欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 内蒙古太仆寺旗宝昌一中2017-2018学年高二上学期期末考试英语试卷

内蒙古太仆寺旗宝昌一中2017-2018学年高二上学期期末考试英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 内蒙古

上传时间:2018/1/19

下载次数:89次

资料类型:期中/期末

文档大小:74KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
宝昌一中高二年级
姓名:___________班级:___________考号:___________


第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
A
WE BUY MACHINE TOOL COMPANY
NYC will buy machine tools
Reply 7832673	MODERN BEARTIFUL APARTMENT
For sale.Near station
Call Dora 6041360		WEST COAST FAST FOOD
For sale Upscale quick food
Most popular in country
Only serious inquiries
Call 3421577	FaMOUS DELI FOR sale
Quick takeover and catch season
Owner will train.Very profitable
Call Rity 2299689		WANT TRUCK BUSINESS
Doing consolidator,containers
Import/export,1 truck or many
Call 3328725	GOURMET SHOP in heart of wealthy neighborhood is seeking buyers for this outstanding operation.
Call Greg 5755718
		Aunold Bread Clearwater Fla
MUST SELL some financial
possession
Call Walter 5304017	AUTOMOBILE BUSINESS NOW
FOR SALE
Will take deal if terms are agreeable.
Call Mr.Kent 9497221		WANT TO OWN
A BEAUTIFUL APARTMENT
Good location and good service
Call Stein 6560232	IF you own a small successful business but have not time for yourself,I am an honest woman looking to become a working partner in your business.
Call Mrs.Meikle 4783784		
1.What number should you call to buy an automobile business?
A. 3421577.    B. 9497221.
C. 6560232.    D. 3328725.
2.Whom should Dora call?
A. Stein.    B. Walter.
C. Mr.Kent.    D. Mrs.Meikle.
3.What does Mrs.Meikle want to do?
A. Run a farmB. Apply for a position.
C. Employ a working partner.    D. Show her talents in business.
B 
For centuries, the body’s blood has been linked closely with the emotions. People who show no human emotions or feelings, are said to be cold-blooded killer. For example, the police are searching for a cold-blooded killer. He seems to kill for no reason, and no emotion, as if taking someone’s life as nothing.
Cold can affect other parts of the body. The expression “get cold feet” has nothing to do with cold or your feet. The expression means being afraid to do something you have decided to do. For example, you agree to be president of an organization. But then you learn that all the other officers have resigned, and all the work of the organization will be your responsibility. You are likely to get cold feet about being president when you understand the situation.
The expression “give someone the cold shoulder” probably comes from the physical act of turning your back toward someone, instead of speaking to him face to face. You may give a cold shoulder to a friend who has not kept a promise he made to you. Or, to someone who has lied about you to others.
A cold fish is not a fish.It is a person.But it is a person who is unfriendly, unemotional and shows no love or warmth. A cold fish does not offer much of himself to anyone.Someone who is a cold fish could be cold-hearted. Now a cold-hearted person is someone who has no sympathy.Several popular songs in recent years were about cold-hearted men or cold-hearted women who, without feelings, broke the hearts of their lovers.
Out in the cold means not getting something that everybody else got.A person might say that everybody but him got a pay raise---he was left out in the cold.And it is not a pleasant place to be.
4. When you refuse to speak to a man and treat him in a distant way, you may express by “____”.
A.I think he is a cold fish
B.I give him the cold shoulder
C.I think he is a cold-blooded man
D.I’m likely to get cold feet
5. If Sue shows absolutely no reaction to those awful pictures of starving children in Africa, you will say _________.
A. she is a cold fish           B.she is out in the cold
C.she is a cold-blooded killer  D.she gets cold feet
6. We can use the expression “__________” to describe a man who abandons or hurts his lover without mercy.
A. cold feet      B.cold shoulder
C.cold-hearted  D.cold-blooded
7. The topic of this passage is about _________.
A.some expressions about friendship
B.how cold weather comes into being
C.some expressions connected with cold 
D.the relationship between cold and our body
C
Zhang Chaofan, 24, was born without a left hand and forearm. Her father named her Chaofan, which means being extraordinary, as he hoped she would live a wonderful life despite (尽管) her disability.
As a child, Zhang dreamed of having a pair of hands. After she entered primary school, Zhang realized she would never have a left hand. At that time, painting helped her win confidence in life. Zhang performed well academically in high school. At the same time, her love of painting didn’t become weak and she dreamed of setting up her own art school. Due to her hard work, she achieved high scores in the college entrance exam, and in 2011 she was accepted into School of Art and Communication of Beijing Technology and Business University. She won the school’s top scholarship every year.
Zhang set up an art school in Changchun in 2015. In 2016, the Central Committee of the Communist Youth League named Zhang one of the 20 young people who set an example to the young by being kind hearted.
“Disabled people may have less chance in their jobs and more inconvenience in their lives than normal people. But that doesn’t mean we are unable to make good achievements. We must be brave, and we must believe in love and teamwork. Life will smile on us in return if we work hard,” Zhang said.
8. Why did the father name his daughter Chaofan?
A. Because he knew her great talent.
B. Because he wished her a splendid life.
C. Because he arranged her bright future.
D. Because he understood her disability.
9. How is Paragraph 2 mainly developed?
A. By telling a funny story.
B. By offering suggestions.
C. By following time order.
D. By making comparisons.
10. Which of the following can best describe Zhang Chaofan?
A. Honest and strict.
B. Understanding and ashamed.
C. Proud and impatient.
D. Warm-hearted and hard-working.
11. What can be inferred from what Zhang said?
A. Disabled people seldom work together.
B. Disabled people should be taken good care of.
C. Disabled people can make achivements by working hard.
D. Disabled people may have more chance to get employed.
D
A new study has found that it may be possible to train people to be more intelligent, increasing the brainpower they had at birth.
Until now,it has been widely assumed that the kind of mental ability that allows us to solve new problems without having any relevant previous experience—what psychologists call fluid intelligence—is innate and cannot be taught(though people can raise their grades on tests of it by practicing).But in the new study,researchers describe a method for improving this skill,along with experiments to prove it works.
The key, researchers found, was carefully structured training in working memory—the kind that allows memorization of a telephone number just long enough to dial it.This type of memory is closely related to fluid intelligence,so the researchers reasoned that improving it might lead to improvements in fluid intelligence.
First they measured fluid intelligence of volunteers using standard tests.Then they trained each in a complicated memory task—the child’s card game,in which they had to recall a card they saw and heard.During the course, they needed to ignore irrelevant items, monitor ongoing performance,manage two tasks at the same time and connect related items to one another in space and time.
The four groups experienced a half-hour of training daily for 8, 12, 17 and 19 days, respectively.To make sure they were not just improving their test-taking skills,the researchers compared them with control groups that took the tests without the training.
The results, published Monday in The Proceedings of the National Academy of Sciences,were striking.Improvement in the trained groups was a lot greater.Moreover,the longer they trained, the higher their scores were.All performers,from the weakest to the strongest,showed significant improvement.
“Our results show you can increase your intelligence with proper training.” said Dr Jaeggi, a co-author of the paper.“No one knows how long the gains will last after training stops,” he added, “and the experiment’s design did not allow the researchers to determine whether more training would continue to produce further gains.”
12. The researchers thought the key to improving the intelligence was ______________.
A. memorizing telephone numbers    B. improving working memory
C. training in concentration    D. recalling a card
The following aspects of the training help increase intelligence EXCEPT___________.
A. ignoring irrelevant items    B. monitoring ongoing performance
C. managing two tasks at the same time    D. using previous experience
When the experiment was conducted, the researchers______________.
A. trained the four groups for the same period of time
B. only made comparisons between the four groups
C. compared the four groups with control groups
D. trained the four groups together
By writing the article,the writer intends to ______________.
A. inform the readers of a new study
B. call on people to be trained to increase intelligence
C. prove one’s born brainpower can be improved
D. tell people the improved intelligence will last forever
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
It is important to have good study habits.  . Here are a few tips to help you in your studies.
17. It’s OK to spend a little extra time studying right before a big test, but you don’t want to try to learn everything that night. Give yourself plenty of time to get things done. Figure out when you study best and then study at that time every day, which will make you energetic.
Study the most difficult subjects first. Doing this allows you to devote all of that fresh power to the materials that give you the most trouble. 18.
Don’t study in a room that is too hot or too cold, and make sure there is adequate lighting. Be aware of what things take your attention away the most and avoid them at all costs during study time. Don’t do homework in front of the TV.Don’t try to study if you are tired, depressed, angry, or feeling rushed. 19.
Friends can be a great resource. You can compare notes and ask each other questions at the end of a period of study. Friends can also keep you motivated to study.
It has been proved that short bursts of concentration repeated frequently are more effective than one long period of concentration. Studying for hours on end is boring. 20.
While studying, try to relate the information to things you already know or to your own experiences. Making that connection can make new information more interesting and memorable.
A. So you can save up more time.
B. It is worthwhile spending more time on the harder subjects.
C. It is better to study when your brain is not affected by other emotional issues.
D. Make some changes in your study habits.
E. Schedule some daily study time.
F. And it stresses out your body and mind.
G. With the proper study skills, you can significantly improve your grades.
二.英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题,每小题1.5分,满分30分)
I often thought that politeness was out of fashion. Very rarely have I met so21.______a person in such a busy and noisy22. ______. Lately, I would have to change my23.______.
Not long ago, when I went to a coffee place with two of my grown-up24.______, I 25.______such a human being face to face. The place was full of 26. ______as usual and we had to climb steep(陡峭) stairs in order to find an empty table.______enjoying coffee and snacks, we went down the 28._____stairs, where there was hardly any space for another person to either climb up or come down.
Just as I was in the29.______of the stairs, a gentleman30.______the main entrance of the café which was right in front of the staircase. I was sure I would be31.______roughly by this man going up. I kept coming down as fast as I could. My daughters were already down. They looked up at me32.______, hoping I would reach them before the stranger started walking up the stairs.
Nearly reaching them, I noticed the man still standing near the door. I 33.______my daughters and passed the stranger at the entrance door which he kept holding open. I looked back thinking he was still at the door,34.______whether to go in or find another less 35.______place. I saw him going up the stairs, two steps at a time. I told my daughters about it and all three of us felt36.______that we did not even37.______the polite gentleman who was actually holding the door open for us38.______to pass through before going up.
Such well-mannered people are39.______to find these days, when pushing is very40.______in our advanced but aggressive society. We applauded for his gentleman spirit.
21.A. impolite    B. politeC. helpful    D. selfless
2.A. societyB. streetC. market    D. 
23.A. position    B. impression   C. feeling    D. opinion
2.A. neighbors   B. friendsC. daughters  D. nieces
2.A. came acrossB. went throughC. got across   D. passed by
.A. customersB. guests		C. strangers	D. children
27.A. WhenB. As			C.Before		D. After
28.A. smoothB. narrow		C. wide			D. solid
29.A. beginningB. middle		C. end			D. front
30.A. leftB. passed		C. entered		D. arrived
31.A. interruptedB. shouted		C. pushed		D. pulled
32.A. excitedlyB. worriedly		C. delightedly	D. disappointedly
33.A. approachedB. deserted		C. walked		D. signaled
34.A. ing			B. whispering	C. expecting    D. deciding
35.A. awkwardB. quiet			C. crowded		D. interesting
36.A. gladB. angry			C. nervous		D. bad
37.A. greetB. appreciate	C. praise		D. thank
38.A. ladiesB. men			C. friends		D. daughters
39.A. easyB. hard			C. likely			D. impossible
40.A. normalB. usual			C. common		D. ordinary
第二节:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)
It is difficult for parents of nearly every family to teach their children to be responsible41. housework, but with one of the following 42.(suggest), you really can get your children43. (help) at home.
If you usually give your children the deep impression that they can never do anything quite right, then they44.(regard) themselves as unfit or unable persons.45.children do not believe they can succeed, they will never become totally independent.
My daughter Mary's fifth-grade teacher made every child in her class feel special. When students received less than a perfect test score, she would point out46.they had mastered and declared47. (firm) they could learn what they had missed.
You can use the same way when you evaluate your child's work at home. Don't always scold and you should give lots of praise instead. Talk about what he has done right, not about what he hasn’t done. If your child completes 48.difficult task, promise him a Sunday trip or a ball game with Dad.
Learning is a process of trying and49. (fail)and trying and succeeding. If you teach your children not to fear a mistake of failure, they will learn50.(fast) and achieve success at last.
三.写作(共两节,满分35分)
第一节.短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)
文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(/\),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1、每处错误及其修改仅限一词;
      2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不记分。
Ladies and gentlemen,
Welcome to our English Corner. This Corner was set up three years before. Every Sunday morning, students from difference schools gather around here. Many college students or some foreigners often join us. We practise spoken English by talk about everything we are interested. We also exchange our experience in English study. We all have a good time here. Thousand of people have been here when it was set up.
We think that they have learned a lot by taking part in activities here. It is a really supplement to our English class and it was welcomed by students, their parents and teachers.
第二节:书面表达(满分25分)
假定你是李华,你校英语文学社最近在招纳新人,你打算加入。请你用英语写一封自荐信,主要内容包括:
1.自身优势;
2.平时英语学习情况介绍;
3.加入文学社后的打算。
注意:1. 词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear Sir,
I’m writing to you about joining the English literature club. __________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
参考答案
阅读:
1-5 BABBA 6-10 CCBCD 11-15CBDCA 16-20 GEBCF
完型
25.B
26.A
27.D
28.C
29.A
30.A
31.D
32.B
33.B
34.C
35.C
36.B
37.A
38.D
39.C
40.D
41.D
42.A
43.B
44.C

45.for
46.suggestions
47.to help
48.will regard
49.If
50.what
51.firmly
52.a
53.failing
54.faster


【小题1】before→ago    before用在时间前面,本题three years在前,故要把before改为ago,ago用在时间后面。
【小题2】difference→different    修饰名词要用形容词,故把difference改为different。
【小题3】or→and    Many college students与some different foreigners是并列关系,不是选择关系,故要把or改为and。
【小题4】talk→talking    介词后面要用动名词,故把talk改为talking。
【小题5】interested后面加in    be interested in对……感兴趣,in的逻辑宾语是everything。
【小题6】Thousand→Thousands    thousands of是固定词组,意为“成千上万的”。
【小题7】when→since    句意:自从它成立以来,已经有成千上万的人到过这里。When表示“当……时”,与语境不符,故把when改为since。
【小题8】they→we    句意:我认为我们已经通过参加这里的活动学到很多。根据语境,故把they改为we。
【小题9】really→real    修饰后面的名词supplement要用形容词,故把really改为real。
【小题10】
56.Dear Sir,
I’m writing to you about joining the English literature club. I’m Li Hua from Class One, Grade Two. Addicted to English, I have been interested in English literature for 5 years. I find some meaningful things through English works.
Although I’m only a high school student, I have read many English books and mastered many English words. Meanwhile, I know many famous English authors, such as William Shakespeare, Hemingway and Charles Dickens, whose novel, A Tale of Two Cities, is my favorite.
If I can be admitted into the club, I will do my best to expand the club and devote myself to helping the members of it. I think I will have many common topics to talk with guys of the club. So it’s a wise decision for you to let me become a member of the club.
Yours,
Li Hua
【解析】本文属于提纲类作文,要求用英语写一封自荐信。要注意书信的格式和特殊用词。考虑用两种时态来完成这篇文章。自身优势与平时英语学习情况介绍,用一般现在时来写;加入文学社后的打算,用一般将来时来写。要点:1.自身优势;2.平时英语学习情况介绍;
3.加入文学社后的打算。这篇文章对于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的谋篇布局的能力和组织要点的能力。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括,缺一不可。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,一定要契合给出的开头,不能出现文章脱节问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。
【亮点说明】本篇书面表达要点全面,结构紧凑,是一篇较好的范文。这篇短文使用了大量的短语,为文章增色不少,如:be interested in 对……感兴趣,do one’s best to do sth.尽某人最大的努力做某事。还使用了定语从句Meanwhile, I know many famous English authors, such as William Shakespeare, Hemingway and Charles Dickens, whose novel, A Tale of Two Cities, is my favorite.和宾语从句I think I will have many common topics to talk with guys of the club.等多种句式结构,增加了文章的可读性。










版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营