欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 河南省郑州领航实验学校2017-2018学年高二上学期第一次月考英语试卷

河南省郑州领航实验学校2017-2018学年高二上学期第一次月考英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 河南

上传时间:2017/12/28

下载次数:64次

资料类型:月考/阶段

文档大小:69KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
郑州领航实验学校第一次月考
高二英语试题

……………………………………………………………………………………
(考试时间:分钟  试卷满分:分)

1. 本试卷由三个部分组成。其中,第一和第二部分的第一节为选择题。第二部分的第二节和第三部分为非选择题。
2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
第一部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题每小题2分,满分30分)
You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think was the most important woman of the past 100 years?
Jane Addams (1860-1935)
Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.
Rachel Carson (1907-1964)
If it weren't for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of chemicals on humans and on the world's lakes and oceans.
Sandra Day O'Connor (1930-present)
When Sandra Day O'Connor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员) and, in 1981, the first woman to join the U.S. Supreme Court. O'Connor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.
Rosa Parks (1913-2005)
On December 1, 1955, in Montgomery, Alabama, Rasa Parks would not give up her seat on a bus to a passenger. Her simple act landed Parks in prison. But it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,” said Parks.
1.What is Jane Addams noted for in history?
A.Her social work.
B.Her lack of proper training in law.
C.Her efforts to win a prize.
D.Her community background.
2.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the US?
A.Jane Addams.	B.Rachel Carson.
C.Sandra Day O'Connor.	D.Rosa Parks.

What was the reason for O’Connor’s being rejected by the law firm?   
Her lack of proper training in law.  
B. Her little work experience in court. 
C. The discrimination against women. 
D. The poor financial conditions

4.What can we infer about the women mentioned in the text?
A.They are highly educated.
B.They are truly creative.
C.They are pioneers.
D.They are peace-lovers.
B
	Climbing the corporate ladder (晋升) during my 32 years at Southern Bell (now AT&T) never appealed much to me. But climbing telephone poles? Now that's a whole different story.
In 1978, I became the first female lineman in Columbus, Georgia.  I really enjoyed the work, and most of the men accepted me because I worked hard at it.  I think that at first, they didn't think I could do it. But I got right in there and proved myself.
I was a lineman for about three years. Then l went on to work at other outdoor jobs at the company before l retired in 1997.
I decided to become a lineman because I wanted to work outdoors. I was a tomboy (假小子) as a child and even built my own tree house, so you could say I had a little experience. My husband, William, encouraged me to give the job a try. After work, I liked to drive around town and show him the wires I'd spliced (加固) that day.
People were surprised to see a female lineman. They'd say, “Look, that's a woman up that pole." One day I heard a man say, “Oh, look, there's a telephone man-woman!"  Safety belts and hooks minimized the risk of falling, but concentration  was爀ssential.?Sometimes I felt a little nervous,erbut the guys told me I was less likely to fall if I wasn't too confident. It helped that I was strong, because the cables and equipment are heavy. I'm not sure every woman could have done what I did. 1 took a lot of pride in it.
5.When the author first became a lineman,          .
A. she was sure to be promoted
B. she loved it and went all out for it
C. she tried her best to convince her husband
D. she received immediate recognition from colleagues
6.What is needed to be a lineman according to the author?
A. Concentration and strength.
B. Confidence and patience.
C. Bravery and devotion.
D. Efficiency and talent.
7.Which of the following best describe the author's husband?
A. Outgoing and considerate.
B. Proud and demanding.
C. Adventurous and humorous.
D. Open-minded and supportive.
C
	Motorists who used to listen to the radio or their favorite tunes on CDs may have a new way to entertain themselves, after engineers in Japan developed a musical road surface.
A team from the Hokkaido Industrial Research Institute has built a number of “melody roads”, which use cars as tuning forks to play music as they travel.
The concept works by using grooves(凹槽). They are cut at very specific intervals in the road surface. The melody road uses the spaces between to create different notes.
	Depending on how far apart the grooves are, a car moving over them will produce a series of high or low notes, and designers are able to create a distinct tune.
	Paten documents for the design describe it as notches “formed in a road surface so as to play a melody without producing simple sound or rhythm and reproduce melody-like tones.”
	There are three musical strips in central and northern Japan—one of which plays the tune of a Japanese pop song. Reports say the system was invented by Shizuo Shinoda. He scraped some markings into a road with a bulldozer before driving over them and found that they helped to produce all kinds of tones.
	The optimal speed for melody road is 44kph, but people say it is not always easy to get the intended sound.
	“You need to keep the car windows closed to hear well,” wrote one Japanese blogger. “Driving too fast will sound like playing fast forward, while driving around 12mph [20km/h] has a slow-motion effect, making you almost car-sick.”
8. We can learn from the passage that the highness of notes is depended on _____.
	A. how far the grooves are	
	B. how big the grooves are
	C. the number of the grooves	
	D. the speed of the car
9. The underlined word “optimal” in the passage might mean ________.
	A. fastest				B. possible			C. best			D. slowest
10. In order to hear the music well, you have to ______.
	A. drive very fast							B. drive slowly
	C. open the windows wide				D. keep the windows closed
11. What’s the best title of the passage?
	A.A New Type of Music	
	B. Melody Roads in Japan
	C.A Musical Road Surface	
	D.A New Invention in Japan
D
Babies don't learn to talk just from hearing sounds. New research suggests they're lipreaders too.
Florida scientists discovered that starting around age 6 months, babies begin shifting from the eye gaze(注视)to studying mouths when people talk to them.
“In order to imitate you, the baby has to figure out how to shape their lips to make that particular sound they're hearing,” explains psychologist David Lewkowicz of Florida Atlantic University, who led the study. “It's an incredibly complex process.”
Apparently it doesn't take them too long to absorb the movements that match basic sounds. By their first birthdays, babies start shifting back to look you in the eye again ?unless they hear the unfamiliar sounds of a foreign language. Then, they stick with lipreading a bit longer.
In the experiment, David Lewkowicz tested nearly 180 babies, groups of them at ages 4, 6, 8, 10 and 12 montths. How? They showed videos of a woman speaking in English or Spanish to babies of English speakers. A device tracked where each baby was focusing his or her gaze and recorded how long the gaze lasted. 
They found a dramatic shift in attention: When the speaker used English, the 4month olds gazed mostly into her eyes. The 6 month olds spent equal amounts of time looking at the eyes and the mouth. The 8 and 10 month olds studied mostly the mouth. At 12 months, attention started shifting back toward the speaker's eyes.
It makes sense that at 6 months, babies begin observing lip movement, Lewkowicz says, because that's about the time babies' brains gain the ability to control their attention rather than automatically look toward noise.
But what happened when these babies used to English heard Spanish? The 12 month olds studied the mouth longer, just like younger babies. They needed the extra information to decipher (破译)the unfamiliar sounds.
“It's a pretty interesting finding,” says University of Iowa psychology professor Bob McMurray, who also studies baby speech development. The babies “know what they need to know about, and they're able to draw their attention to what's important at that point in language development.”
12. Which of the following is the best title of the passage?
A. Babies Learn to Talk from Hearing Sounds
B. Babies Learn to Talk by Reading Lips
C. How Babies Learn Language after Birth
D. Babies Can Understand a Foreign Language
13. When an adult talks to a 5 month old baby, the baby usually ______.
A. looks the adult into the eyes
B. watches the adult's lip
C. studies the adult's facial expressions
D. feels very excited
14. When babies are half one year old, what can they do?
A. They can control their attention.
B. They can recognize human faces.
C. They can play with toys.
D. They can tell parents from others.
15. We can infer that David Lewkowicz ______.
A. did the experiment on his own 
B. teaches Spanish at Florida Atlantic University
C. invited a woman to speak English to babies
D. studies baby speech development

	第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

第二部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节  完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
	Ten years ago, a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and went to bed. I was totally  21 and felt I was suddenly placed under  22 of death with an indefinite reprieve (缓刑). After careful thought, I  23 my affairs; then I went home and got into bed. But 2 years later, I left my bed and  24 the long climb back. It was another year  25 I made it.
	I speak of this experience because these past years have  26 me what to value and what to believe. I  27 now that this world is not my oyster(牡蛎)to be opened but my   28 to be grasped.
	I’ve also learned that it’s necessary to  29 those little, all-important things I never thought I would  30 before: the music of the wind in my favorite pine tree, the  31 of sunlight on running water. I seem now, with some of the  32 freshness of childhood, to hear and see. How well,  33 , I recall the touch of the earth the day I first stepped upon it after the years in bed. It was like  34 one’s citizenship in a world one had nearly lost.
	Frequently, I  35 myself that I need make notes of this  36 I’m living in now, because in it I’m well,  37 , doing what I like best. It won’t always be like this,  38 I’ll make the most of it and be grateful. I   39 all this to that long time spent in bed. Wiser people come to this  40 without having to acquire it the hard way. But I wasn’t wise enough. I’m wiser now, a little, and happier.
21. A. confused			B. shocked			C. determined		D. annoyed
22. A. trial				B. pressure			C. sentence	       D. control
23. A. made up			B. set up			C. took up         D. cleared up
24. A. recalled			B. began			C. avoided	       D. accepted
25. A. when				B. after				C. since	          D. before
26. A. assigned			B. taught			C. treated	       D. assured
27. A. admit				B. demand			C. expect			D. realize
28. A. knowledge		B. opportunity		C. attention	       D. point
29. A. dismiss			B. list				C. define	       D. appreciate
30. A. notice				B. record			C. remember       D. track
31. A. shadow			B. shake				C. play				D. feeling
32. A. damaged			B. recovered			C. faded				D. changed
33. A. in contrast			B. in return			C. for instance		D. by chance
34. A. maintaining		B. regaining			C. discovering		D. forgetting
35. A. remind			B. promise			C. advise			D. convince
36. A. country			B. moment			C. memory			D. inspiration
37. A. pleased			B. courageous		C. confident			D. strong
38. A. meanwhile		B. otherwise		C. however			D. therefore
39. A. apply				B. owe				C. contribute			D. adapt
40. A. awareness			B. agreement		C. comment			D. compromise
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Facebook founder Mark Zuckerberg __41__ (recent) surprised Chinese students when he spoke to __42__ in Chinese. In a talk at Tsinghua University in Beijing, Zuckerberg spoke Chinese for about 30 minutes. __43__ his Chinese was far from perfect, students and faculty cheered his effort.
Clayton Dube is the head of the U.S.China Institute at the University of Southern California. He praises Zuckerberg's effort and thinks more American CEOs should learn foreign __44__ (language).
“To speak Chinese __45__ (mean) you begin to think as Chinese people do. You begin to understand how Chinese speakers have the world __46__ (organize), and how they understand things. And that is a vital step if you're going to be culturally qualified.”
Zuckerberg's talk raises a larger question: Is Chinese the language of the future? Could it replace English __47__ the world's international language? Chinese already has the most native speakers of any language. And, China may soon pass the United States as the world's __48__ (large) economy.
The study of __49__ Chinese language is increasing in the United States and around the world. In 2009, about 60,000  __50__ (America) college students were studying Chinese. That is three times as many as in 1990.




第三部分  共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
	

Good morning, everyone!
I'd like to share a quote with you, which go like this: “Time is said to be money, but it is more----it is life.” It is true that time is great value. After all, anything is more precious than time. In our daily life, we've often been told that lose time will never return. To be honest, I am used to spend plenty of time playing computer games, what made me fall far behind my classmates. Have realized how much time l wasted, I've made up my minds to work hard to catch up with them. Wasting time is just like wasting part of our lives. Such valuable is time that if you want your dreams to come true, you should make the more of it.


第二节  书面表达(满分25分)
	假设你是李华,你的英国朋友Tom来信询问雾霾严重时你校如何保证正常上课。请你根据以下要点给Tom回信:
	1.政府在学校安装新风系统;
	2.家长捐献空气净化器;
	3.学校减少户外活动。
	
注意:
	1.词数100左右;
	2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
	参考词汇:雾霾haze;	新风系统fresh air system;	空气净化器air purifier
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________







郑州领航实验学校第一次月考

高二英语试题答

阅读(2×20)

1A2D  3C  4.C  5.B  6.A  7.D   8.A  9.C  10.D  11B  12. B 13. A 14. A 15. D 七选五EDBCG
完形×20)
BCDBD  BDBDA CBCBA BADBA
语法填空(1.5×10)
1.Recently2.them 3.Although/Though 4.languages 5.means 6.organized 7.as 8.largest 9.the 10.American 
短文改错×10)
1.go---goes 2.is great中间加of 3.anything--nothing 4.lose--lost 5.去掉am 6.what--which 7.Have--Having, 8.minds--mind, 9.Such--So, 10.more---most/best 















本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营