欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 河北省巨鹿县二中2017-2018学年高二第二次月考英语试卷

河北省巨鹿县二中2017-2018学年高二第二次月考英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 河北

上传时间:2017/12/28

下载次数:130次

资料类型:月考/阶段

文档大小:79KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
2017---2018年度英语试卷
  African-American talk show queen Oprah Winfrey is the world’s most powerful celebrity (名人), according to Forbes (福布斯) magazine. It placed Winfrey at the top of the annual ranking of the 100 people with the biggest pull (影响力).
Winfrey, 51, draw 30 million viewers weekly in the United States. Her talk show reaches 112 countries. She earned US $225 million over the past 12 months to rank second in celebrity riches. The annual Forbes list gives most weight to annual earnings. But it also looks at the celebrity’s presence on the Internet and in the media. “After 21 years, her exciting chat show still rules the airwaves,” the magazine said.
Winfrey is most popular with her popular talk show “The Oprah Winfrey Show”. She can always attract the superstars and let them open up to her intimate interviewing style. Winfrey’s approach appears to be simple. She is in a pursuit (追求)of self-improvement and self-empowerment. This has proved to be just what people, especially women, want.
Winfrey often talks about her personal secrets on her show. That pulls in viewers. For example, she made it known that she had been sexually abused as a child, and has spoken freely of her struggle with her weight.
Her success has not just been on the screen. Her media group includes a women’s TV network and websites for women. Her work has extended to social change. In 1991, she did a lot of work for the National Child Protection Act. She testified before the US Senate to establish a national database (数据库)of dangerous child abusers. The then President Bill Clinton later signed the “Oprah Bill” into law.
1.The annual Forbes list selects its celebrities according to             .A.their namesB.their annual earningsC.their presence on the Internet and in the mediaD.their annual earnings and presence in the public2.Which of the following statements is WRONG?A.Oprah Winfrey was the first of the 100 celebrities according to Forbes magazine.B.Oprah’s success has been only on the screen.C.Oprah can attract superstars and get them to open up to her interview.D.Oprah ranked second in celebrity riches that year.3.The underlined phrase “rules the airwaves” in the passage means             .A.attracts many readers’ attentionB.causes many people to take planesC.has a large number of viewersD.measures the airwaves4.What’s the best title of the passage?A.Oprah Winfrey Conquering the Americans.B.Oprah Winfrey—the No 1 Celebrity.C.Forbes Ranking First.D.The Oprah Winfrey Show.
 
B篇
 Adrian’s “Amazing Race” started early when his parents realized that he, as a baby, couldn’t hear a thing, not even loud noises. In a special school for the hearing-impaired (听觉受损的),he learned sign language and got to mix with other disabled children. However, the sight of all the disabled children communicating with one another upset his mother. She wanted him to lead a normal life. So after speaking to an advisor, she sent him to private classes where he learned to read lips and pronounce words.  Later on, Adrian’s parents decided to send him to a regular school. But the headmaster tried to prevent them from doing so, saying regular school couldn’t take care of a special needs students. His parents were determined to take the risk and push him hard to go through his work everyday because they wanted to prove that, given the opportunity, he could do anything. Adrian made the grade and got accepted. It was a big challenge. The pace (节奏)was faster so he had to sit at the front of the class and really pay attention to the teacher, which wasn’t always easy. But he stuck to it and did a lot of extra work after school.  The efforts made by Adrian and his parents paid off. Adrian graduated with good grades and got into a top high school. He also achieved a lot in life outside school. He developed a love for the outdoors and went to Nepal to climb mountains. He even entered the World Yacht Race 05/06--- being the first hearing-impaired Asian to do so.  But none of these achievements would have been possible without one of the most important lessons from his mother.” “If you believe in yourself and work hard, you can achieve great results.” She often said.5.How did Adrian communicate with other children in the special school?A.By speaking.B.By using sign language.C.By reading lips.D.By making loud noises.6.Adrian’s parents decided to send him to a regular school because        .A.they wanted him to live a normal lifeB.they wanted to prove the headmaster wrongC.he wouldn’t mix with other disabled childrenD.he wasn’t taken good care of in the special school7.How did Adrian finally succeed in his study?A.He did a lot of outdoor activities.B.He was pushed hard to study every day.C.He attended private classes after school.D.He worked very hard both in and after class.8.Why is Adrian’s life described as an “Amazing Race”?A.He did very well in his study.B.He succeeded in entering a regular school.C.He reached his goals in spite of his disability.D.He took part in the World Yacht Race 05/06.
C篇
I travel a lot,and I find out different “styles” (风格)of directions every time I ask “How can I get to the post office?”  Foreign tourists are often confused(困惑的)in Japan because most streets there don’t have names;in Japan,people use landmarks(地标)in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travelers,“Go straight down to the corner. Turn left at the big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop. ”  In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks, people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, for example, people will say, "Go north two miles. Turn east,and then go another mile."  People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time,not miles. “How far away is the post office?” you ask. “Oh,”they answer, “it’s about five minutes from here. ’’You say,“Yes,but how many miles away is it?”They don’t know.   It’s true that a person doesn’t know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say,Sorry, I have no idea. But in Yucatan, Mexico, no one answers “I don't  know." People in Yucatan believe that “I don't know"  is impolite. They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!9.When a tourist asks the Japanese the way to a certain place,they usually                     .A.describe the place carefullyB.show him a map of the placeC.tell him the names of the streetsD.refer to recognizable buildings and places
10.Which is the place where people measure distance in time?A.New York.   B.Los Angeles.C.Kansas.     D.Iowa.11.People in Yucatan may give a tourist a wrong answer                  .A.in order to save timeB.as a testC.so as to be politeD.for fun12.what can we  infer from the text?A.It's important for travelers to understand cultural differences.B.It's useful for travelers to know how to ask the way properly.C.People have similar understandings of politeness.D.New Yorkers are generally friendly to visitors.
D篇
Do you have any child from newborn to age six? If yes, this website is probably one of the most important websites that you have reached. Do you know that early childhood experiences are critical to the emotional and intellectual development of a child? During these early years, 75% of brain growth is completed. Did you seize this opportunity to nurture(培养)your most precious one? Most importantly, do you know how?
If you want to learn how to raise a smarter child during this extremely important period of development, then Brainy-Child is here to help you to gain the latest updates(更新)on child brain development, early child development, child development research, nutritional advice for infant brain development, and brain building toys/games reviews. Brainy-Child is providing a newsletter(简报)that you can subscribe (订阅)for free. In the Brainy-Child's newsletter, you can find:
•Latest development in the area of early child development and child brain development that you can learn to make your child smarter.
•Type of foods that can enhance child brain and where you can buy it. The recommended brain food will ensure your child has adequate brain growth that increases IQ.
•Articles on child development and baby brain development. You can also find details on different stages of child development.
•Education centers that provide programs to enhance child brain development and early child development.
•Review of the products in early child development and early brain development inchildren that you can use to give your     children a head start.
If you are concerned about giving your child a head start, then you are certainly interested in gaining all these information. Subscribe to our newsletter now and get a free report on Brain Development on Children.
13.Why are early childhood experiences very important to the development of a child?
A.Because people are emotional in childhood.B.Because early childhood experiences can make a child happy.C.Because brain growth is mainly completed in this period.D.Because most children want a head start.
14.What can we learn about Brainy-Child's news letter?
A.It is free of charge.B.It gives advice on physical development.C.It gives out brain building toys for free.D.You can buy it in the bookstore.
15.The passage is mainly written to.
A.teachers   B.parents  C.children     D.scientists
 二、七选五 
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
   One of the best things you can possibly do is to start you own club. It’s great fun especially if you are the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays.
  The first thing you need to come up with is an idea for your club. 17   Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless.Next you need some friends to be in your club with you 18  All you need is three or four other people who are interested in the same thing as you.
  19  You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up That’ll keep you busy for ages.
   At your first meeting you should make up a rule book. And the first rule should be no grown-ups or little/big brothers or sisters! The best clubs are always secret!
  Now you have just about everything you need, except membership cards. These are very important and again you can spend a lot of time making them. 20  Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it.
 So there you are, get clubbing! Once you get started you’ll think of loads of more interesting things to do!
A. That’s easy.
B. Enjoy your own club!
C. Invite a designer to join you.
D. What are you interest in?
E. Some vacation is just around the corner.
F. Then you need to pick a name for your club.
G. Use a bright thick pen to make a special design.
三,完形填空    When Pat Jones finished college, she decided to travel around the world and see as many foreign places as she could  21   she was young. Pat wanted to visit Latin America   22   , so she got a job   23   an English teacher in a school in Bolivia. Pat spoke a little Spanish,   24   she was able to communicate with her students even when they didn't  25  much English.A sentence she had read somewhere stuck in her mind:if you dream    26   a foreign language, you have really mastered(掌握)it. Pat repeated this sentence to her students and    7    that some day she would dream in Spanish and they would dream in  28   One day, one of her    29    students came up and explained in Spanish that he had not done his homework. He had   30   early, and had slept    31   “What does this have to do with your   32    ?” Pat asked. “I dreamed all night, Miss Jones, and my dream was in English. ” “In English?” Pat was very   33    ,since he was such a bad student. She was   34    secretly jealous (嫉妒的).Her  5   was still not in Spanish.But she encouraged(鼓励)her young student,“Well,  6   me about your dream." “All the people in my dream   37  English,” the student said. “And all the signs were, in English. All the newspapers and magazines and all the TV programs were in English. ” “But that’s  38   ,”said Pat, “what did all the people say to you?” “I’m sorry,Miss Jones. That’s   39  I slept so badly. I didn’t   40   a word they said. It was a nightmare(噩梦)!”1.A.because    B.while    C.if    D.since22.A.first    B.at first    C.last    D.at last23.A.for    B.of    C.as    D.like24.A.and    B.but    C.so    D.yet25.A.say    B.know    C.read    D.write26.A.in    B.about    C.of    D.for27.A.thought  B.realized    C.hoped    D.wanted28.A.English    B.Spanish  C.Russian    D.German29.A.bright    B.excellent    C.best   D.worst30.A.got up B.gone to bed C.fallen asleep    D.woken up31.A.well    B.soundly    C.badly    D.heavily32.A.English  B.language   C.dream    D.homework33.A.surprised  B.worried   C.please    D.excited34.A.yet    B.seldom    C.also    D.still35.A.study    B.class    C.work    D.dream36.A.answer    B.write    C.tell    D.ask37.A.read    B.liked    C.spoke    D.learned38.A.wonder  B.terrible    C.funny    D.strange39.A.how    B.why    C.when    D.because40.A.hear   B.understand   C.know    D.remember
四、语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
     I was in the ninth year when I began to suffer depression. My parents noticed but felt that since I'd always been         good child,this was temporary.
     2        (fortunate),it was not to be so. I didn’t have friends. Hardly could I share my problems. Deep worry began to destroy my 3        (confident). Finally I refused to attend classes, 4        (shut) myself in my room for hours.
     The examination was approaching,but I simply didn’t care. My parents and teachers were surprised at my bad performance. One morning, 5        a particularly severe lecture from my father, I stood at the school gate, 6         (depress). Then as the other students marched to their classrooms, our headmaster called me. The next forty-five minutes was one of 7        ( precious) moments in my life.She said she 8        (notice) a big change in me and wondered why. At first she took my hands in 9        (she)and listened patiently as I mentioned my worries. Then she hugged me as I wept. Months of frustration and loneliness disappeared in her motherly hug.
     No one had tried to understand what the real problem was except the headmaster,  10         helped me out simply by listening and hugging.
五、改错 
  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
  修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计。
   A man with two bad burned ears went to see his doctor. "What has happened on you?" asked the doctor. "Well,my wife is ironing while I was watching a ball game on TV. She put the cool iron near the telephone then my phone rang. I answered the iron instead to the phone." The doctor nodded. "But what had happened to other ear?"The man said, "Hardly had I hanged up when the same person called up again." The doctor couldn’t help laugh when he heard this.
 六,书面表达(满分25分)
前几天,一些同学就英语学习现状进行了一次讨论。发现有如下问题:
1. 对学习英语没有兴趣;2. 记忆单词有困难; 3. 怕出错,不敢参与小组讨论;
4. 阅读中不知如何处理生词;5. 写作中……
假如你是李华,在英语学习中也遇到了一些类似的问题,你以邮件的形式向英语报社的编辑(Bob)咨询,希望得到帮助。 
要求:1. 提出三个英语学习中的问题;
2. 可以参考以上提示,也可以根据自己实际适当发挥;
3. 中心突出,语意连贯,层次清晰.书写规范;
4. 不少于100字,
5. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。

第二次月考答案英语
一、阅读理解
 A篇
答案: 1.D; 2.B; 3.C; 4.A
 解析: 1.细节理解题,从文展第二自然段中直接找到答案。2.细节理解题,依据文章最后一段第一句。3.推测词义,通读第二自然段可猜测到rules the airwaves 的含义为“有很多观众”。4.标题归纳题。B、C、D只是文章的一个方面,不全面。2.
答案: .B; 6.A; 7.D; 8.C
 B篇解析: 1.此题考查文章的细节。根据文章的第一段的第二句话可得出答案。2.此题属于推理判断题。C选项具有一定的迷惑性,父母亲并不是因为校长的话而把儿子送往学校的,所以他不是母亲作出此决定的原因。C与D明显错误。无论把儿子送往“private classes”还是“ a regular school”都是想让儿子过上正常的生活。3.此题也属于推理判断题。做对本题的关键是要看清题目中的“in his study”,否则就容易误选。在根据第二段的最后一句话“But he stuck to it and did a lot of extra work after school.”可推断出答案。4.此题考查对文章的深层理解。A、B、C涉及到的都是表层上的内容。
 .
答案: .D; 10.B; 11.C; 12.A 解析: 1.根据第二段可知,日本人在给别人指路时通常使用地标建筑,而不是街道的名称。2.根据第四段第一句可知。3.Yucatan,人们认为别人问路时说不知道是不礼貌的,因此,为了礼貌,他有可能说一个错误方向。4.第一段点明不同地方的人对问路的回答风格是不一样的,并举出了许多例子,因此对游客来讲了解文化的差异是很重要的。
 答案: .C; 14.A; 15.B; 
 解析: 1.细节理解题。第一段第三句提到了婴幼儿时期的经历对孩子的身心发展至关重要,第四句中接着解释了原因——大脑的成长主要(四分之三)是在这一阶段完成的。2.细节理解题。根据第二段倒数第二句可知,人们可以免费订阅该简报,故A项正确。3.推理判断题。通读全文可知,本文主要是关于儿童成长的。结合文中多次出现的"your child"可知,本文主要是写给父母们的。二、七选五
 七选五
答案: E; 17 D; 18 A; 19 F; 20 G
 解析: ①根据下文,It’s great fun especially if you are the sort of person who feels there’s never anything to do during the school holidays.可以看出选E,暑假要到了。
②根据Pets, clothes, pop music or dancing groups, sports, making things? The list is endless.可知这里想说你对什么感兴趣?故选D。
③根据 All you need is three or four other people who are interested in the same things as you.故选A,那很容易。
④根据下文You should all sit down somewhere together with lots of pieces of paper and write down every name you can think up.可知然后你要为你的俱乐部选个名字,选F。
⑤根据Why not leave some space for a photo of yourself? That will make the membership card really look like it.,可知这里想说用鲜亮的粗钢笔画一个特殊的图案,故选G。
 三、完形填空
答案: 1.B; 22.A; 23.C; 24.C; 25.B;2 6.A; 27.C; 28.A; 29.D; 30.B; 31.C; 32.D; 33.A; 34.C; 35.D; 36.C; 37.C; 38.D; 39.B; 40.B
 解析: 1.Pat趁着年轻想多到国外看看,用while合适。2.first“首先”,符合语境。3.as表示“作为”,指当一名英语老师。4.上下句为因果关系,故用so连接。5.分析上下文可知学生们不懂/知道很多英语,故选B。6.如果能用外语做梦,你就真正掌握了外语。7.Pat希望有一天能用西班牙语做梦,而学生们……8.分析上文可知是学生们应是用英语做梦。9.联系上下文可知那个学生是最差的。0.联系上下文可知他很早就上床睡觉了。1.根据文章最后一段的nightmare可知这个学生没睡好。2.承接上文,Pat询问男孩的话与家庭作业的关系。3.学习最差的学生竟然能用英语做梦了,Pat当然感到惊讶。4.分析上文可知她甚至还偷偷感到嫉妒,用also表示“还,甚至”。5.联系上下文可知她不是用西班牙语做梦。6.tell sb.about sth.“告诉某人关于某事”。7.由原文可知,该学生梦中的人都说英语,报刊和电视节目也都是英语的。8.联系下文的问句可知Pat感到奇怪。9.That’s why…“那就是……的原因”。0.understand “理解,明白”。
 四、语法填
答案: a; 2 Unfortunately;3 confidence;4 shutting;5 after;6 depressed;7 the most precious;8 had noticed;9 hers ;10 who
 解析: ①. 考查冠词。child是可数名词,且第一次在文章中出现,故用不定冠词修饰,表示“一个”好孩子。
②. 考查副词。不幸的是,情况并非如此。根据逗号的提示可知,此处应用所给词的副词形式,修饰整个句子,作状语。再根据句意可知,应用Unfortunately。
③.考查名词。my是形容词性物主代词,修饰名词,作定语,故用confidence。
④. shutting【解析】考查现在分词。shut和句子主语I构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词作状语。
⑤. after【解析】考查连词。根据语境可知,此处应用连词after,表示“在……之后”。
⑥. 考查形容词。由句子的主语I和该空前的逗号可知,应用形容词depressed在句子中作状语。
⑦. 考查形容词最高级。根据空格前的“one of”并结合语境可知,此处用最高级修饰名词moments,表示“最珍贵的时刻之一”,故用the most precious。
⑧. 考查过去完成时。notice的动作发生在said之前,表示过去的过去,故用过去完成时。
⑨. 考查代词。介词后跟名词、代词或动名词作宾语,且由空格前的“my hands”可知,此处用名词性物主代词hers,表示她的手。
⑩. 考查非限定性定语从句。who引导非限定性定语从句,在从句中作主语,修饰先行词the headmaster。
短文改错答案:    A man with two  burned ears went to see his doctor. "What has happened  you?" asked the doctor. "Well,my wife  ironing while I was watching a ball game on TV. She put the  iron near the telephone  my phone rang. I answered the iron instead  the phone." The doctor nodded. "But what  happened to  other ear?"The man said, "Hardly had I  up when the same person called up again." The doctor can not help laugh(改laughing)when he heard this.
六.书面表达(满分25分)
参考范文
Dear Bob,
  I'm very pleased to write to you, I know you're an expert in English learning. I've so many problems to trouble you now.
  English is so difficult that I nearly want to give it up! In English class I can't follow my teacher because of the poor listening. Also I can't remember the words clearly. Although I spend much time on it, I still can't use words in the right way.
  What's worse, when I read English, I am often trapped in the unknown words. It stops me from receiving the main  informa tion. You can imagine what the result of my English learning is!
  Those worry me a lot. What should I do? Would you please help me? I will be very grateful to get your reply.
                                                          Yours, Li Hua










版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营