欢迎来到高考学习网,

[登录][注册]

免费咨询热线:010-57799777

高考学习网
今日:1530总数:5885151专访:3372会员:401265
当前位置: 高考学习网 > 河南省开封市兰考县第三高级中学2017-2018学年高一上学期期末考试英语试卷

河南省开封市兰考县第三高级中学2017-2018学年高一上学期期末考试英语试卷

资料类别: 英语/试题

所属版本: 通用

所属地区: 河南

上传时间:2018/3/9

下载次数:108次

资料类型:期中/期末

文档大小:100KB

所属点数: 2

普通下载 VIP下载 【下载此资源需要登录并付出 2 点,如何获得点?
2017-2018学年上学期期末
高一英语试题卷

阅读理解  (共两节,满分40分)                                                                       第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C或D)中,选出最佳选项

Rainy days may stop some cheerful plans of outside activities, but it doesn't have to be boring or frustrating inside. On the next rainy day, try some of these ideas to make fun.
Tell stories. Tell old stories you heard when you were young. Or, you might make up some really fascinating stories just for the kids. Let them all have a turn at making up stories of their own.
Play in the kitchen.Let the kids help you cook a pizza or maybe some cookies. Give them a chance to help you in the kitchen and make something delicious.Just make sure the cooking is cleaning up.
Write a story together.Let the kids come up with a story of their own. They might want to write stories individually and then read them aloud to others. Or,they might want to get together and write a story together.
Play "let's pretend" games. Let the kids pretend to be teachers, doctors, nurses or policemen. Let them dress up in whatever you may have. Then let them play the roles. You might even volunteer to be the student or the patient.
Have a party. Let the kids pick out some music and dance around the room. Then, let them enjoy themselves with laughter, when you show them how it was done when you were a kid.
Use these ideas to get you started, and the kids may actually start wishing for more rainy days. 
(21)From the passage we learn ________.     
A. what we can do to make rainy days interesting    
B. why rainy days are boring
C. the children never like rainy days    
D. the ways to play games with children
(2)The children will feel ________ when you try the ideas mentioned in the passage.            
A. sad       B. tired       C. happy     D. boring
(3)You may need some special costumes(,戏服) when ________.            
A. in the kitchen                   B. telling stories
C. playing “let's pretend” games   D. making up stories

When you think of environmental problems you probably think of pollution, but the poaching (偷猎) of wild animals is one, too. Poaching has worried
environmentalists for years and, despite laws, this terrible crime has yet to be stopped.
Poaching is a serious problem, especially in Africa and Asia. This crime is done for mercial profit (商业利益), meaning hunters kill animals illegally and sell their most worthy parts. Although poachers usually hunt tigers, elephants and rhinos, they kill sharks and whales, too. This illegal hunting has led to decreasing populations of many species.
Many nations have banned poaching, but enforcement (执行) is difficult. The small number of police officers trained to deal with this creates an unfair advantage for poachers.Poachers usually kill animals for only one product: tigers are killed for their striped fur, elephants their ivory tusks and rhinos their large horn. The bodies of the animals are left to rot. Sharks’ fins are cut off and their bodies thrown back into the ocean. Without fins they can’t swim and will die. The illegally obtained fins are used to make shark fin soup.
The laws that “protect” animals are no more than pieces of paper. The current poaching bans need better enforcement, and I have a plan.
 The number of enforcers needs to be increased so that there are enough to watch the herds and make sure poachers can’t shoot the animals. The reserve parks in Africa should bee a huge zoo so that the animals can move but within a fenced area. Another idea is to build a concrete enclosure instead of fences. Watchtowers could be constructed so enforcers can monitor a wide variety of poacher targets. This may not completely end the problem, but it would slow it down.
 Poaching is a serious problem and a criminal act. The effects of poaching will be felt for centuries to come, and if there are any still alive, the only place to see animals might be in a zoo.    
(24)Poaching has not been stopped mainly because _____.            
A. there are no laws to ban this crime           
B. this crime has not been that serious
C. effective measures have not been taken    
D. the author’s plan has not been adopted
(2)What is the basic reason for poaching? 
A. People’s needs for food. 
B. People’s desire for profit.
C. The lack of protecting law
D. The worsening of environment.
()We can infer from the last paragraph that _____.            
A. poaching will be more serious if not stopped
B. the effects of poaching will be removed soon
C. it has been too late to stop poaching now
D. zoos are the best place to protect animals
()The purpose of this passage is to _____.            
A. show the astonishing fact of the bloody illegal hunting
B. provide some suggestions on banning poaching
C. warn the seriousness of the present animal condition
D. call on people to protect environment and animals
C
Everyone has probably seen a movie or two about robots going against man. As a kid it was interesting, but not a reality. But today, when we look at how far scientists have come, it’s not just a funny thought but a real possibility.
Honda has already created a robot with eyes, legs, arms and hands and it can act just like a person. There is no end to what a robot could do in the future. Just think what we can do in twenty to thirty years. We’re dealing with almost an entire new species (种类) of human-like robots that could be cleverer than us. Can we continue to use these robots in a way that they serve us, or will they become so wise thatthey will want independence (独立)?
I am really not sure just how far scientists are going to perfect robots. But once this type of robot is made, they will be able to think, make decisions, sense the movement of others and decide what it wants to do.
A new invention has led to the introduction of a female robot, which was introduced at an entertainment show in Vegas. The robot called Roxy sells for between seven and ten thousand dollars. It is built to accompany (陪伴) females. This female (女性的) robot companion is called true companion and you can find such robots on the Internet. Robots used to have limited uses, but now they are almost in every field. This has opened the door to many dangerous possibilities in the future.
(28)Why does the writer mention movies about robots?   
A. To prove robots can go against man.
B. To lead to the topic of the passage.
C. To show that robots are liked by film makers.
D. To show that people are interested in robots.
()What does the underlined sentence in Paragraph 2 suggest? 
A. There is an end to the development of robots.
B. Robots will look exactly like human beings soon.
C. Robots may be able to do anything in the future.
D. Human beings don’t know what kind of robot they want.
()According to thewritera perfect robot____________. 
A. can think as human beings do
B. will always serve human beings
C. is still not as clever as human beings 
D. will surely go against human beings
()It is implied in the passage that the writer worries that____________.
A. human beings cannot create a perfect robot    
B. robots may be harmful in the future
C. robots may be hard to recognize 
D. robots have limited uses

In 1978, I was 18 and was working as a nurse in a small town about 270 km away from Sydney, Australia. I was looking forward to having five days off from duty. Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought I'd hitch a ride (搭便车).
I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me. Finally, a man walked over and introduced himself as Gordon. He said that although he couldn't give me a lift, I should come back to his house for lunch. He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry. I was doubtful as a young girl but he assured (使…放心)me I was safe, and he also offered to help me find a lift home afterwards. When we arrived at his house, he made us sandwiches. After lunch, he helped me find a lift home.
 Twenty-five years later, in 2003, while I was driving to a nearby town one day, I saw an elderly man standing in the glaring heat, trying to hitch a ride. I thought it was another chance to repay someone for the kindness I'd been given decades earlier. I pulled over and picked him up. I made him comfortable on the back seat and offered him some water.
 After a few moments of small talk, the man said to me, “You haven't changed a bit, even your red hair is still the same.” I couldn't remember where I'd met him. He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago. It was Gordon.
(32)The author had to hitch a ride one day in 1978 because       .
A. her work delayed her trip to Sydney
B. she was going home for her holidays
C. the town was far away from Sydney 
D. she missed the only train back home
()Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2? 
A. He helped the girl find a ride.
B. He gave the girl a ride back home.
C. He bought sandwiches for the girl. 
D. He watched the girl for three hours.
(3)The reason why the author offered a lift to the elderly man was that  
A. she realized he was Gordon             
B. she had known him for decades
C. she was going to the nearby town  
D. she wanted to repay the kindness she once got
()What does the author want to tell the readers through the story?
A. Giving sometimes produces nice results.  
B. Those who give rides will be rapid.
C. Good manners bring about happiness.
D. People should offer free rides to others.

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项选项中有两项为多余选项。
If you want to be happy, you must take responsibility and stop expecting things or people to make you happy. You are the source of your own happiness, so stop looking elsewhere. ________. Here are a few ways for you to follow:
Be thankful to others. 37 ________ .It is too easy to take those around us for granted. Show them the same consideration you would like shown to you.
38________ .This goes beyond (超过) politeness; it is a form of giving. Treat everyone you meet as if they have a big sign on their chest saying “make me feel important.” If you do this you will discover a hidden source of joy.
 Perform acts of kindness. Don't wait to be asked, 39________  .It doesn't need to be a big thing, hold the door for a stranger, or smile at anyone you make eye contact with. Look for chances to make others feel good.
Make a decision to be happy. This is the most important step on the road to a happy life. 40________ .You are the key to your own happiness, so go ahead, unlock it once and for all.
A. Respect other people.
B. Be polite to other people.
C. Instead of looking for happiness, start creating it.
D. You can change your feelings by acting the way you want to feel.
E. If you see a chance to do something nice for someone else, do it!
F. Simply make up your mind to be the happiest person you know, and you will be.
G. Be grateful to the people in your life, and practice saying thank you for any politeness they show you.   
第三部分  语言知识运用(共;分)

阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。
If you want to learn a new language, the very first thing to think about is why. Do you need it for a 1        reason, such as your job or your studies? 42        perhaps you're interested in the 43        ,films or music of a different country and you know how much it will help to have a 44        of the language.
Most people learn best using a variety of 45       , but traditional classes are an ideal(理想的)start for many people. They 6        an environment where you can practice under the 47        of someone who's good at the language. We all lead 48        lives and learning a language takes 49       . You will have more success if you study regularly, so try to develop a 50       . It doesn't matter if you haven't got long. Becoming fluent in a language will take years, but learning to get by takes 51       .
 Many people start learning a language and soon give up. “I'm too 52       ,” they say. Yes, children do learn languages more 53        than adults, but research has shown that you can learn a language at any 54       . And learning is good for the health of your brain, too. I've also heard people 55        about the mistakes they make when 56       . Well, relax and laugh about your mistakes 57        you're much less likely to make them again.
 Learning a new language is never 58       . But with some work and devotion, you'll make progress. And you'll be 59        by the positive reaction of some people when you say just a few words in 60        own language. Good luck!            

41. A. technical	
B. political	C. practical	
D. physical		42. A. After	B. So	C. Though	D. Or		43. A. literature	B. transport	C. agriculture	D. medicine		44. A. view	B. knowledge	C. form	D. database		45. A. paintings	B. regulations	C. methods	D. computers		46. A. protect	B. change	C. respect	D. provide		47. A. control	B. command	C. guidance	D. pressure		48. A. busy	B. happy	C. simple	D. normal		49. A. courage	B. time	C. energy	D. place		50. A. theory	B. business	C. routine	D. project		51. A. some risks	B. a lot less	C. some notes	D. a lot more		52. A. old	B. nervous	C. weak	D. tired		53. A. closely	B. quickly	C. privately	D. quietly		54. A. age	B. speed	C. distance	D. school		55. A. worry	B. hesitate	C. think	D. quarrel		56. A. singing	B. working	C. bargaining	D. learning		57. A. if	B. and	C. but	D. before		58. A. tiresome	B. hard	C. interesting	D. easy		59. A. blamed	B. amazed	C. interrupted	D. informed		60. A. their	B. his	C. our	D. your		第二节   (共10小题,每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。)
 How time flies! I will be a senior high school student this term. I am very excited and nervous. I feel excited because I61. ________(learn) more knowledge from my new teachers. 62 . ________ (especial), I can learn more about English, math, physics, chemistry and biology. I think they are63.________(interest). I can meet many new 64. ________(friend) in senior high school as well. I think they, 65.________ (I) new friends, will be friendly and kind-hearted. I believe I will get along well66. ________all of my new classmates. As 67.________saying goes, “A friend is 68. ________(easy) to be lost than found.” If you want to make friends with others, you should treat them true-heartedly. It is really hard, 69.________ I will try.
I feel nervous because I heard that it is difficult 70.________(study) in senior high school. I think I will meet many problems. But it’s nothing serious, because I know if I work hard, I will be successful at last.    
第四部分  写作(共;分)
短文改错
The winter holiday is coming. My classmates and I are talking about how to do during the holiday. We can chose between staying at home and take a trip. If we stay at home, it is comfortable but there is no need to spend money. But in that case, we will learn little about world. If we go on a trip abroad, we can broaden your view and gain knowledgeswe cannot get from books. Some classmates suggest we can go to places of interest nearby. I thought that it is a good idea. It does not cost many, yet we can still learn a lot.    
第二节 书面表达()
假定你是李华,收到好友王林的电子邮件,说他在英语学习上用功不少,但是效果不好,他想放弃英语学习。请你根据以下内容回复王林,劝他不要放弃英语学习。1). 要对自己有信心(have confidence in);2). 与英语学习好的同学交朋友;3). 进步时奖励自己。注意:1. 词数100左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Wang Lin,










Yours sincerely

答案解析部分
阅读理解
【答案】(1)A(2)C(3)C

【解析】【分析】(1)主旨大意题。本文主要讲了雨天的室内活动,因此选择A作为标题最为合适。(2)推理判断题。根据文章最后一句可知,多彩的室内活动会使孩子感到雨天也很快乐。(3)事实细节题。由第五段可知,装成警察等可能需要服装。【点评】该题主要考查了文章的理解和信息的提取,并且也考查了语句的理解,根据题目要求和文章的理解选出正确选项,易错的地方为文章语句的理解和信息的匹配.
【答案】(1)C(2)B(3)A(4)B  

【解析】【分析】1细节理解题。文中第三段第一句提到“许多国家有禁令,但执行很困难”,也就是说“有效措施还未被采取”,C项符合题意。A项“没有法律禁止这项犯罪”与文中第一段最后一句话“despite laws”矛盾,故排除;B项“这犯罪不严重”与文中第二段第一句话“Poaching is a serious problem”相悖,故排除;D项“作者的建议未被采取”在文中未提及。2细节理解题。由题干关键词“the basic reason”定位答案于第二段第二句“这犯罪主要是为了商业利益”,B项正是此句的同义转述,故选B。3推理判断题。最后一段讲到“偷猎后果——只有在动物园看到活的动物”,由此可推断“如果不禁止偷猎,偷猎会更严重”。4主旨大意题。分析文章的结构:第一至第四段提出偷猎现象 严重,法令是一纸空文,第五段是承上启下,第六段是作者提出禁止偷猎的建议,第七段讲不禁止偷猎的后果,所以作者写这文章的目的在于“提供禁止偷猎的建议”,故选B。【点评】该题主要考查了文章的理解和信息的提取,并且也考查了语句的理解,根据题目要求和文章的理解选出正确选项,易错的地方为文章语句的理解和信息的匹配.

.【答案】(1)B(2)C(3)A(4)B  
【考点】推理判断题,细节理解题,文章结构题   
【解析】【分析】文章大意:由于科学技术的发展,越来越先进的机器人被研制出来。作者对此担心,他认为如果机器人进一步发展,它们今后会闹独立。(1)文章结构题。文章主要是讲关于作者对机器人的看法的,第一段提到电影只是为了引出下文,故选B。(2) 推理判断题。根据画线句子中的There is no end可知作者想说,未来的机器人能做什么没有极限,也就是可能什么都能做。(3)细节理解题。根据第三段的But once this type of robot is made, they will be able to think …可知应选A。(4)推理判断题。根据末段的This has opened the door to many dangerous possibilities in the future. 可知作者担心机器人将来会起破坏作用。
.【答案】(1)D(2)A(3)D(4)A  
【考点】主旨大意题,细节理解题,人生百味类,记叙文   
【解析】【分析】故事讲述了作者多年前得到一个人的帮助搭车回家,多年后她想让一位老人搭车,结果却得知那位老人就是多年前帮助她的人。善有善报。(1)D 细节理解题。根据文章第一段Unfortunately, the only one train a day back to my home in Sydney had already left.可知,她搭车是因为错过了唯一的一趟回家的火车。故选D。(2)A 细节理解题。根据第二段最后一句After lunch, he helped me find a lift home. 可知,是Gordon帮助她搭了车。故选A(3)D 细节理解题。根据第三段I thought it was another chance to repay someone for the favour I'd been given decades earlier.可知,作者想要回报她曾经得到的帮助才让老人搭车。故选D。(4)A 主旨大意题。文章主要告诉大家助人为乐的人会有好的回报,故选A。
二、任务型阅读
5.【答案】C;G;A;E;F  
【考点】说明文,七选五   
【解析】【分析】本文讲述了你是自己快乐的源泉,只要下定决心你就能成为最幸福的人。(1)C 根据上文:你是自己快乐的源泉,所以不要再去别处寻找。可知此空的意思应该是:代替寻找幸福,要开始创造幸福。looking for是关键词,故选C。(2)G 根据第二段第一句,也就是第二段的主题句:感谢他人。可知下句的意思是:感谢你生活中的人。对他们显示出的任何礼貌练习说谢谢你。故选G。(3)A 根据下文:这超过了礼貌,它是一种给予的形式。可知上句的意思应该是:要尊重他人。故选A。(4)E 根据上句:不要等着被请求。再根据空格下句:它不必是大的事情。可知此空的意思应该是:如果你看到有机会为别人做好事,那么就去做!(5)F 根据前文:做一个快乐的决定。这是通往幸福生活道路上最重要的一步。再根据空格下句:你自己便是自己的快乐的钥匙,因此,往前走,马上打开那把锁。可知此空的意思是:只要下定决心成为你所认识的最幸福的人,你就会成为最幸福的人。故选F。【点评】七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首 1.通常是段落主题句。认真阅读该段落,根据段落一致性原则,查找相关词或者同义词,从而推测出主题句,找到答案。 2.与后文是并列、转折、因果关系等。着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后在选项中查找 相关特征词。一般来说正确答案与它后面的一句话的在意思上是衔接的,所以通常情况下,这两句话中会 有某种的衔接手段。小题3,A根据下文:这超过了礼貌,它是一种给予的形式。可知上句的意思应该是:要尊重他人。故选A。
三、完形填空
6.【答案】(1)C;(2)D;(3)A;(4)B;(5)C;(6)D;(7)C;(8)A;(9)B;(10)C;(11)B;(12)A;(13)B;(14)A;(15)A;(16)D;(17)B;(18)D;(19)B;(20)A;  
【考点】议论文,教育文化类   
【解析】【分析】本文为一篇议论文。文章就学习一门语言的原因、方法以及语言学习与年龄、犯错误之间的关系等进行了讨论。(1)C考查形容词。A. technical 技术性;B. political 政治性;C. practical 实用性;D. physical身体的;你需要学一门语言是因为某一实际的原因,诸如求职或求学吗?接下来的such as your job or your studies是对填空部分的列举,故选C。(2)D考查连词。A. After 之后;B. So 所以;C. Though 虽然;D. Or或者;或许你对另外一个国家的文学、电影、音乐感兴趣,而且你知道掌握该语言将会有很大的帮助。本段讨论的是学习语言的原因,上句和本句分别给出了一种原因,显然两句之间为并列关系,or perhaps或许,故选D。(3)A考查名词。A. literature 文学;B. transport 运输;C. agriculture 农业;D. medicine药;根据语境可知,所填词语与接下来的films or music 并列,被of a different country 修饰,films or music 为文艺方面,故选A。(4)B考查名词。A view 观点;B. knowledge 知识;C. form 形式;D. database数据库;have a knowledge of掌握,了解,熟知,选B。(5)C考查名词。A paintings 画;B. regulations 规则;C. methods 途径;D. computers电脑;大多数人使用各种不同的方法学得很好,但对许多人来说,传统的课堂是理想的开始,上一段讨论了学习语言的原因,本段讨论的是学习方法,选C。(6)D考查动词。A. protect 保护;B. change 改变;C. respect 尊重;D. provide提供;根据空格后的内容an environment where...可知,此处应该表示“提供”(provide)一个环境。句意为“它们(传统的课堂)可以提供一种环境:你可以在一个精通该语言的人的指导下练习”,故选D。(7)C考查动词。A. control 控制;B. command 指令;C. guidance 指导;D. pressure压力;someone who's good at the language对于学习者来说应是“指导”其学习,而不是“控制”“命令”或“强迫”。under the guidance of在……的指导下,可知选C。(8)A考查形容词。A. busy 忙碌;B. happy 快乐;C. simple 简单;D. normal普通的;我们都生活得很忙碌,但学习一门语言需要时间。接下来讨论的是学习一门语言需要大量的时间,故选A。(9)B考查名词。A. courage 勇气;B. time 时间;C. energy 能量;D. place地点;根据接下来的regularly...long...take years等词语可知,学习语言需要时间,选B。(10)C考查名词。A. theory 理论;B. business 商业;C. routine 常规;D. project项目;如果定期学习,你会获得更多的成功,所以要努力养成习惯。根据前半句中的regularly可知,选C。(11)B考查名词。A. some risks 一些危险;B. a lot less 少很多;C. some notes 一些笔记;D. a lot more更多;要学到流利的程度需要数年的时间,但只要求说得过去,时间则可以少得多。but表示转折,前一句说的是需要很多时间,后一句自然说相反的情况,选B。(12)A考查形容词。A. old 旧;B. nervous 紧张;C. weak 虚弱;D. tired劳累的;许多人开始学习语言,但很快就放弃了。他们会说“我年龄太大了”。根据接下来的children和adults可知,本段讨论的是学习语言与年龄之间的关系,选A。(13)B考查副词。A. closely 亲密;B. quickly 快速;C. privately 私人;D. quietly安静;根据常识可知,孩子比成年人学习语言的速度更快,故选B。(14)A考查名词。A. age 年龄;B. speed 速度;C. distance 距离;D. school学校;本段讨论的是学习语言与“年龄”之间的关系,故选A。(15)A考查动词。A. worry 担心;B. hesitate 犹豫;C. think 想;D. quarrel争吵;根据常识可知,学习一种语言的时候,人们一般都担心犯错误,故选A。(16)D考查动词。A. singing 唱歌;B. working 工作;C. bargaining 讨价还价;D. learning学习;本文讨论的是学习语言的事情。when learning=when they are learning a language,故选D。(17)B考查连词。A. if 如果;B. and 和;C. but 但是;D. before之前;放松心态,自嘲自己的错误,这样你再次犯错的可能性就大减。本句为一特殊句型,“祈使句+and+陈述句”,该结构相当于一个含有条件状语从句的主从复合句,祈使句表示的是一个条件,故选B。(18)D考查形容词。A. tiresome 劳累的;B. hard 困难的;C. interesting 有趣的;D. easy简单的;本句为第四段的首句,起着承上启下的作用,是对上文的总结。上文讨论学习语言的诸多困难,然后通过But with some work and devotion,you'll make progress.话锋一转,讨论学习语言的收获,故选D。(19)B考查动词。A. blamed 责怪;B. amazed 震惊;C. interrupted打断;D. informed提醒;通过上句可知,话题转移到讨论学习语言给你的收获——你说上几句他们自己的语言,一些人的积极反应就会让你“惊奇”,故选B。(20)A考查代词。A. their 他们的;B. his 他的;C. our 我们的;D. your你的;用their指代主句中的some people,故选A。

【答案】will learn;Especially;interesting;friends;my;with;the;easier;but;to study  
【考点】语法填空   
【解析】【分析】①考查动词时态,根据句意“我感到很兴奋因为我将从新的老师们身上学到更多的知识。”可知此处需用将来时态。所以答案是will learn.② 考查副词,根据句式结构,后面是逗号,划线部分在这里是作状语,副词作状语,所以答案是Especially.③考查形容词,根据前面的系动词,知道这里要填的是形容词,由于被指代的事物是学科,所以需要用-ing形式。意为“令人感到……的”。所以答案interesting.④考查名词的复数形式,根据前面的形容词many,知道这里要填名词的复数形式。所以答案friends.⑤考查代词,根据划线部分后面的new friends,知道在这里要填一个代词(形容词性物主代词),根据句意是“我的”,所以答案是my.⑥考查介词,搭配是“get along well with sb. 和某人相处的好”。所以答案with.⑦考查冠词,固定搭配As the saying goes“正如谚语所说”。所以答案the.⑧考查形容词的比较级, 根据后面的than知道在这里要使用比较级形式,又由于在系动词be之后是形容词,所以答案是easier.⑨考查连词,根据句意“这很难,但是我会尝试。”可知要填but.⑩考查非谓语,根据句式结构it is +形容词+to do sth.“做某事是……的”,可知应填to study.

五、改错题
8.【答案】①how→what②chose→choose③take→taking④but→and⑤about后加the⑥your→our⑦knowledges→knowledge⑧删除can或can→should⑨thought→think⑩many→much  
【考点】短文改错   
【解析】【分析】本文讲述了“我”和其他同学对暑假计划的讨论。(1)how→what    考查连接词。“特殊疑问词+to do”在本句中作为短语talk about的宾语,其中what还要作为动词do的逻辑宾语。句意:同学们和我在谈论暑假期间做什么。(2)chose→choose    考查句中结构。情态动词后面跟动词原形,故把chose改为choose。(3)take→taking    考查并列结构。本句中动名词短语staying at home与taking a trip构成并列关系,都作为介词between的宾语。(4)but→and    考查连词。句意:如果我们待在家里,很舒服也没有必要花钱。上下文之间是并列关系,而不是转折关系,所以使用and连接上下文。(5)about后加the   考查定冠词。在英语中定冠词the通常表示特指,本句中the修饰world表示特指这个世界。(6)your→our    考查代词。应该使用our与本句的主语we保持一致。句意:如果我们出国旅游,我们可以拓宽视野并学到书本上学不到的知识。(7)knowledges→knowledge    knowledge为不可数名词,故把knowledges改为knowledge。(8)删除can或can→should    考查虚拟语气。suggest表建议的时候,后面的宾语从句要用虚拟语气should+动词原形,其中should可以省略。(9)thought→think    考查时态。因为全文以一般现在时为主,故用think。(10)many→much    考查代词。本句中代词much代替不可数名词much money作为动词cost的宾语,而many通常代替可数名词复数形式。【点评】Suggest用法小结1.Suggest表示建议,用法如下:1)Suggest+ 名词/代词或suggest+名词/代词to+人,但不能说suggest sb sth ,即不能加双宾做宾语eg: We suggest him the plan (Χ)但We suggest the plan to him(√)2)suggest+doing sth eg He suggested going out for a walk.注意:suggest 不可以加不定式,所以上面的句子不可以这样写:He suggested to go out for a walk.(Χ) 4suggest +(that )+主语+(should) do+sth 其中的should 可以省略eg: He suggested that you should go there tomorrow.=He suggested you go there tomorrow.注意,不可以这样说:He suggested you to go there tomorrow.也就是说suggest不可以加不定式的复合结构.5)it is suggested that +主语+(should )do sth eg: It is suggested that the work (should) be finished at once.6)suggestion做主语时,其后的表语从句也用这个结构即:The suggestion is that +主语+should +do sth  eg: His suggestion is that I should leave for Beijing immediately.2.suggest 表示暗示或表明之意,注意此时做主语时后面的表语从句用陈述语气eg: Her yawn suggested that she was sleepy.她哈欠连天表明她困了.
六、写作题
9.【答案】Dear Wang Lin,    I'm sorry to learn that you don't do well in English. I'd like to give you my advice on learning English.    First of all, you should have confidence in yourself, which is very important to English learning. Secondly, you'd better make friends with the students who are good at English and they are very likely to help you. Thirdly, learning English well is a long process. Remember: reward yourself when you have made progress, which will inspire you greatly. Anyway, you mustn't give up learning English. Believe in yourself. Where there's a will, there's a way.    Hope my suggestions will work.Yours sincerely,Li Hua  
【考点】提纲作文,文字式应用文,半开放性作文   
【解析】【分析】本文是提纲类作文,要点已给出;写作时可适当增加细节以使行文连贯;注意使用一些连接词,使得文章表达自然、流畅;注意使用高级词汇和高级句型,以提高文章的档次。注意词数100左右。【点评】本文是一篇电子邮件,内容齐全,句子衔接紧密,布局合理,使用高级句子。I'm sorry to learn that you don't do well in English.使用宾语从句;you should have confidence in yourself, which is very important to English learning. which引导非限制性定语从句;you'd better make friends with the students who are good at English and they are very likely to help you. who引导限制性定语从句;learning English well is a long process.动名词作主语;Remember: reward yourself when you have made progress, which will inspire you greatly.时间状语从句和非限制性定语从句巧妙结合;另外,First of all, Secondly, Thirdly, Anyway, Where there's a will, there's a way.的运用为文章增色添彩。










版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com



本网部分资源来源于会员上传,除本网组织的资源外,版权归原作者所有,如有侵犯版权,请联系并提供证据(kefu@gkxx.com),三个工作日内删除。

热门下载

精品专题more

友情链接:初中学习网人民网高考网易高考高中作文网新东方冬令营