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分):
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词或括号内单词的正确形式)。(注意纯空格只填1个词,给词填空最多填3个词)(共10小题,每小题1.5分,共15分)
My wife and I like watching plays, so we’ll go to the theater whenever we have time. But before we buy tickets, we would like to know if the play is good or bad. When a new play comes, we __45__(usual) read the newspaper to get information about it. Last week a new play was put on at the theater. The newspaper said it was very __46__ (interest) so we decided__47__ (go) on Saturday night. My wife took a long time to make __48__ her mind about what to wear and we left our house a little late. By the time we got to the theater, the first act __ 49__(begin). After the play was over, we met some friends __50__lived next to us several years ago. Then we went dancing. When we got home, it was about two o’clock in the morning. I’m not used to __51__(stay)out so late and I was really __52__(tire). When I was younger, I didn’t have the money to go out for _53__evening like this. Though I can afford it now, I don’t have the energy __54__(enjoy)it. 
第四部分:写作(共两节,满分35分)
第一节:短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)。
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词.  删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。  修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I went to my friend Jema’s house today. I often visit her at weekends. Sometimes we swim in 

the pool or played tennis together. It was raining today, so we didn’t do these thing. “Let’s 

watching a movie,” Jema suggested. As I was her guest(客人), she asked me choose the one 

I like. I final picked a movie called Dance of Joy. The movie were about a girl who liked to 

dance. I told Jema she loved the movie. She laughed and said she didn’t think the movie was 

interested.” She kept watching it because I liked it very much. Although I felt a little badly, 

but it is nice to have a good friend like Jema.

第二节:书面表达(满分25分)
假设你是李华,你的英国朋友杰克刚刚升入高中,但他一时无法适应新的学校生活,他写信向你征求建议,请你就此给他写一封建议信。内容主要包括:
不必过分焦虑  2. 制定合理学习计划  3. 多参加集体活动  4. 结交新朋友
注意:词数100左右参考词汇:适应adjust to
Dear Jack,
I am sorry to hear that _____________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Yours,
Li Hua
高一英语答案
阅读理解
1 B  2 D  3 A  4 C   5 C   6 D  7 C   8 B   9 B   10 A  11 C
12 C  13 F   14 D  15 A  16 E
完形填空
1-5 ACBDA   6-10 CBDAB   11-15 CCABD   16-20 DBCAA
基础过关
1 upset  2 persuade  3 Actually(不大写不给分) 4 injure
5 get along with  6 make good use of   7 changed his mind  8 is in ruins
语法填空
1 usually  2 interesting  3 to go  4 up  5 had begun   
6 who/that  7 staying   8 tired   9 an  10 to enjoy
短文改错
1、play—played   2. thing—things   3. watching—watch   4. asked me 后加to   5. final—finally
6. movie后的were—was  7. Jame 后的she – I   8. interested—interesting   9. badly—bad  10. 去掉but
书面表达
假设你是李华,你的英国朋友杰克刚刚升入高中,但他一时无法适应新的学校生活,他写信向你征求建议,请你就此给他写一封建议信。内容主要包括:
不必过分焦虑  2. 制定合理学习计划  3. 多参加集体活动  4. 结交新朋友
注意:词数100左右             参考词汇:适应adjust to
Dear Jack, 
I’m sorry to hear that you are having trouble in adjusting to your high school life. There so no need to be worried, because many students have the same problem. Now I will give you some useful advice.
First, make a good plan for your studies. I think it will be helpful to your study. Second, it is also a good idea to take an active part in your school activities, which will be a good way to get rid of loneliness. What’s more, I advise you to make some new friends. If you feel unhappy or have some trouble you can talk with your friends.
I hope my suggestions can help you a lot.
                                                                Yours
                                                                Lihua














版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com






make good use of    get along with     be in ruins     change one’s mind    



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营