欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 青海省西宁二十一中2017-2018学年高一上学期11月月考英语试卷

青海省西宁二十一中2017-2018学年高一上学期11月月考英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 青海

上传时间:2017/12/8

下载次数:115次

资料类型:月考/阶段

文档大小:64KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
西宁市第二十一中学2017-2018学年第一学期11月份
高一英语月考测试卷
                     命卷人:高二英语备课组
第一部分   听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
请听下面5段对话,选出最佳选项。 
1. How does the man come here? 
  A. By bus.	        B. By taxi.	    C. By car.
2. Why isn’t Helen present? 
  A. She forgot to come.	
  B. She changed her decision.
  C. She wasn’t invited.
3. What’s the probable relationship between the two speakers? 
  A. Husband and wife.          B. Mother and son.
  C. Doctor and patient.
4. What’s the man’s job? 
  A. A shop assistant.    B. A tailor.      C. A salesman.
5. What does the man mean? 
  A. He can’t go to the cinema.      
  B. He can go to the cinema on Saturday morning.
  C. He can go to the cinema on Saturday evening.
第二节(共15小题; 每小题1.5分,满分22.5分) 
请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。
请听第6段材料,回答第6、7题。
6. When will the man go on holiday? 
  A. In spring.            B. In summer.    C. In winter.
7. Where is the man going? 
  A. Switzerland.         B. Italy.           C. Austria. 

请听第7段材料,回答第8至10题。
8. What is the man? 
  A. A businessman.       B. A salesman. 
  C. A scientist.
9. Where does this conversation most probably take  place?
  A. On a train.          B. On a bus.   C. On a plane.
10. Why is the woman traveling? 
   A. She is traveling on holiday. 	  
   B. She is traveling on business. 
   C. She is traveling to give some lectures. 
请听第8段材料,回答第11至13题。
11. Why is the woman calling? 
   A. To buy a table.       B. To book a table.    C. To serve lunch.
12. When does this restaurant stop serving lunch? 
   A. 1 pm.               B. 2 pm.        C. 3 pm. 
13. How many people will come with the woman for lunch?
   A. One.                 B. Two.         C. Four. 
请听第9段材料,回答第14至17题。
14. What is the man? 
   A. A nurse.            B. A doctor.    C. A chemist.
15. What is wrong with the woman? 
   A. She is wet all over.          
   B. She has a bad headache. 
   C. She has had a cough for three days.
16. What does the man tell the woman to do? 
   A. Stay in bed for some time and take some medicine.
   B. Go around from time to time. 
   C. Come to see him tomorrow morning.
17. Where does this conversation most probably take place? 
   A. In a garden.           B. In the man’s office.   C. In the woman’s house.
请听第10段材料,回答第18至20题。
18. What is the main topic of the passage? 
   A. The Barcelona Olympic Games.
   B. TV programs on Chinese television.
   C. Effects of television on our lives.
19. Where was the survey of 300 youngsters made? 
   A. In Shanghai.    B. In Wuhan.    C. In Beijing.
20. According to the passage, what is quickly taking the place of printed material as the major source of news for most Chinese? 
   A. Internet    B. Television   C. Reading
第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节  (共15小题;每小题2分,满分30分)
A		    Each time I see a balloon, my mind flies back to a memory of when I was a six-year-old girl. It was a rainy Sunday and my father had recently died. I asked my mom if Dad had gone to heaven. "Yes, honey. Of course." she said. "Can we write him a letter?"
  She paused, the longest pause of my short life, and answered, "Yes." My heart jumped." Does the mailman go there?" I asked.
  "No, but I have an idea." Mom drove to a party store and returned with a red balloon. I asked her what it was for. "Just wait, honey. You'll see." Mom told me to write my letter. Eagerly, I got my favorite pen, and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink. I wrote about my day, what I learned at school, how Mom was doing, and even about what happened in a story I had read. For a few minutes it was as if Dad were still alive. I gave the letter to Mom. She read it over, and a smile crossed her face. She made a hole in the corner of the letter to tie it to the balloon. We went outside and she gave me the balloon. It was still raining. "Okay, on the count of three, let it go. One, two, three. " The balloon, carrying my letter, flew upward against the rain. We watched until it was swallowed by the clouds. Later I realized, like the balloon, that Dad had never let his sickness get him down. He was strong. No matter what he suffered, he'd keep on, fly up, and finally go beyond this cold world and his sick body. He rose into sky and became something beautiful. I watched until the balloon disappeared into the gray and white and I prayed that his strength was passed on. I prayed to be a balloon.
21.When the girl asked her mother if they could write to her father, her mother ______.
A.found it easy to lie
B.thought her a creative girl
C.believed it easy to do so
D.felt it hard to answer
22.When the girl was told that she could send a letter to her father, she ______.
A.became excited
B.jumped with joy
C.started writing immediately
D.was worried that it couldn't be delivered
23.In the eyes of the author, what was the rain like?
A.An incurable disease.
B.An unforgettable memory.
C.The failures her father experienced.
D.The hard time her father had.
24.What would be the best title for the passage?
A.An unforgettable experience
B.A great father
C.Fly to heaven
D.The strong red balloon
B
     If you get into the forest with your friends, stay with them always. If you don抰, you may get lost. If you really get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don抰 try to find your friends條et them find you by staying in or?"ne place.
    There is another way to help your friends or other nearby people to find you. Give them a signal (信号) by shouting or whistling (吹口哨) three times. Any signal given three times is a call for help.
    Keep up shouting or whistling always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They give you two shouts, two whistles, or two gun-shots (枪声). When someone gives you a signal, it is an answer to a call for help.
    If you don’t think that you will get help before night comes, try to make a little house---cover up to the holes with branches (树枝) with lots of leaves. Make yourself a soft bed with leaves and grass.
    What should you do if you get hungry or need drinking water? You would have to leave your little house to look for a river. Don抰 just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk so that you can find your way back. The most important thing to do when you aure lost is梥tay in one place.
25.If you lost in the forest, you should _______.
A.stay where you are and give signals three times
B.walk around the forest and shout so that your friends could hear you
C.try to find your friends as soon as possible
D.try tou get out of the forest and shout for help
26.If you want to let people believe that you are not just making noise for fun, you should _______.
A.tell people that you are lost
B.keep up shouting or whistling
C.shout at the top of your voice
D.shout or whistle three times
27.When you hear two shouts, or whistles, or gunshots, __________.
A.you should shout more loudly
B.you can whistle three times
C.it is an answer to your call for help
D.you should try to run to them
28.When you want to leave your place to get drinking water, you should ________.
A.just go to the river
B.find some glasses or bottles before you go
C.make a fire so that you can have some tea
D.leave marks so that you can find your way back
C
 I drove to a local supermarket one day. My shopping list was long and my wallet was light. Still, I needed to get a week’s worth of groceries for my family. I parked my car, looked down at my list, and hoped I could afford it all.
    As I approached the door, I saw an old man with kind eyes and a gentle smile. He said he was collecting for a local food bank. He handed me a second shopping list and asked if I could help them. I smiled back, took the list and walked into the store. I really wanted to help but wasn’t sure whether I could this time.
    I walked through the store, getting what I needed. When I looked down at my full cart I wondered again if I even had enough to pay for it all. Then as I put my own list back into my pocket I remembered the food bank list under it. I smiled. I went over and picked up two of the biggest boxes of rice for the food bank. It took another six dollars out of my wallet, but my heart felt six times larger when I did it. And when everything was totaled, I had just enough to pay.
    It takes so little to make our world a better place. A few dollars can help to fill a child’s hungry belly. A smile and hug can help to heal a hurting heart. An encouraging word can inspire someone else to live and to love. A random (偶然的) act of kindness can change another’s day and life. It is up to you, though. You can think only of yourself and those close to you while saving a few bucks on rice.
29.We can learn from the first two paragraphs that _______.
A.the author drove to the local supermarket every day
B.the old man was actually begging for food for himself
C.the author didn’t take much money with him that day
D.the author had no interest in the old man
30.When the author took the list given by the old man, he_______.
A.thought highly of the old man’s behavior
B.refused to take the shopping list to the store
C.wasn’t sure if he could help him
D.decided to give him a hand at once
31.Which of the following statements does the author probably agree with?
A.Nothing but smiles can help heal a hurting heart.
B.It actually takes so little for us to make a difference to others.
C.Our world would be poor without kindness and help.
D.It is important for us to think of those who are in great need of rice.
32.What would be the best title for this passage?
A.A Pleasant Shopping Experience
B.An Old Beggar
C.A Long Shopping List
D.A Small Act of Kindness
D
  It is popular to travel by bike in China. China has a huge population. And it is said that there is at least one bike for every two people. Of course, many people in China ride bikes for sport or exercise, but it is also a much more commonly accepted means of everyday transportation, as compared to countries such as the United States.
    If you are living for a long time in China, chances are that you will want to buy your own bike so that you can use it whenever you want. Even if you don’t use a bike for everyday transportation, owning one can be a great way to enjoy the sights in the countryside. However, if you are just visiting China, renting a bike can be a more convenient choice.
    It is important to choose the correct bike for your use. You will find that in China, the one-speed style of bike is popular. These bikes are great if you want to ride around in the city to see the sights. They are quite comfortable and easy to ride. You can often rent a bike for a day for about 15 dollars.
    However, if you wish to ride on some of the rural paths, a mountain bike style would be a better choice. They are great for different kinds of road surfaces, providing for a safer ride. If you are planning to have a wish to tour and still be able to carry packages with you, then a touring bike would be the best choice. These are the most expensive to rent, but are very suitable for carrying packages and even some of your luggage along with you.
1.If you are traveling in Beijing, you had better ______.
A.buy a bike
B.borrow a bike
C.steal a bike
D.rent a bike
33.Which of the following is the advantage of the one-speed bike?
A.It is worth at least 15 dollars
B.You can't ride in the countryside
C.It is easy for you to travel in the city
D.You have to return it the next day.
34.You would like to own a touring bike probably because__________.
A.you have to ride on the road in the countryside
B.you have some packages to carry while traveling
C.you want to enjoy the sights in the big cities
D.it is suitable for all kinds of road surfaces.
You can often rent one-speed style of bike for three day for about _________ dollars.
A 15 dollars
B 35 dollars
C 45 dollars
D 30 dollars                                 
第二节(共5小题:每小题2分,满分10分)
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
 Not next to me, please!When you are traveling by plane, there are some passengers you just don’t want to have next to you.
A. 36       
    Perhaps you normally like them, but when you are sitting next to them on a plane it’s a different thing. They usually spend all the flight moving around and dropping their toys on the floor, and when they’re drinking their orange juice it ends up on your trousers. 37         So you can’t have the little sleep that you were planning.
B. Conversation makers
    You recognize this type as soon as you sit down. They immediately start talking about the plane, or the weather, or they ask you a personal question. It’s very difficult not to talk to these people. 38        
C. Nervous fliers
    These are the people with white faces who sit down and immediately ask for something to drink. Every five minutes they call a flight attendant(服务员) to ask if there are any problems with the plane. 39         The best thing to do is to pretend to sleep.
D. Space invaders (入侵者)
           But they have a terrible habit of taking up all their room, and some of your room too. They usually sit so that you can’t move, with their arms and legs in your space.
A. Careless parents.
B. Small children.
C. You’ll probably have to keep talking until the plane lands.
D. These people are not necessarily very big.
E. Some people want to talk all through the flight.
F. Then they decide they want to play with you.
G. They also tell you about air disasters.
第三部分  英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分,满分30分)
    A town mouse and a country mouse were friends. The country mouse one day     1     his friend to come to visit. He wanted his friend to come and see him at his home in the     2    . The town mouse came and they sat down to a     3     of roots and corn. The country mouse     4     the food and he asked his friend to eat more. But his friend didn’t think the food was     5    .
    After     6     for a while, the town mouse finally said, “My     7     friend, you live here no better than the ants. Now, you should just see     8     I live! There is plenty of nice food in my room. You must come and     9     with me. I’m sure you will enjoy your     10     there.” The country mouse wanted to eat better food, so he     11    .
    When the town mouse     12     town, he took the country mouse with him. He showed the visitor into his room which had a lot of nice food. The country mouse had     13     seen anything like that and sat down to enjoy the food his friend     14    . But right before they had     15    , the door opened and someone came in. The two mice     16     and hid themselves in a narrow hole. After a while, when it was     17     again, they came out. But someone else came in, and they hid again. This was too much for the     18    . “Goodbye,” said the country mouse, “I’m off. You have a lot of nice food to eat, I can see, but there is so much     19     around you. Though I can only enjoy my simple dinner of roots and corn, I can live     20     in my hole. ”
1.A.helped    B.invited    C.taught    D.refused2.A.fields     B.city       C.water    D.house3.A.window    B.picture     C.dinner    D.party4.A.changed    B.liked    C.wanted    D.hid5.A.different    B.nice    C.enough    D.close6.A.standing    B.walking    C.eating    D.working7.A.sad        B.poor    C.honest    D.strong8.A.if         B.why    C.when    D.how9.A.stay       B.hide    C.run    D.fight10.A.time      B.plan    C.owner    D.water11.A.disappeared    B.cried    C.lied    D.agreed12.A.turned into    B.cared for    C.returned to    D.looked for13.A.never       B.often    C.sometimes    D.always14.A.cooked      B.hated    C.provided    D.planted15.A.slept        B.left    C.begun    D.separated16.A.laughed      B.escaped    C.hugged    D.looked17.A.dark        B.quiet    C.bright    D.strange18.A.visitor       B.customer    C.host    D.dancer19.A.sight        B.danger    C.wealth    D.food20.A.sadly       B.alone    C.safely    D.unusually
 

第三部分   英语知识运用(共两节,满分45分)
第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
In order to know a foreign language thoroughly, four things are neccessary. Firstly, we must understand the language when we hear  1________ spoken.. Secondly, we must be able to speak it correctly with confidence and without hesitation. 2_______ ,we must be able to read the language , and fourthly, we must be able to write it. We must be able to make sentences that are grammatically correct.
There is no easy way to success 3_______ language learning. 4________ good memory is of great help, but it is not enough only 5________(memorize) rules from a grammar book. It is not much use learning by heart long list of words and 6_________meaning, studying the dictionary and so on. We must learn by using the language. 7_______we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the languang. “Learn through use” is a good piece of 8______(advise) for those 9______are studying a new language. Practice is important. We must practise speaking and 10____(write) the language whenever we can.
短文改错:(共10小题,每小题1分,满分10分)
All the world people enjoy sports . Sports help to keeping people healthy , happily and help them to live longer . Many people like to watch the others play games . They buy tickets or turn up their TV to watch them. Often they get very happy when "their" players or team win . Some                 sports are very interested and people everywhere like them very much . Football , for example , played around the world . Swimming is popular at all countries near the sea or in those of   many rivers or lakes .
 第二节   书面表达(满分25分)
假如你是李华,最近收到了你的美国朋友Jenny的来信。她在信中说,由于刚进入高中,还不能适应新的环境,不知道如何去结交新朋友,因而情绪低落。请根据以下内容给她回信。
1.1.向Jenny表示问候和慰问。
2.2.针对她的问题提出以下建议:
3.①放学后邀请同学一起参加活动;
4.②你的同学遇到麻烦时,你去帮助他们;
5.③你遇到困难时向同学求助。
6.注意:1.词数100左右。
7.2.可适当增加细节,以使行文连贯。
8.3.信的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
9.参考词汇:
10.Dear Jenny,
A.    I am really sorry to hear that you feel bad after entering the high school.
______________________________________________________
______________________________________________________
    Best wishes!
Li Hua
 
听力1-5 ABCBC     6-10 ABBCC     11-15 BCABC16-20 ACCAB 
阅读理解 1.答案: 1.D; 2.A; 3.D; 4.D 2.答案: 1.A; 2.D; 3.C; 4.D

答案: 1.C; 2.C; 3.B; 4.D
 
 B; F; C; G; D
7.
答案: 1.B; 2.A; 3.C; 4.B; 5.B; 6.C; 7.B; 8.D; 9.A; 10.A; 11.D; 12.C; 13.A; 14.C; 15.C; 16.B; 17.B; 18.A; 19.B; 20.C
   31.it  32. Thirdly  33. in  34. A  35. to memorize 
36. their  37. If   38. advice  39. who  40. writing

(十) 1. All ^ over 2. happy 3. the 4. up→on 5. keep
6. wins 7. interesting 8. ^ is played 9. at→in 10. of→with










版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com






本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营